Bijdrage Hulpfonds voor schoolgeld

Datum: 07-08-2020

14.05 uur - Heeft u al bericht ontvangen over het schoolgeld of de (vrijwillige) ouderbijdrage van de school van uw kind? En heeft u moeite om aan deze financiële verplichting te voldoen? Als inwoner van de gemeente Hellendoorn komt u mogelijk in aanmerking voor een (gedeeltelijke) vergoeding van het schoolgeld danwel de ouderbijdrage. U kunt hiervoor een beroep doen op het Kindpakket van de Stichting Hulpfonds Hellendoorn. 

Op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl vindt u een rekentool waarmee u kunt nagaan of dit voor u van toepassing is. Ook leest u op deze website hoe u de vergoeding kunt aanvragen. U kunt ook een e-mail sturen naar kindpakket@stichtinghulpfondshellendoorn.nl of bellen met 06-49814827.
 
Sportfonds / Jeugdcultuurfonds
Financiële ondersteuning voor bijvoorbeeld de contributie van de sportclub van uw kind of voor culturele activiteiten kan aangevraagd worden via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Meer informatie hierover is te vinden op  www.jeugdfondssportencultuur.nl.
 
Over Stichting Hulpfonds Hellendoorn
Stichting Hulpfonds Hellendoorn is in 2006 opgericht om inwoners van de gemeente Hellendoorn die in financiële problemen zijn gekomen of die over weinig geld beschikken, te ondersteunen. Het Hulpfonds is een onafhankelijke stichting die nauw samenwerkt met andere organisaties in de gemeente Hellendoorn.
 
Kindpakket / Gebruiksgoederenregeling
Daarnaast voert het Hulpfonds nog twee regelingen uit om inwoners in de gemeente Hellendoorn financieel te ondersteunen:
- Het Kindpakket, voor kinderen van 0 tot 18 jaar die opgroeien in een situatie dat er geen geld is voor bijvoorbeeld een nieuw paar schoenen, voor zwemles of om mee te gaan op schoolreis.
- De Gebruiksgoederenregeling, voor mensen die zelf niet voldoende geld hebben om bijvoorbeeld een nieuwe koelkast, wasmachine, televisie, fiets of computer aan te schaffen als de oude stuk is gegaan.
 
Kijk voor meer informatie op www.stichtinghulpfondshellendoorn.nl of bel  06-12535512. 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: