19:21 uur - Iedere gemeente heeft een centraal punt waar ouders of verzorgers terecht kunnen voor informatie en advies over opgroeien en opvoeden. Zowel fysiek, met een opvoedondersteuner, als digitaal via een website. Vanaf 1 juli sluit de gemeente Hellendoorn net als alle andere Twentse gemeenten aan bij het ‘Loes’ platform. Via de website www.loes.nl zijn allerlei tips te vinden over het opvoeden van kinderen. Ook is het mogelijk een afspraak te maken met de Loes opvoedondersteuner.
Opvoeden gaat niet altijd vanzelf en zonder problemen. Wist u dat 91% van de ouders in Nederland ouderschap een zware taak vindt? Op de website van ‘Loes’ staan praktische tips over een gezonde zwangerschap, bevalling, kraamtijd, opvoeden en gezond opgroeien. Naast tips worden er ook cursussen, webinars en een nieuwsbrief aangeboden. Ook bestaat er een eigen Loes Youtube kanaal. Ouders of verzorgers die het prettig vinden om te bellen of een fysieke afspraak in te plannen met de Loes opvoedondersteuner kunnen opwerkdagen tussen 9:00 en 12:00 uur contact opnemen via telefoonnummer: 0548 – 630 000. Het advies is gratis, zonder verwijzing en anoniem als hier behoefte aan is.
Hulp bij opvoeden
‘In de eerste 1.000 dagen van een kind wordt de basis gelegd voor een gezonde toekomst. De basis begint vanaf de bevruchting tot de tweede verjaardag van een kind. Hier ligt een belangrijke rol voor ouders of verzorgers. En hier zo nu en dan vragen over hebben, is heel normaal. Het is fijn dat dit platform er is en hulp kan bieden. Hierdoor komt er snel een antwoord op lichte opvoedvragen en worden het geen grote opvoedvraagstukken. Zo hopen we bij te dragen aan een fijne en gezonde toekomst voor alle kinderen in onze gemeente’, vertelt wethouder Peter Lage Venterink.
Loes
Via Loes werken gemeenten in Twente samen voor ouders en verzorgers op het gebied van opvoeden en opgroeien. Een belangrijke partner is de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Twente. Vanuit de consultatiebureaus en het onderwijs volgt de JGZ de ontwikkeling van alle kinderen in de leeftijd van 0-18 jaar en ondersteunt hierbij de ouders en verzorgers. Veel informatie op de website van Loes is dan ook afkomstig vanuit de expertise van de JGZ.