SVVN delft onderspit in Hellendoorn

Datum: 25-04-2022

10.19 uur - SVVN ging zaterdag op bezoek bij VV Hellendoorn. Vele SVVN supporters hadden de weg naar Sportpark De Voordam gevonden om hun team aan te moedigen in deze lastige uitwedstrijd. Hoewel het verschil op de ranglijst slechts één plaats is, is het verschil in punten gigantisch. Hellendoorn is nog volop in de strijd om de titel. Maar er is een achterstand op de koploper dus zij kunnen zich geen puntverlies permitteren. SVVN hoopt plaats vier vast te houden wat aan het einde van de rit mogelijk deelname aan de nacompetitie betekend.

De scheidsrechter werd vlak voor de wedstrijd gewijzigd en was nu de heer Johan ten Hartog uit Almelo. Hij mocht, naar eigen zeggen, zijn debuut maken in de 3de Klasse. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan een overleden lid van VV Hellendoorn werd de wedstrijd gestart. Vanaf minuut één dicteerde de thuisploeg het spel. Hellendoorn had veel balbezit maar mistte het vernuft om het overwicht in kansen uit te drukken. SVVN bleef eenvoudig overeind. SVVN werkte hard maar dat was niet voldoende om uit de druk van Hellendoorn te komen.

Het duurde maar liefst tot de 21ste minuut toen de eerste kans viel te noteren. Een voorzet van links bereikte Ruben Hendriks van de thuisclub die de bal hoog over kopte in vrijstaande positie. Even later is de eerste kans van SVVN wel direct raak. Een korte corner van links bereikt uiteindelijk Delano Burnama die op zijn beurt Teun Bakhuis vindt. Zijn schot laat het net bollen en zo komt SVVN op voorsprong. Aan het spelbeeld veranderde er verder niks. De voorsprong kan tegen verhouding in worden gevonden, maar als je zo weinig creëert met het vele balbezit is het discutabel.

Sterker nog: SVVN kreeg dé kans om op 0-2 te komen. Brian Maimba ontsnapte aan de aandacht, maar zijn voorzet weet de geheel vrijstaande Marvin Thomas niet te bereiken. In de 37ste minuut brengt Bryan Leemhuis redding op een inzet van Ruben Hendriks. In de rebound zet hij voor en is het Roan Nahuis die zijn kopbal boven op de lat ziet vallen. Helaas weet SVVN de voorsprong niet tot aan de rust te behouden. In de 39ste minuut glijdt Roan Nahuis een voorzet van rechts binnen.

De tweede helft is een kopie van de eerste. VV Hellendoorn heeft de bal maar doet er vrij weinig mee. Het is een wedstrijd zonder veel gevaar voor beide doelen. Toch komt VV Hellendoorn op voorsprong halverwege de tweede helft. Ruben Hendriks geeft vanaf rechts voor en Carlos Lopes Macedo bekroont zijn rentree na een langdurige blessure met een doelpunt. SVVN probeerde nog wel een puntje uit het vuur te slepen in het restant van de wedstrijd, maar het was niet bij machte het vijandelijke doel onder vuur te nemen.

In de 70ste minuut lijkt Hellendoorn de wedstrijd op slot gooien door 3-1 te maken. Het feest gaat echter niet door omdat dit vanuit buitenspelpositie gebeurt. Het blijkt uitstel van executie te zijn. In de 80ste minuut neemt Ferry Niens een vrije trap op de achterlijn en hij schiet bal in de kruising. Hiermee is de wedstrijd helemaal gespeeld. SVVN verliest van Hellendoorn. Hellendoorn is momenteel gewoon een maatje te groot, maar met een beetje meer geluk was een resultaat vandaag wel mogelijk geweest.

Aanstaande zaterdag speelt SVVN een thuiswedstrijd tegen ASV’57. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van de heer Maarten Holtus.