De heide komt in bloei

Datum: 29-07-2022

 
9.05 uur - Zin om de natuur in te gaan met de boswachter van Natuurmonumenten? Kom dan woensdagmorgen om 11 uur naar het historische erf van Herberg de Pas , Molenweg 2, Haarle. Waar gaan we heen? Dat ligt aan wat op dat moment de mooiste  plekjes zijn. Komende weken gaan we zeker de bloeiende heide bij de Palthetoren bezoeken.

 
Wat kost dat? HELEMAAL NIKS!! Je mag gratis mee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Kom gewoon naar Herberg de Pas. We wandelen elke woensdag in zomervakantie t/m 31 augustus.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Han schreef op 29-07-2022

Kijkt SBB even mee? Het gaat toch slecht met de natuur. Stikstof, droogte, verzuring en God mag weten wat er nog meer loos was.

William S. Burroughs schreef op 30-07-2022

Ik ook. Ben in de nacht een roos in bed en bij dag een narcist. Prettige dag.

Lokaal Hart schreef op 13-08-2022

@Han: dat de heide bloeit zegt niets over de staat van de natuur. Zie https://www.nu.nl/klimaat/6130230/van-vogels-tot-eikenbos-stikstof-nekt-leven-op-de-veluwe.html en https://www.nu.nl/klimaat/6130649/wolven-water-kalk-en-veel-minder-mest-zo-kan-leven-terugkeren-op-de-veluwe.html?redirect=1

Han schreef op 14-08-2022

Kijk, het duurde even maar Lokaal Hart heeft ook een sporadisch artikel kunnen vinden om mij hiermee om de oren te slaan. Ga aub weg met jullie linkse gedram. Het is klaar, jullie hebben Nederland kapot gemaakt met jullie groene transitie. Het merendeel van de Nederlandse bevolking ziet het inmiddels in.

Han schreef op 19-08-2022

Ik zeg, CDA houd je rug recht vandaag en laat het kabinet ploffen. Buig niet voor die huichelaars van D666. Nieuwe verkiezingen en dan zullen we eens zien hoe Nederland er over denkt.

Pibernik schreef op 20-08-2022

Al weer een nieuwe partij erbij D666 het moet niet gekker worden.

Han schreef op 20-08-2022

Ik mag aannemen dat D666 geen verdere uitleg nodig heeft Pibernik?

Jos schreef op 20-08-2022

Ja duivels zeg

Han schreef op 23-08-2022

Goh linkse deugers. Horen jullie het eens van een ander. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1355937922/oud-pvd-a-kamerlid-co2-is-nooit-allesbepalend-geweest

Han schreef op 24-08-2022

Groene klimaat extremisten zijn in paniek...meer en meer wetenschappers spreken zich uit tegen de eenzijdige fel overdreven doemscenario's en ondertekenen de World Climate Declaration : "Er is geen klimaatalarm crisis"

Han schreef op 24-08-2022

Aan alle deugers. Toevallig het column gelezen in de gedrukte Telegraaf? "Het lijkt erop dat NL in een megastad met ’wensnatuur’ en beperkte landbouw getransformeerd moet worden. Tegenstand van de burger kan worden overwonnen met dogma’s, meewerkende media, en, heimelijk, zoals steeds duidelijker wordt, scherpe controle op dissidenten en dwarsliggers"

Han schreef op 24-08-2022

Heel Nederland moet op de schop, de steden moeten van de auto worden bevrijd, alles moet klimaatneutraal, mobiliteit wordt een schaarste-product, we zullen allemaal vleesloos gaan eten, want er zijn nauwelijks slachtdieren meer. Teneinde dat verzet te beperken worden er dogma’s in het leven geroepen die als onaanraakbaar worden gepresenteerd: de ’science is settled’. Stikstof is een kolossaal probleem, wordt gesteld, en wie twijfelt aan de problematiek is een smerige stikstofontkenner. Dat de elites over deze plannen zo weinig onthullen, is veelzeggend: miljoenen burgers zullen zich verzetten tegen dergelijke diepgravende ingrepen in hun leefwijze. Wie de menselijke maat van klimaatverandering ter discussie stelt, zoals oud-PvdA-kamerlid Jules de Waart deze week in De Telegraaf deed, is een gore klimaatontkenner die de toekomst van de mensheid op het spel zet. De dogma’s mogen niet onderwerp van kritiek worden omdat ze essentieel zijn bij het bespelen van de burger, die doordrongen moet raken van de stikstofcrisis en de klimaatcrisis, ofwel crises die hem moeten opjagen naar een groene utopie.

Han schreef op 28-08-2022

Het zou wat zijn mensen, deze oude gek roept en schrijft al jaren dat de opwarming niet door de mens komt, maar door natuurlijke invloeden, weersinvloeden en andere processen die op onze aardbol plaatsvinden. Een jonge man heeft onlangs een onderzoek gedaan met als cadeau dat zijn onderzoek wordt gepubliceerd in, let wel in het International Journal of Climatology. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1594072739/whizzkid-jippe-berekent-het-is-warmer-door-wind-uit-zuiden-niet-door-co2

Wat ben ik toch een tut! schreef op 28-08-2022

Het is niet dat de oorzaak óf de natuur, óf de mens is. Het is beide. Wetenschappers kennen de hele context en 'Wappies' focussen zich op een klein detail die niet zou kloppen. Vergelijk het met evolutietheorie. Dát alles in de wereld door evolutie is ontstaan is vrijwel zeker. Maar mensen die denken dat God alles heeft geschapen, gaan op zoek naar kleine details in de natuur die (nog) niet te verklaren zijn door wetenschappers; en dan roepen ze 'Zie je wel dat evolutietheorie onzin is'

Han schreef op 29-08-2022

Ach Tut. Iedereen die zijn stikstofkennis van het RIVM haalt zit er net zo ver naast als het RIVM zelf. Het probleem zit hem in het onderhoud van bossen ipv stikstof. Het bos wordt namelijk niet goed onderhouden. De mensen (bijvoorbeeld van de Veluwe) zijn opgegroeid in het bos, zij kennen het bos. "het is nu een bende". Zo gaat het ook met de heide, ook dit moet je onderhouden. De boeren van vroeger wisten hoe dat moest. Schapen erop, branden, bemesten en bekalken. Wat doen Natuurmonument en staatsbosbeheer toch met al die subsidies? Vraag je dat maar eens af ipv een vergelijking te trekken over de evolutie. Al deze linkse clubjes worden zwaar gesubsidieerd door de overheid en vervolgens spannen deze linkse clubjes van ons belastinggeld rechtzaken aan tegen de overheid. Een puike manier van de overheid om hun waanideeën er door te krijgen, dit door zich te verschuilen achter de uitspraak van de rechter.

Han schreef op 30-08-2022

Hahaha hahaha. 'ECB-baas Lagarde beweert: Inflatie is te wijten aan KLIMAATVERANDERING.' Tja, ze worden steeds gekker in de groene kerk..

Uw reactie

Naam:
Bericht: