'Netwerkcoach' helpt bij opbouwen sociaal netwerk

Datum: 28-09-2020

14.28 uur - Een goed sociaal netwerk helpt om gezonder en fijner te leven: de juiste mensen om u heen, die u ondersteunen en helpen als dat nodig is. Wanneer iemand weinig contacten heeft, kan er een ‘sociaal isolement’ ontstaan. Niet iedereen die in een sociaal isolement leeft, kan of wil dit doorbreken. Als gevoelens van (langdurige) eenzaamheid een rol spelen, is daar vaak wel behoefte aan. De netwerkcoach van Evenmens kan hierbij helpen. 

Bijna twintig vrijwillige netwerkcoaches staan klaar om inwoners in het werkgebied van Evenmens te ondersteunen bij het uitbreiden van hun sociale netwerk. De stichting is trots op de vrijwilligers die de afgelopen maand succesvol de gecertificeerde training tot netwerkcoach afgerond hebben.
 
Durf om hulp te vragen
Mensen hebben elkaar nodig. Door het zorgen voor de ander of door uw ziekte of beperking kan het zijn dat u mensen om u heen mist en u hebt het gevoel dat u er niet helemaal meer bij hoort. Dan kan een vrijwillige netwerkcoach u helpen. De coach helpt om het netwerk in kaart te brengen, en samen te kijken hoe u weer in contact kunt komen met iemand anders. De netwerkcoach praat met u, en samen kijken jullie waar u behoefte aan heeft. Wilt u oude contacten weer aanhalen? Of wilt u nieuwe mensen leren kennen? Misschien een oude hobby weer oppakken? Dit zijn zomaar enkele voorbeelden. We kijken wat écht bij u en uw situatie past.
 
Wilt u meer weten? Neem gerust contact op met de consulent van Evenmens in uw eigen gemeente. 

Tel. 0548 638 830 of mail: info@evenmens.nl.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: