Verlies Heren 1 en winst Dames 1 Het Ravijn bij eerste gezamenlijke thuiswedstrijd

Datum: 23-01-2023

11.16 uur - Na een roerige week voor de herenselectie van Het Ravijn, na het besluit van trainer-coach Zeno Reuten om op te stappen, werd vrijdagavond bekend dat Ron Loos bereid was om de ontstane vacature bij de heren in te vullen. Voor de vijfde keer op rij! De Dinxperloer is tot aan het eind van de competitie en play-off de keuzeheer voor de herenselectie en tracht eerst de rust binnen de selectie terug te brengen.

Dat doet hij samen met Jan Heerdink als teammanager en als assistenten Sander Veltkamp, Lars Gottemaker en Laurens Jan Schothans. Helaas leidde dat zaterdagavond tegen Polar Bears nog niet tot een overwinning voor de Nijverdallers. De beren wonnen de wedstrijd met 5-10. De Ravijndames daarentegen boekten wel een overwinning. Wat in de wedstrijden om de KNZB beker niet lukte, gebeurde zaterdagavond in de competitiewedstrijd wel. De ploeg van een trotse trainer-coach Wicher Diallo won de eerste competitiewedstrijd na de winterstop met 11-10 van de Leidenaren. En dat nog wel zonder twee routiniers Laura Boerdam en Luna de Vries. De Vries zit voorlopig met een ontsteking aan haar been geblesseerd op de kant. Hoe lang die blessure gaat duren is nog niet bekend.
 
Heren 1:
Trainer-coach Ron Loos over de wedstrijd: "Vandaag was de uitslag niet belangrijk. Mijn doel is het plezier weer terug te krijgen. De ploeg moet weer voor elkaar willen werken. Dat zag ik wel terug".  Dat komt goed uit, want de ploeg vertrekt dinsdag 24 januari naar het Turkse Istanbul om woensdag om 16:30 uur(= Nederlandse tijd, 18:30 uur) voor de LEN Challenger Cup te spelen tegen ENKA. De thuiswedstrijd in Nijverdal is woensdag 8 februari om 19:00 uur in Het Ravijn Zwem-Sport-Zorg.
 
Dames 1:
Trainer-coach Wicher Diallo: "We hebben weer drie punten, waar hard voor is gewerkt. We hebben als team gewonnen". Meike Reinders scoorde haar eerste doelpunt voor dames 1 in de eredivisie.
 
Wedstrijden zaterdag 28 en zondag 29 januari:
Heren 1 speelt zaterdag 28 januari in zwembad De Crommenije in Krommenie een uitwedstrijd tegen De Ham. Tijdstip 19:40 uur. Zondagmiddag volgt er nog een wedstrijd. GZC-Donk is om 14:30 uur dan de tegenstander in Het Ravijn. Een drukke week dus voor de regerend landskampioen. De waterpolodames reizen zaterdag juist naar Gouda om tegen GZC-Donk te spelen. De wedstrijd in het Groenhovenbad start om 18:05 uur.
 
Statistieken zaterdag 21 januari 2023:
 
Eredivisie heren:
Het Ravijn-Polar Bears: 5-10.
Periodestanden: 2-4, 3-8(1-4), 3-10(0-2), 5-10(2-0)
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 3x, Jorn Muller 1x en Emiel Wouters 1x.
Doelpunten Polar Bears: Lars ten Broek 3x, Benedict Szöke 3x, Sam Kunz 2x, Guus Wolfswinkel 1x en Marnix Snel 1x. 
 
Statistieken: 
Dames Eredivisie:
Het Ravijn- ZVL 1886 Center: 11-10
Periodestanden: 3-2, 6-4(3-2), 9-8(3-4) en 11-10 (2-2). 
Doelpunten Het Ravijn: Noa de Vries 3x, Dian Scholten 3x, Nina Scholten 2x, Lotte Beunk 1x, Pien Gorter 1x Meike Reinders 1x. 
Doelpunten ZVL 1886 Center: Noha Zwiers 3x, Laura Roels 3x Duchanka Kammerman 3x en Lotti Verhagen 1x. 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: