Klachten over de verkeerssituatie aan de Rijssensestraat en de Smidsweg

Datum: 29-09-2020

11:43 uur - Lokaal Hellendoorn heeft een brief gestuurd aan het college inzake de klachten over de verkeerssituatie op de Rijssensestraat/Smidsweg. Hieronder de brief:

Aan het College van B&W van de gemeente Hellendoorn Postbus 200
7440 AE Nijverdal

Betreft: verkeersbewegingen Rijssensestraat - Smidsweg

Geacht college,

Al jaren ontvangen wij als Lokaal Hellendoorn veel klachten over het aantal verkeersbewegingen over de Rijssensestraat en Smidsweg. Er is sprake van gevaarlijke verkeerssituaties en trillingen met schade aan de woningen. Dit laatste wordt veroorzaakt door het vele vrachtverkeer wat vanuit Zwolle, Hellendoorn en Rijssen v.v. deze weg als sluiproute gebruikt. Met name voor de fietsende schooljeugd ontstaan er vaak zeer gevaarlijke situaties.

De laatste tijd worden de klachten erger door toenemend verkeer, dit wordt ons aangegeven door aanwonenden. Het door u genomen besluit om van de Rijssensestraat tussen Smidsweg en Constantijnstraat een éénrichtingsweg te maken, zoals vermeld in de Staatscourant van 23 september 2019, zal ons inziens gevolgen hebben op de verkeerscirculatie.

Wij hebben dit eerder bij u onder de aandacht gebracht en de toezegging gekregen dat u hierna onderzoek zou doen. Graag horen wij van u of dit onderzoek inmiddels heeft plaatsgevonden en wat hiervan de uitkomst is.

Graag ontvangen wij uw reactie in de raadsvergadering van 20 oktober aanstaande. Met vriendelijke groet namens de fractie Lokaal Hellendoorn,

Frans Runneboom Gerard ter Horst Jan Veneman

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: