Waterpoloheren en -dames van ZPC Het Ravijn mogen weer

Datum: 11-01-2021

15:01 uur - Het kabinet heeft groen licht gegeven om een aantal topsportcompetities weer te hervatten. Zo mogen ook de eerste teams van ZPC Het Ravijn uit Nijverdal weer beginnen met hun competitie. Beide teams spelen op het hoogste niveau in Nederland; de eredivisie. Op 23 januari 2021 hervatten zij hun seizoen weer. Heren 1 begint om 18:00 thuis tegen Polar Bears, helaas zonder publiek. Bij de dames klinkt het fluitsignaal om 17:30 al, echter wel in Leiden.

 

 

De dames hebben hun laatste wedstrijd dit seizoen gespeeld op 10 oktober 2020. Volgens aanvoerster Lotte Beunk kan het team niet wachten om weer te beginnen: “het heeft lang genoeg geduurd”. Zowel de heren als dames worden wekelijks getest via de vereniging, dit wordt gedaan met antigeentesten die erkend zijn door de NOC*NSF en de internationale zwembond FINA. Op deze manier kunnen de selectieleden in groepsverband trainen en dus ook wedstrijden spelen. 

 

“Het is een bijzondere uitzonderingspositie, de zwembaden zijn dicht maar voor ons gaan ze open. We zijn dan ook erg dankbaar voor de gemeente dat zij hieraan willen meewerken. Er zijn veel vrijwilligers die helpen bij het testen, het veiligheidsaspect staat voorop. Binnen de verenigingen zijn er strenge regels maar dat is natuurlijk ook noodzakelijk. Wij zijn als team in ieder geval erg blij met deze kans die we krijgen, het is een hele eer” aldus Beunk.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: