Ruimtegebrek VSO-school Luttenbergerweg

Datum: 15-02-2021

                                          

11:11 uur - Lokaal Hellendoorn heeft aan het college vragen gesteld over de noodklok die SOTOG luidt met betrekking tot de nieuwe VSO-school aan de Luttenbergerweg. Hieronder de brief die zij aan het college stuurden.

Aan het college van B&W van De gemeente Hellendoorn Postbus 200
7442 AE Nijverdal

Betreft: ruimtegebrek VSO-school Luttenbergerweg

Geacht college,

Evenals het CDA verbazen we ons over het feit dat de Stichting Speciaal Onderwijs Twente en Oost Gelderland (Sotog) de noodklok luidt over het tekort aan ruimte in de net nieuw gebouwde VSO school.

In het verleden hebben we aangegeven dat bouw van een nieuwe school aan de Luttenbergerweg onwenselijk was, aangezien we wisten dat de Reggesteyn-locatie aan de Willem de Clerqstraat vrij zou komen. Een mooie centrale locatie met een veiliger verkeertoegang dan aan de Luttenbergerweg. Het zorgvuldig en duurzaam omgaan met gemeenschapsgeld is voor Lokaal Hellendoorn een groot goed en nieuwbouw aan de Luttenbergerweg was niet noodzakelijk. Helaas stonden het college, en de meerderheid van de gemeenteraad niet open voor deze optie.

Inmiddels blijkt dat er nu al een tekort is aan ruimte terwijl recent nog andere gebouwen op het terrein verkocht zijn. Het goede onderwijs op de VSO school zal ongetwijfeld de reden zijn van groei.

Wij vragen ons echter af of we als gemeente verantwoordelijk willen en moeten zijn voor huisvesting van leerlingen uit een groot voedingsgebied en of schaalvergroting het onderwijs ten goede komt.

Ook vraagt Lokaal Hellendoorn of er gekeken kan worden naar de schoolgebouwen die leeg komen in het kader van de fusie van T ’Heem en De Peppel en natuurlijk (opnieuw) de Willem de Clerqstraat- locatie

Lokaal Hellendoorn sluit hierbij aan bij de vragen die het CDA recent stuurde. Wij vragen u bij beantwoording onze visie en vragen mee te nemen.

Met vriendelijke groet namens Lokaal Hellendoorn, Annemarie Dubbink
Thea ten Have
Hetty Ligtenberg-Grondman

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

hellendoorner schreef op 15-02-2021

In het verleden hebben we aangegeven dat bouw van een nieuwe school aan de Luttenbergerweg onwenselijk was, aangezien we wisten dat de Reggesteyn-locatie aan de Willem de Clerqstraat vrij zou komen haha lokaal verbaast zich dit keer niet... maar hebben iets aangegeven .. als men zelf in het college waren gestapt hadden men er iets aan kunnen doen en nieuwbouw op de locatie willen de clerq had veel bezwaren en planschades opgeleverd . . het huidige pand is op wonderbaarlijk hoe goed lokaal Hellendoorn zich vind. mijn stem krijgen ze dit keer niet meer.

Jos schreef op 15-02-2021

Het zorgvuldig en duurzaam omgaan met gemeenschapsgeld is voor Lokaal Hellendoorn een groot goed...maar de mensen die nu bij lokaal zitten hebben wel voor tunnel, nieuw zwembad etc gestemd. Kijk waar we nu staan financieel.

Jos schreef op 15-02-2021

In 2013 zat de voorloper burgerbelangen al in gemeenteraad met een wethouder, zou denken dat lokaal Hellendoorn hier wel meer van wist. http://www.hartvanhellendoorn.nl/8103/nieuwe-locatie-gezocht-voor-nieuwbouw-vso-elimschool#.YCrXAC3tSf0

Geronimo schreef op 16-02-2021

@hellendoorner en Jos, wel even bij de feiten blijven. Het maakt mij weinig uit, maar het CDA had al een coalitie voor mekaar, voordat de verkiezingsuitslag bekend was. Daarbij was LH tegen de bouw, op de huidige locatie. Verder was de gehele raad voor het tunnelplan, waar de meeste inwoners blij mee zijn en het zwembad was het speeltje van Coes.

Jos schreef op 16-02-2021

Mijn link gaat over 2013..lokaal heeft deze mensen nu in de gelederen

hellendoorner schreef op 16-02-2021

CDA had al een coalitie voor mekaar, voordat de verkiezingsuitslag bekend was..dat kan wel zijn.. dan was Lokaal hellendoo toen al te laat. net zoals ze overal achteraan lopen .. of niet op de hoogte zijn.. de lijfspreuk van lokaal Hellendoorn = tot onze verbazing vernemen wij ..

Jos schreef op 17-02-2021

Burgerbelang wist dat gemeente een school aan Willem de clerqstr niet door te drukken was. School zelf bepaald niet de gemeente,

Geronimo schreef op 18-02-2021

@Jos, dan moet je een andere link nemen, met namen erin. Op deze manier kun je van alles roepen.

Meisje schreef op 18-02-2021

Er komt nog een lokatie vrij. Namelijk het Heem. Strip de school, maak er een goed gebouw van en het kan weer jaren mee. Kijk naar de Wingerd en het Claushuis. Het VSO kan daar prima functioneren. Ingebed in een wijk, goede bereikbaarheid, mogelijkheden om te integreren in het wijkgebouw (socialisatie van de kinderen) en dichtbij het industriegebied en het centrum. Op die manier kun je ook aan stages denken. Aan de schrijvers hierboven: wel leven anno 2021. Geen oude koeien aub.

Jos schreef op 21-02-2021

De gemeente Borsele herbergt de meeste zonnepanelen van het land. Vorig jaar stonden ruim 170.000 zonnepalen opgesteld. Gezamenlijk hebben die een vermogen van ruim 71 megawatt.

Uw reactie

Naam:
Bericht: