10:27 uur - Met de overhandiging van de sleutel draagt Jan Nekkers, voormalig eigenaar van de cafetaria ‘t Kokhuus, het pand symbolisch over aan Bert-Jan en Manon Kloosterman. Dit echtpaar is eigenaar van de boerderij Kloostermansweide en geeft nu een compleet nieuwe invulling aan het pand aan de Koestraat 6 te Hellendoorn. Begin volgende maand openen zij hier de boerderijwinkel Weidehuus, met onder meer verse, lokale en seizoensgebonden producten.
Groeiende behoefte aan een eerlijk stuk vlees
Het echtpaar stapte in 2019 van hun melkveehouderij over naar een duurzaam boerenbedrijf, met zo’n honderd Aberdeen Angus koeien die vrij in het Reggedal lopen. Hun huidige boerderijwinkel Kloostermansweide, waarvanuit zij hun eigen duurzaam geproduceerde vlees verkopen, is in relatief korte tijd een begrip in de regio geworden. “We merken dat de vraag naar een eerlijk en kwalitatief goed stuk vlees, maar ook verse groente en zuivel zonder onnodige toevoegingen, blijft groeien”, vertelt Manon, “en daar willen we samen met andere boeren en producenten in de omgeving verder op inspelen.”
De perfecte locatie
Bert-Jan en Manon weten al snel meerdere producenten te enthousiasmeren voor het gezamenlijk verkopen van hun producten. En de plannen nemen serieuze vormen aan wanneer het pand van cafetaria ‘t Kokhuus vrijkomt. Zowel de ruimte als de ligging is volgens Manon perfect: “We hebben hier voldoende ruimte om het uitgebreide assortiment goed te presenteren en zitten mooi centraal, dus mensen kunnen ook makkelijk binnenlopen voor een belegd broodje of andere verse lekkernijen.” Met concepten als ‘fruitbox op het werk’ verwachten ze ook voor bedrijven een verrassende toevoeging te kunnen zijn.
Met zorg geselecteerde producten
De duurzame voedselvoorziening wordt gerealiseerd door zelfstandige boeren en telers die het welzijn voor dier en natuur voorop hebben staan. Bij de start zijn er al zo’n 15 leveranciers aangesloten. “Alle producten zijn met zorg geselecteerd”, benadrukt Manon. “Wij kennen precies de herkomst en de totstandkoming, maar ook bijvoorbeeld in welk jaargetijde de producten het lekkerst zijn, hoe je ze bereidt en met welke smaken je ze het best kan combineren. Door het verhaal achter een product en alle extra kennis die we erover meegeven, wordt winkelen bij Weidehuus een hele beleving.”
Volg de vorderingen
De verbouwing van het pand is momenteel in volle gang. De eerste koelingen zijn geleverd en het zal niet lang duren totdat hier de eerste voorraad wordt aangelegd. Via social media zijn de vorderingen van Weidehuus op de voet te volgen. Wanneer deze nieuwste aanwinst van Hellendoorn haar deuren opent, wordt binnenkort bekend gemaakt.
Lassie schreef op 17-03-2022Succes mooi dat het weer een bestemming heeft gekregen!
Johnny en Ineke schreef op 17-03-2022Heel veel succes.
Gait schreef op 17-03-2022Ik kom alleen langs voor een eerlijke berehap royaal
Wilco schreef op 17-03-2022Heel veel succes met jullie nieuwe winkel. Het is mooi dat het zo kan.
Han schreef op 19-03-2022Koop lokaal heb ik al eens geschreven. Eerlijk voedsel in plaats van rommel wat je bij de supermarkten koopt. Supermarkten hebben teveel macht gekregen, waardoor de boer onderbetaald krijgt en de burger teveel betaald voor wat je daadwerkelijk krijgt. Liever een paar euro meer betalen en goed en eerlijk eten op mijn bord, dan de plaatselijke super te sponsoren. Succes met jullie winkel en ik zal zeker langs komen.