Tijdelijke opvang van vluchtelingen

Datum: 20-07-2022

19.01 uur - De gemeente Hellendoorn heeft een geschikte locatie gevonden om 15 vluchtelingen tijdelijk op te vangen. De groepsaccommodatie Berghoeve aan de Terhoekseweg 1 en 1a in Haarle wordt hiervoor in de komende twee weken gereed gemaakt. Direct omwonenden zijn hier inmiddels over geïnformeerd.

 
Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de 25 Veiligheidsregio’s opdracht gegeven om tijdelijke opvanglocaties te zoeken om de druk op aanmeldcentrum Ter Apel te verlichten. Concreet betekent dit dat er in Twente 225 vluchtelingen tijdelijk opgevangen worden. Deze aantallen worden evenredig verdeeld over de 14 Twentse gemeenten.
 
Voor de gemeente Hellendoorn komt dit neer op de opvang van 15 personen. Ondanks dat de gemeente Hellendoorn al ruime inzet pleegt ten aanzien van de huisvesting van ruim 200 vluchtelingen uit Oekraïne, nemen we onze verantwoordelijkheid. We zullen zo goed mogelijk invulling geven aan deze opgave.
 
Op dit moment wordt gewerkt aan het schoonmaken en brandveilig maken van de locatie Berghoeve in Haarle. De verwachting is dat deze over twee weken bewoonbaar is. De locatie is geschikt voor mensen die minder zelfredzaam zijn. Dat hebben we aangegeven bij het COA. We zetten daarom in op het opvangen van deze groep kwetsbare mensen. De gemeente vertrouwt erop dat de vluchtelingen hier tot rust komen en dat ze warm worden ontvangen.
 
Heeft u vragen?
Kijk dan op de site www.hellendoorn.nl/opvang voor meer informatie. Kunt u het antwoord niet vinden, stuur dan uw vraag naar opvang@hellendoorn.nl.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 20-07-2022

Perfecte locatie, met zwembad, restaurant en café in de buurt.

Lassie schreef op 20-07-2022

Succes Haarle

Schipper schreef op 21-07-2022

Een mooie oplossing voor een al heel lang leegstaande locatie. Mooie omgeving om tot rust te komen voor deze kwetsbare mensen. Wellicht kunnen de leegstaande schuren ook worden verbouwd voor deze doelgroep.

Habanero schreef op 21-07-2022

Ook Haarle. Sterkte.

Yvet schreef op 21-07-2022

Zonde dat dat al zo lang leeg staat

Uw reactie

Naam:
Bericht: