Alida, In duel met MS

Datum: 04-04-2021

10:02 uur - Mijn naam is Alida Scherphof,  Sinds 3 jaar zit ik in een achtbaan. Ik heb de diagnose MS, en dat is pittig! MS is een auto-immuunziekte waarbij er continu aanvallen van ontstekingen zijn in mijn hersenen/zenuwbanen. Wanneer deze zenuwbanen zodanig ernstig beschadigd zijn, worden er steeds meer functies in je lichaam uitgeschakeld en kom ik uiteindelijk in een rolstoel terecht.

 

Lichamelijke klachten als zenuwpijn, spierpijn, slecht concentratievermogen, uitvalsverschijnselen (zomaar een dag blind zijn aan 1 oog of doof zijn), slecht slapen, gevoel hebben dat je dronken bent, slecht reactievermogen en vanwegeurineweginfecties gewoon niet meer kunnen lopen. Spontaan iets ondernemen is er niet meer bij, alles moet je zorgvuldig plannen vanwege gebrek aan energie.

 

Er bestaat wel een behandeling, deze is echter nog niet in Nederland goedgekeurd. Ik zal hiervoor naar het buitenland moeten. Deze speciale behandeling wordt o.a. in Moskou gegeven en bestaat uit een stamcel transplantatie. De behandeling kan MS niet genezen maar wel stop zetten!Omdat deze stamcel transplantatie nog niet is erkend in Nederland, wordt deze niet vergoed door de zorgverzekeraar. 

 

Inmiddels heb ik contact gehad met een arts in Moskou, mijn medische dossier is bekeken en ik heb toestemming om daar naar toe te komen voor de eerste test dagen. Kom ik deze door dan start gelijk de behandeling van 4 -6 weken. De ervaring is dat deze behandeling zeer succesvol is en in 98% van de gevallen aan slaat. Dit betekent dat de MS wordt stop gezet.

U zult begrijpen dat snelheid geboden is. Deze behandeling wil ik ondergaan in Moskou en kost erg veel geld, wat ik niet zo voor handen heb.

 

Wilt u mij en de stichting helpen, elke donatie is welkom! 

Zie hiervoor ook www.induelmetms.nlReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: