Dialoogcoaches Hellendoorn/Nijverdal ontvangen certificaat

Datum: 29-11-2022

9.55 uur - Afgelopen week ontvingen 8 dialoogcoaches het certificaat uit handen van voorzitter Henk Morsink van Memory Vrijheidsmuseum Nijverdal en voorzitter Henk Robben van   Informatiecentrum Canadese Begraafplaats Holten.  

Onder de gecertificeerden twee Nijverdallers. 
Menno Bom en Arjo van der Weerd zijn sinds 2021 in opleiding.   
Beiden zijn inmiddels opgeleid tot dialoogcoach middels een speciaal hiervoor ontwikkeld programma. De dialoogcoaches willen van waarde zijn voor mens en maatschappij en verbinding leggen. Zij gaan dialoogbijeenkomsten begeleiden speciaal voor scholen op gebied van actuele maatschappelijke  thema’s als burgerschap, vrede, veiligheid, oorlog. Thema’s die worden uitgedragen door Memory Vrijheidsmuseum en ICB Holten.
 
Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, het Platform WO2 Overijssel. De opleiding wordt verzorgd door Frank Rekers van opleidingsinstituut Talking Stick Instituut dat gespecialiseerd is in dialoogvoering.
Ook interesse in een dialoogbijeenkomst? De dialoogcoaches kunnen worden ingezet op scholen om de dialoog te ervaren rondom thema’s vrede, veiligheid, oorlog.
Juist in tijden van polarisatie, discussies die veelal tot verharding leiden en vaak met een winnaar en verliezer, speelt de dialoog in op verbinding, elkaar begrijpen en geeft een andere dimensie aan relaties en geeft een wrijvingloze samenleving.
 
Er is een aanbod van meerdere programma’s, speciaal voor voortgezet onderwijs. Neem contact op met Memory Vrijheidsmuseum, info bedrijfsvoering@memorymuseum.nl of met Hans Heyda info@canadesebegraafplaatsholten.nl
 
Het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal vertelt het verhaal van de verwoestende werking van oorlog op de maatschappij aan de hand van de Tweede Wereldoorlog. Maar ze willen niet alleen de historische kant vertellen, ze willen ook het verleden én het heden écht samenbrengen. Voor welke keuzes stonden mensen vroeger en hoeveel lijken deze keuzes op die men vandaag de dag moet maken in een samenleving die steeds ingewikkelder  wordt. Een samenleving die om maatregelen vraagt, die veel van de democratie en de rechtstaat eisen. Die democratie is echter ook aan het afbrokkelen, het respect voor mensenrechten neemt af, de haat tussen groepen neemt toe, de economische groei stagneert en het gevaar van klimaatrampen stijgt. Het museum heeft de ambitie mensen juist ook met elkaar verbinden. Ze willen dit doen door de dialoog tussen mensen over verschillende thema’s te stimuleren, maar ook om die dialoog te organiseren. 
 
Foto: Tweede van rechts Menno Bom, vierde van rechts Arjo van der Weerd
 
 
 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: