SVVN zegeviert ook tegen School

Datum: 03-04-2023

11.12 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN een thuiswedstrijd tegen Wilhelminaschool. Qua resultaat is SVVN bezig aan een uitstekende periode. De laatste acht wedstrijden gingen niet verloren en de laatste drie wedstrijden werden allen gewonnen. Na de perfecte vierde plaats van vorig seizoen staat SVVN momenteel zelfs nog een plekje hoger.

Achter SVVN is voor vele ploegen een strijd tussen hoop en vrees. Zowel nacompetitie voor promotie als degradatie is voor een groot aantal ploegen dichtbij. Mocht SVVN winnen dan hoeft SVVN in ieder geval voorlopig niet meer naar beneden te kijken. Eén van die ploegen is Wilhelminaschool. Het verschil voor de wedstrijd is zeven punten. Wilhelminaschool heeft 23 punten en dat is evenveel als de nummer negen, een plek wat nacompetitie om handhaving betekend.

SVVN begon goed aan de wedstrijd. Al in de eerste minuut kreeg Tygo Vliek de bal vanaf links. Hij raakt de bal niet goed, zodat de kans verloren gaat. Ook de gasten doen een duit in het zakje. Ze krijgen zelfs de grootste kans van de wedstrijd tot dan toe als vanaf links de bal in de zestien wordt gepompt. Rik Brinker mikt met zijn schot echter over het doel. Een minuut later is het aan de andere kant wel raak. Jimmy Scharphof geeft vanaf links voor en Tygo Vliek schiet de absoluut niet makkelijke bal via de onderkant van de lat in het doel.

SVVN combineert er vrolijk op los en heeft het beste van het spel. Toch zorgt een gebrek aan finesse dat SVVN het overwicht kan uitdrukken in kansen. In een tegenaanval trekt Tijn Poortman zijn tegenstander naar beneden in de zestien. De scheidsrechter geeft een strafschop. Het cadeautje wordt door topscorer Pim Zengerink uitgepakt en daarmee schiet hij beide partijen weer op gelijke hoogte. Deze stand blijft exact drie minuten staan. In de 36ste minuut is er scherpe voorzet vanaf rechts. De doelman van Wilhelminaschool kan er net niet bij, maar uiteraard is daar weer goudhaantje Tygo Vliek die bij de tweede paal SVVN weer op voorsprong zet. Even later snoept Marvin Thomas de tegenstander de bal af. Hierna lijkt hij te worden neergelegd maar de scheidsrechter wil er niet aan om de bal opnieuw op de stip te leggen.

Zo gaat SVVN rustten met een 2-1 voorsprong. Een terechte voorsprong want SVVN is de betere van de twee en laat aardig goed veldspel zien. Maar het verschil met Wilhelminaschool is niet groot, dus SVVN zal nog vol aan de bak moeten om de drie punten in eigen huis te houden.

Het eerste wapenfeit van de tweede helft is voor SVVN. De kans is echter niet aan Teun Bakhuis besteed. In de aanval daarop is het voor de gasten wel raak. De defensie van SVVN ziet er niet goed uit en Ivo Brager schiet bij de tweede paal de voorzet van rechts binnen. Ook nu volgt het antwoord van SVVN na enkele luttele minuten. Een voorzet van links van Tygo Vliek gaat nog over instormende Marvin Thomas heen, maar daarachter komt ook nog Ronald van den Berg aangerend die de bal via het lichaam van de tegenstander tot doelpunt weet te verwerken.

De tweede helft is qua niveau een heel pak minder dan de eerste. SVVN koestert de voorsprong en deze komt nauwelijks in gevaar. De beste kans is zelfs nog voor Tygo Vliek als hij in de 62ste minuut alleen op keeper afgaat. Hij schiet echter de bal in de handen van de keeper. Nog een vervelend incident in de 70ste minuut als zowel de keeper als Marvin Thomas vol voor de bal gaan en in botsing komen. Marvin moet daardoor de wedstrijd geblesseerd verlaten. Het verschil blijft miniem en één succesvolle aanval van de gasten kan al genoeg zijn. Deze kans krijgen ze in blessuretijd. Een voorzet van rechts belandt plotsklaps voor de voeten van Jeffrey Ruinemans. Deze schiet van dichtbij hard op het doel, maar Patriz Loohuis weet er nog een vuistje tegenaan te krijgen zodat de bal op de lat belandt.

Zo blijft het 3-2 voor SVVN en pakt SVVN drie zeer belangrijke punten. SVVN staat stevig op de derde plaats en omdat VV Hellendoorn niet in actie komt staat het nu zelfs bovenaan in de tweede periode. Dat zal waarschijnlijk van korte duur zijn. Volgende week is er een inhaalprogramma. Op 17 maart werden alle wedstrijden afgelast en deze zullen dan worden ingehaald. SVVN was deze zaterdag al vrij en zal dat dan ook nu blijven. Voor SVVN gaat de competitie verder op 15 april. Dan gaan we op bezoek in Oldenzaal bij De Esch. De wedstrijd op Sportpark De Weschterik begint om 14:30 uur.