Vuurwerk verboden, carbidschieten onder voorwaarden toegestaan

Datum: 16-12-2020

14.31 uur - Voor de jaarwisseling 2020-2021 geldt een vuurwerkverbod. Licht vuurwerk, het zogeheten categorie F1 vuurwerk zoals grondbloemen en knalerwten, is wel toegestaan vanaf 12 jaar. Overtredingen van dit vuurwerkverbod zullen streng worden bestraft, overtreders kunnen een boete krijgen van ten minste 100 euro. En bij zo’n overtreding komt de overtreding ook in een strafblad te staan.

 
De gemeenteraad van Hellendoorn heeft besloten het advies van de Veiligheidsregio Twente over te nemen en carbidschieten onder voorwaarden toe te staan. De belangrijkste voorwaarden zijn:
 
• er mag alleen buiten de bebouwde kom met carbid worden geschoten;
• er mag slechts tussen 10:00 uur en 16:00 uur worden geschoten;
• schieten mag met melkbussen tot 30 liter; en
• er moet uiterlijk 28 december een melding worden gedaan van het carbidschieten via het meldingsformulier op de website.
 
Tenslotte gelden alle landelijke coronamaatregelen ook tijdens het carbidschieten. Dit betekent onder andere dat de groepsgrootte maximaal twee personen mag zijn, er minimaal 1,5 meter afstand tussen personen moet worden gehouden en dat er geen evenementjes mogen ontstaan. Bijvoorbeeld een tent of biertap plaatsen is niet toegestaan, omdat dit mensen aantrekt en daardoor een evenement ontstaat.
Een overzicht van alle voorwaarden staat op de website van de gemeente.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 31-12-2020

De gemeente beslist wel meer, ook domme dingen. Maar goed dat de Nijverdalse ondernemers Herman Wibbelink en Marietje Odink de taken van de gemeente overnemen en men daar de kerstbomen mag inleveren. Gezichtsverlies voor de gemeente en een dikke pre voor deze ondernemers.

Hennes schreef op 31-12-2020

Helaas zijn er toch medebewoners die het ondanks het verbod toch maar moeten doen en zelfs kinderen het rommel laten afsteken met name de Rijsenense nijkerkendijk zonebloem str ging het de gehele dag door. Ik schaam me diep

Uw reactie

Naam:
Bericht: