Door met...... uitkomst verkiezingen recht doen vanuit democratische principe

Datum: 11-05-2023

19.42 uur - Gisteravond is in de gemeenteraad gesproken over oorzaken van de coalitiebreuk en hoe verder. Een debat waarin partijen zich verantwoorden naar elkaar en naar inwoners. Uitkomst is dat de meeste partijen, waaronder Lokaal Hellendoorn, zo snel mogelijk – via een onafhankelijke verkenner – de mogelijkheden willen onderzoeken voor een nieuw samenwerkingsverband in de gemeenteraad. Ondertussen draait het werk op het gemeentehuis gewoon door.

 
Lokaal Hellendoorn wil de uitkomst van de verkiezingen recht doen vanuit het democratisch principe. Wij willen dit graag samen met andere raadsleden realiseren in een bestuur en klimaat waarin we met respect accepteren dat er verschillende standpunten bestaan en waarin iedereen zich veilig voelt dit te kunnen verdedigen. Lokaal Hellendoorn hecht er veel waarde aan dat datgene wat we voorstaan begrepen en gedragen wordt door alle lagen van de bevolking. De stem van inwoners willen we serieus (blijven) nemen en ook de afspraken die we met hen gemaakt hebben. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de gemeenteraad hier op een goede manier vorm aan te geven.
 
Lokaal Hellendoorn wil daarom gaan samenwerken met partijen die ook duidelijk kiezen voor een meer participatieve insteek richting onze inwoners.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 11-05-2023

Waarom benoemd lokaal hier niet dat ze oorzaak zijn van de coalitie breuk? Maar Thea ten have en hiermee lokaal Hellendoorn verwijt GroenLinks en VVD ‘ondemocratische druk, arrogantie en gebrek aan respect’. „Wij zijn wel de grootste partij gaf ze zelf aan.

Geronimo schreef op 12-05-2023

LH is gewoon verschrikkelijk dom geweest. Als je de verkiezingen wint, met een meerderheid, dan toch nog andere partijen erbij halen. Hadden ze het alleen gedaan, dan hadden ze na afloop alle eer gekregen of zouden worden afgestraft. Nu worden ze sowieso afgestraft.

Lokaal Hart schreef op 12-05-2023

@Geronimo: ook als ze het alleen hadden gedaan, waren er problemen tussen de wethouders en de fractie gekomen. De wethouders moeten elke dag beslissingen nemen (ook de minder leuke) en samenwerking met een partij die in feite oppositie wil blijven voeren is dan eigenlijk niet mogelijk. Dus een splitsing was dan naar mening ook onvermijdelijk

Geronimo schreef op 13-05-2023

@Lokaal Hart, je had met je laatste zin moeten beginnen, want je gaat alleen maar uit van veronderstellingen. Verder weet je niet hoe het dan was verlopen, met een college van alleen LH-wethouders. Misschien hadden 2 afsplitsers wel een wethouderspost bekleedt. Het enige wat zeker is, is dat LH er nu een zooitje van heeft gemaakt en de landelijke partijen in hun vuistje lachen. Gaan ze weer met een sprong terug in de tijd, met het CDA op het pluche?

Han schreef op 22-05-2023

Lokaal Hart. Jij had naar mij moeten luisteren. Wat had je nu zelf verwacht van deze club mensen. Eerst konden ze elkaar niet luchten of zien en gingen ze op eigen voet verder. En dan ineens slaan ze de handen ineen en willen ze samen verder. Het resultaat weten we inmiddels. Oud zeer en een hoop arrogantie, en dan vat ik het nog netjes samen.

Lokaal Hart schreef op 02-06-2023

@Han: Volgens mij moet jij echter beter leren lezen. En hoef ik niet naar jou te luisteren. Wat ik juist in mijn eerdere reactie gezegd heb, is dat deze partij altijd problemen had gekregen als ze gingen besturen, alleen of met anderen samen. Er zitten een aantal mensen in die alleen maar ad-hoc beleid en oppositie kunnen voeren en niet in staat zijn om als bestuurderspartij verantwoordelijkheid te nemen en de wethouders hun werk te laten doen.

Han schreef op 03-06-2023

Nee lokaal Hart, jij niet alleen, jullie hadden beter moeten luisteren. Is het niet over LH, dan is het wel over het linkse gepeupel die liggen te drammen over het klimaat. Ik schrijf het hier al jaren op dit forum en uit het niets op de staatsmedia. Heeft die oude zeur alweer gelijk. Iedere weldoener weet dit natuurlijk, maar de miljarden die ze momenteel wegsmuiten aan maatregelen kunnen ze op deze manier natuurlijk goed praten. Kijk maar zullen ze zeggen, het heeft geholpen. https://www.ad.nl/nieuws/nieuwe-ijstijd-verwacht-tegen-2030~aa724d07/

Jaap schreef op 05-06-2023

Han ontkent weer Natuurkunde. Het is heel simpel: 1. Wij gebruiken massaal fossiele brandstoffen. 2. Daardoor stoten wij massaal stoffen uit die als natuurkundige eigenschap hebben dat ze warmte vasthouden. 3. We constateren dat de temperatuur stijgt. 4. Deze structurele stijging van de temperatuur veroorzaakt klimaatsverandering. 5. IJstijd doemdenken is onzin https://climate.nasa.gov/explore/ask-nasa-climate/2953/there-is-no-impending-mini-ice-age/ Han benadert het probleem ideologisch, daarom zeur je ook steeds over 'links'. Natuurkunde is niet 'links' of 'rechts'

Han schreef op 05-06-2023

Ik ontken niet de natuurkunde, u verkondigd de politieke agenda. En dat is een heel andere natuurkunde. Als je zo'n natuurkundige bent, dan weet jij ook alles over de zon, magnetische noorden, aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en continentale driften. En niet te vergeten hun invloed op onze leefomgeving en het klimaat. Ps, de nasa verkondigd ook dat de ijskap op de noordpool aan het groeien is. Aldus links was deze zelfde ijskap in 2023 volledig gesmolten. Dus welke agenda geloof je nu? Ik hoop dat mij de tijd gegund is en dat ik het mag meemaken dat deze oude knar gelijk gaat krijgen. Toevallig het artikel op de NOS gelezen? Droogte wordt niet veroorzaakt door klimaatverandering, maar door verkeerd waterbeheer.

Geronimo schreef op 06-06-2023

Nieuwsuur had een heel goede uitleg voor de wappies. Staat nog op youtube, "De misleidende berichten over het klimaat " Durven ze deze te bekijken en erop te reageren?

Jaap schreef op 06-06-2023

@Han Broeikasgassen hebben natuurlijk geen 'politieke agenda'. Broeikasgassen hebben de natuurkundige eigenschap om voor extra warmte te zorgen. Dat is nu eenmaal een feit. Jij hebt dan ook geen van mijn punten kunnen ontkrachten: 1. Wij gebruiken massaal fossiele brandstoffen. 2. Daardoor stoten wij massaal stoffen uit die als natuurkundige eigenschap hebben dat ze warmte vasthouden. 3. We constateren dat de temperatuur stijgt. 4. Deze structurele stijging van de temperatuur veroorzaakt klimaatsverandering. Wat je wel probeert te doen, wat ideologische ontkenners vaker proberen te doen, is een onsamenhangende lijst van tegenwerpingen. Je noemt bijvoorbeeld de zon, terwijl we feitelijk vaststellen dat de zon in intensiteit afneemt, terwijl de temperatuur stijgt: https://climate.nasa.gov/internal_resources/2266/ Je noemt vulkanen terwijl we weten dat vulkanen veel minder uitstoten dan wij mensen https://www.climate.gov/news-features/climate-qa/which-emits-more-carbon-dioxide-volcanoes-or-human-activities Je noemt de ijskappen, waarbij je gek genoeg niet eerlijk zegt dat ondanks dat er soms jaren zijn waarbij er wat herstel is, feitelijk de hoeveelheid ijs op de langere termijn structureel afneemt: https://climate.nasa.gov/vital-signs/arctic-sea-ice/ Je hebt enkel ideologische argumenten op een natuurkundig fenomeen Han, je ontkent natuurkunde dat is een feit.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 06-06-2023

Dat is wat 'complotdenkers' doen; zo van 'kleine details kloppen niet, dus het hele probleem bestaat niet'. Iedereen heeft in deze discussie gelijk, er bestaat geen één waarheid. Ja, politiek, wetenschap, bedrijven, journalistiek, idealisten, iedereen probeert voordeel van het klimaatprobleem te krijgen. Er is écht wel een probleem met de aarde, maar door toevalligheden zoals een vulkaanuitbarsting, zal er niets meer kloppen van de modellen en voorspellingen.

Jaap schreef op 06-06-2023

@Tut Nou om dat laatste in te gaan. Onze uitstoot van broeikasgassen is ondertussen zo absurd groot dat vulkanen niet eens in de buurt komen. https://www.climate.gov/news-features/climate-qa/which-emits-more-carbon-dioxide-volcanoes-or-human-activities

Geronimo schreef op 06-06-2023

@tut, jij hebt het advies van mijn laatste post niet opgevolgd en daardoor klopt er niets van je laatste zin.

Han schreef op 06-06-2023

Complotten komen altijd uit Tut. Toevallig de kop gelezen in de telegraaf? CIA wist van Oekraïens plan gaspijpleiding op te blazen’. Kijk niet weg voor de waarheid en geloof zeker uw regering niet. En Leon de Winter was op tv deze week op RTL7. Hij deed even uit de doeken hoe de oorlog is ontstaan. Het westen is de grote agressor in deze en de aanstichter van deze oorlog.

Han schreef op 06-06-2023

Kijk Jaap en maar schreeuwen dat linkse gepeupel. Zelfs op de staatsmedia. https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2477751-grootste-oorzaak-verdroging-niet-klimaatverandering-maar-slecht-waterbeleid

Jaap schreef op 07-06-2023

@Han Grappig, je begon de discussie over een IJstijd, dat is wetenschappelijk ontkracht. Je poogde daarna nog wat te spartelen met de zon, vulkanen en IJs op de pool. Ook dat is wetenschappelijk ontkracht. Gezien je er niet verder op in kan gaan kunnen we daarmee ook wel vaststellen dat jouw argumenten inderdaad vooral politiek ideologisch van aard waren en niet natuurkundig....... en nu doe je weer een poging om snel van onderwerp te veranderen met droogte, maarja dat droogte voor een groot deel komt door domrechts boerenbeleid was al bekend hoor. De extra warmte door klimaatsveranderingen maakt het probleem slechts erger.... Maar ik ben benieuwd hoe je nu weer 'links' de schuld wil geven van droogte die door de boerenlobby is veroorzaakt.

Jaap schreef op 07-06-2023

@Han Deze oorlog komt doordat rusland aan landjepik doet en niet kan accepteren dat andere landen liever samenwerken met de EU en de Navo. Wel treurig dat mensen als Leon de Winter zo graag de rol van collaborateur aanmeten door als spreekbuis van de agressor te dienen.

Han schreef op 08-06-2023

Jaap, lees je eens in in de geschiedenis van Rusland. De beloften die het westen deden aan het oosten in 1990. De demonstratie van 2014 in Oekraïne, aangewakkerd door de EU. Als u denkt dat Rusland de enige schuldige en de slechterik is, dan moet u zich diep schamen. De rode lijn heeft Rusland herhaaldelijk getrokken, maar het westen kon er geen genoeg van krijgen en ze bleven Rusland maar uitdagen. In 2018 is er een deal gesloten tussen Europese bedrijven en Oekraïne om hun vele onaangeboorde grondstoffen te delven. Laat dat gebied nu net in Oost Oekraïne liggen. Grondstoffen die Europa nodig is om zijn groene gekte te kunnen waarmaken. Het gaat niet om Oekraïne, maar om de grondstoffen, een gelijke manier hoe de VS zijn oorlogen begon in het midden Oosten, namelijk de aanwezigheid van olie. U zult van een andere generatie zijn en heeft enkel geleend dat je woke moet denken, mijn generatie staat er iets anders in en kent de feiten. Maar goed, deze was off topic inderdaad, maar de groene gekte stort ons land in een diepe recessie en in een oorlog die wij Nederlanders niet willen. Vandaar mijn uitstapje naar de oorlog.

Han schreef op 08-06-2023

Jaap, in de ogen van links is de boeren lobby altijd de schuldige, dus deze opmerking klinkt meer als het afdraaien van een grammofoonplaat. Steeds meer mensen zien dit in. Uit de meest recente vrijgegeven WOB documenten is gebleken dat het kabinet wenst een stikstof afkapgrens van 25km. Het RIVM kan dit niet wetenschappelijk onderbouwen. TNO misschien wel? De minister shopt blijkbaar ook in wat zij wetenschap vindt. Beleid wat niet wetenschappelijk te onderbouwen is moet en zal plaatsvinden, maar de onderbouwing ontbreekt. Tja, wat doe je dan als minister, dan ga je alles op alles zetten om je beleid enigszins geloofwaardig te maken met een beetje woorden die de gewone burger niet begrijpt. En dan heb jij het over een boeren lobby. Laat mij niet lachen. Niets, maar dan ook niets is wetenschappelijk onderbouwd wat het linkse gepeupel wil doordrukken. Eén verhaal vertellen en wetenschappers die het andere geluid laten horen het woord ontnemen is ook een strategie Jaap. Wetenschap is niet, gelijk hebben of geen gelijk hebben.

Jaap schreef op 08-06-2023

@Han Het is wel typisch dat je russische agressie goedpraat. Het zou je sieren even bij de feiten te blijven: 1. Oekraïne is geen rusland. 2. Oekraïne kan dus zelf prima bepalen of het meer wil samenwerken met de EU of Navo. 3. Dat rusland een oorlog begint om haar buurland te kunnen blijven onderdrukken is niet te rechtvaardigen met door jou ingebrachte onzin argumenten. Ik dacht dat de oudere generatie "Dat nooit meer" had bedacht, maar kennelijk zie jij meer heil in het steunen van dictators uit het oosten.

Jaap schreef op 08-06-2023

Tsja @Han Jij begon zelf over droogte. Feit is dat die droogte komt vanuit het waterbeleid dat met de boerenlobby tot stand is gekomen. Net zoals klimaatsverandering is dat dus ook een door de mens geschapen probleem wat jij vanuit ideologische motieven wenst te ontkennen. De realiteit blijft echter wat het is: 1. Wij gebruiken massaal fossiele brandstoffen. 2. Daardoor stoten wij massaal stoffen uit die als natuurkundige eigenschap hebben dat ze warmte vasthouden. 3. We constateren dat de temperatuur stijgt. 4. Deze structurele stijging van de temperatuur veroorzaakt klimaatsverandering. 5. Han weet hier geen antwoord op en verander snel van onderwerp ;-)

Han schreef op 08-06-2023

Met als afsluiter Jaap. Greta Thunberg wist op 21 juni 2018 te vertellen namens een wetenschapper dat de wereld over vijf zou vergaan als we tegen die tijd (dus over twee weken) we nog steeds fossiele brandstof zouden gebruiken. Tot zover de linkse wetenschap. Als de wereld vergaat, dan is het door een malloot die op de verkeerde knop drukt en een atoombom laat vallen en zeker niet door door fossiele brandstoffen.

Jaap schreef op 08-06-2023

@Han Ook hier ga je weer de mist in. Greta Thunberg heeft die uitspraak niet gedaan 'namens een wetenschapper', zie ook de factcheck: https://apnews.com/article/fact-check-greta-thunberg-deleted-tweet-675395214080 Ook hier dus weer het bewijs dat jij klakkeloos ideologische leugens herhaalt zonder even na te gaan of het wel klopt.

Lokaal Hart schreef op 09-06-2023

@Han: Even beide onderwerpen aan elkaar koppelen. Het ging hier over onze lokale democratie. Lokaal Hellendoorn had de absolute meerderheid, maar heeft die verloren. Dus als anderen niet met hen samen willen en kunnen werken, vallen ze buiten de boot. Zo simpel werkt dat in een democratie. Dan over Rusland. Wat anderen ook wel of niet gedaan hebben. Geen enkel land heeft het recht een ander, soeverein land binnen te vallen. Dat gold voor Duitsland in 1939, voor Japan in 1941, voor Irak in 1990, voor de VS in 2003 en voor Rusland in 2014 en 2022 in Oekraïne. In alle gevallen fout.

Lokaal Hart schreef op 09-06-2023

@Han: het is trouwens wel typerend dat je een artikel van 10 jaar geleden (2013) plaats over de voorspelling van een ijstijd in 2030, maar niet het hele artikel leest, met de link naar de weerlegging van het hele artikel. Of het nu om Rusland gaat, om klimaat of om de droogte: je vindt altijd wel een kleine groep op internet die een bepaalde theorie ondersteund. Feit blijft inderdaad dat we onze waterhuishouding verpest hebben door steeds het water af te voeren, in het belang van de landbouw. Feit blijft ook dat door de klimaatverandering de droogte in Nederland harder aankomt. Droogte is immers een combinatie van te weinig water aanvoer door de rivieren, te veel water in korte tijd met afvoer daarvan, hogere temperaturen en meer zonlicht. En niet te vergeten een toenemend gebruik van goed drinkwater voor idiote toepassingen als onze auto wassen enz. We hebben immers in Nederland nog steeds geen gescheiden systeem en geen verplichte opvang van regenwater voor toilet enz. Vanaf 2004 is het in België al verplicht om een waterreservoir te bouwen bij nieuwbouw of grote verbouw.

Han schreef op 09-06-2023

Alles voor de groene gekte. Als wij maar groen zijn, dat kinderen in Afrika onze kobalt delven is een neven effect. Gaan jullie maar voor woke, links en groen. De aarde vergaat niet, geloof me maar. Politiek gestuurde wetenschap en jullie geloven het. En Jaap, ik heb het al eerder gezegd wat Rusland heeft gedaan is niet goed te praten, maar vergeet niet dat het westen de grote agressor is in deze en de aanstichter van deze oorlog. https://www.google.nl/search?q=kinderarbeid+kobaltmijnen&sxsrf=APwXEdf1kHXRHxphDaJic9JJYnqTc9qIRg:1684567859274&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiWluimsIP_AhXLC-wKHfDRC90Q_AUoAXoECAEQAw&biw=1366&bih=657&dpr=1

Han schreef op 09-06-2023

Lokaal Hart, wellicht een typfout van u. "Dus als anderen niet met hen samen willen en kunnen werken, vallen ze buiten de boot". De anderen wilden wel, maar de arrogantie van een aantal LH leden was volgens mij het probleem. Zoals we LH kennen vanuit het verleden.

Han schreef op 10-06-2023

Ik kan niet anders dan ontzettend hard lachen om het sneue beleid van links. Alles maken ze kapot, alles. Kom er maar in Jaap. Ga je dit ook even factchecken. Ga je dit ook even goed praten. En niet alleen de groei van plankton wordt verstoord. Wat denk je van de zeestroming en wat denk wat voor invloed de wervelingen van de wind voor invloed heeft op ons weer. Op dit bericht wachte ik al heel lang. Het wordt een interessant jaar. https://www.ad.nl/binnenland/windparken-verstoren-groei-plankton-en-daarmee-voedselketen-op-de-noordzee~a448de67/

Han schreef op 10-06-2023

Is Jos op vakantie? Ik hoor hem namelijk niet meer. Jos, mocht je het laatste nieuws gemist hebben. De waarheid komt steeds dichterbij. Ik zeg, direct alle wapentuig terughalen uit Oekraïne. Doelbewust de EU meezuigen in de oorlog. Kort na de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen eind september kreeg de Belgische militaire inlichtingendienst daarover informatie van de Amerikaanse CIA. Die wees op de vermoedelijke rol van Oekraïne bij de sabotage. Dat schrijft de Belgische krant De Tijd zaterdag op basis van bronnen. Het illustreert volgens de krant hoe de westerse inlichtingendiensten al maandenlang op de hoogte zijn dat Oekraïne vermoedelijk zelf de hand heeft gehad in een van de gevaarlijkste aanslagen op de Europese energie-infrastructuur. Het had de alliantie met Oekraïne onder hoogspanning kunnen zetten. Zeker omdat Duitsland vóór de invasie zeer afhankelijk was van Russisch aardgas en zowel het Franse Engie, de Nederlandse Gasunie als het Duitse Wintershall samen met het Russische Gazprom investeerden in Nord Stream 1. De Belgische minister van Defensie Ludivine Dedonder wil geen commentaar geven op de berichtgeving. ,,Wij communiceren niet over het werk van onze inlichtingendienst en de contacten die onze inlichtingendienst heeft met partnerdiensten", zegt haar woordvoerder.

Han schreef op 11-06-2023

Als je denkt dat je de wijsheid in pacht hebt. Als je promotor bent van de groene transitie. Het is lachen hier bij de oudjes. https://www.almeredezeweek.nl/nieuws/algemeen/55607/zorgen-om-bisfenol-a-in-flevolandse-wateren

Han schreef op 11-06-2023

En waarom plaats ik al deze artikelen. Nou, om één reden. Links drukt er vanalles door, zonder ook maar één seconde stil te staan bij de gevolgen. Ze denken werkelijk waar dat zij de wijsheid in pacht hebben. En dan nog zijn er mensen, lees Jaap die hier voor weg kijken. Dan sta je daar met al je wetenschappelijke artikelen.

Jaap schreef op 11-06-2023

@Han Grappig je kan wederom niet de feitelijkheid van klimaatsveranderingen ontkrachten met argumenten. Ik herhaal nog maar weer eens: 1. Wij gebruiken massaal fossiele brandstoffen. 2. Daardoor stoten wij massaal stoffen uit die als natuurkundige eigenschap hebben dat ze warmte vasthouden. 3. We constateren dat de temperatuur stijgt. 4. Deze structurele stijging van de temperatuur veroorzaakt klimaatsverandering. 5. Han weet hier geen antwoord op en veranderd snel van onderwerp ;-) Het is ook niet het probleem dat 'de aarde vergaat' maar dat wij mensen gebaat zijn bij een relatief stabiel klimaat. Zo is het bijvoorbeeld voor een land wat grotendeels onder de zeespiegel ligt niet goed als die zeespiegel gaat stijgen. En zijn de klimaatsveranderingen ook niet bevorderlijk voor landbouw.... Ik zie dat je ook niet meer durft in te gaan dat boerenbeleid voor droogte zorgt. Dat windmolens op zee het ecosysteem verstoren, is geen verassing. Elk gebouw verstoort het eco systeem. Ook jouw eigen woning heeft in het verleden een stukje natuur verwoest. Ik neem dus aan dat je nu je huis gaat afbreken en in het bos gaat wonen omdat je zo enorm begaan bent met de natuur /s. Het probleem van de kobaltmijnen lijkt mij het best op te lossen met klassiek sociaal democratische arbeidsrechten. Dus ook daar hebben we niet veel aan Han die enkel loopt te klagen, maar eigenlijk de zaak voor deze mijnwerkers niet wil verbeteren vanuit zijn rechtse visie.

Jaap schreef op 11-06-2023

@Han Het blijft wel typisch, westerse mensen die de agressie van rusland goed blijven praten. Ook hier weer de feiten: het westen heeft niet rusland aangevallen, rusland heeft Oekraine aangevallen. De agressie komt van rusland. Dus ook hier herhaal ik maar weer: 1. Oekraïne is geen rusland. 2. Oekraïne kan dus zelf prima bepalen of het meer wil samenwerken met de EU of Navo. 3. Dat rusland een oorlog begint om haar buurland te kunnen blijven onderdrukken is niet te rechtvaardigen met door jou ingebrachte onzin argumenten.

Jos schreef op 11-06-2023

Dus eerst UK daarna VS en nu oekraine,hier blijft het bij Han? Snap ook wel dat belgie wordt ingelicht haha. Tis maar wat je wilt lezen Hanymousie

Han schreef op 13-06-2023

Jo's, idd aangestuurd door de VS en VS. Je weet wel, de grote aggressors. En de EU is ingelicht door de VS, maar ze gaan geen kritische vragen stellen aan Oekraïne, maar blijven geld pompen in deze verloren strijd.

Han schreef op 13-06-2023

Jaap, wat begrijp je niet aan het feit dat we geen klimaat crisis hebben, maar een crisis van volidioten die denken de wijsheid in pacht te hebben. Wat snapte jij niet van de geschiedenis lessen over de Sovjet unie. https://www.telegraaf.nl/financieel/396236874/angst-van-ondernemers-wordt-werkelijkheid-stroomnet-in-grote-delen-van-nederland-op-slot

Han schreef op 13-06-2023

Jo's of Richard, bizarre wending krijgt het verhaal. Nederland was ook op de hoogte. En maar geld blijven pompen in deze verloren strijd. Eén miljoen Nederlanders in armoede door de energie crisis. Je weet nu waar de prioriteiten liggen van leugenachtig Den Haag. Of het is een vooropgezet plan om Jaap blij te maken zodat iedereen van het gas af gaat. https://nos.nl/artikel/2478770-vs-waarschuwde-oekraine-nord-stream-niet-te-saboteren-na-alarm-van-mivd

Han schreef op 13-06-2023

En waarom komt dat nu allemaal in het nieuws, nou heel makkelijk en heb het een aantal weken geleden al voorspeld. Omdat ze voorsorteren op een uitweg uit deze zinloze oorlog. Ze laten Oekraïne vallen als een baksteen. Het oosten wordt bij Rusland aangetrokken, en de rest blijft Oekraïne. In het ergste geval krijgt Polen ook nog een deel toegewezen. En de grondstoffen die zijn aangetroffen in Oost Oekraïne kan de eu naar fluiten. De eu wil de groene transitie niet. Volgend jaar zijn de Europese verkiezingen en links gaat de klappen krijgen. Alles heeft een reden.

Jos schreef op 15-06-2023

Han jij zegt eerst dat Amerika oekraine heeft aangestuurd voor de aanslag en 2 berichten later op dezelfde dag een link waarin staat dat de amerikanen oekraine waarschuwen om geen aanslag te plegen. Wat is het nu uiteindelijk?

Jaap schreef op 16-06-2023

@Han Uiteraard hebben we een klimaatcrisis, dat is namelijk op gebied van natuurkunde en logica vast te stellen, immers: 1. Wij gebruiken massaal fossiele brandstoffen. 2. Daardoor stoten wij massaal stoffen uit die als natuurkundige eigenschap hebben dat ze warmte vasthouden. 3. We constateren dat de temperatuur stijgt. 4. Deze structurele stijging van de temperatuur veroorzaakt klimaatsverandering. 5. wij in Nederland hebben nadeel van stijgende temperaturen, bijvoorbeeld omdat het voor een land wat grotendeels onder de zeespiegel ligt niet goed als die zeespiegel gaat stijgen. We kunnen dus wederom vaststellen dat je vooral ideologisch denkt en niet logisch ;-)

Jaap schreef op 16-06-2023

@Han Voor wat betreft Oekraïne kan ik alleen maar constateren dat het vooral Poetin is die blij is met jou.

Meisje schreef op 16-06-2023

Kunnen we ons bij het onderwerp houden?

Wat ben ik toch een tut? schreef op 19-06-2023

@Meisje, wáárom? Je moet niet gedrag van een ander wil veranderen, maar begin bij je jezelf; sla het lezen van reacties over.Laat iedereen schrijven wat hij wil, dan lezen we wat mensen bezighoudt. En blijft de discussie levendig, en wordt HvH website vaker bezocht. Geeft toch wel een 'band' zo'n knusse dorpse nieuwssite. En redactie van Hart van Hellendoorn willen jullie a.u.b. meer activiteit kweken hier, door b.v. elke week een stelling of vraag hier te plaatsen, waar iedereen op kan reageren.

Han schreef op 19-06-2023

Jaap, als alle doemscenario's die jou vrienden hadden voorspeld waren uitgekomen de laatste 10 jaar, dan waren wij al geroosterd, lag er geen ijs meer op de noordpool en lag half Nederland onder zeeniveau. Nou vertel jij eens wat er vanuit gekomen is. En niet alleen Poetin is blij met mij, maar vele Nederlanders ook. Deze proxi oorlog tegen Rusland door het westen gaan ze niet winnen. Oekraïne heeft niet geleverd, dus de president van Oekraïe wordt momenteel voor de bus gegooid door het westen. Lees d'r dagbladen maar eens, Oekraïne wint terrein, een dag later is het, het offensief verloopt moeizaam. Nu hebben ze het offensief stopgezet. Kijk even naar de Russische media, of media die is geblokkeerd door de EU, dan zie je de waarheid wel. Al het westerse wapentuig wordt vernietigd door Rusland. Maar ja, simpele deugers in de eu mogen dat niet zien.

Han schreef op 20-06-2023

Aan onze geleerden onder ons Lees dit artikel maar eens, geen woord is er gelogen. Ik roep het al jaren, maar de groenen willen het niet horen. Te dom om na te denken, mag je gerust zeggen. https://opiniez.com/2023/06/20/de-energietransitie-kostbare-vergissing-met-fatale-gevolgen/peterzaan/

Han schreef op 21-06-2023

Nou Jaap. 28 miljard euro om opwarming van 0,000036 graden tegen te gaan. Wat Nederland minder wil uitstoten per jaar staat in het niets met wat China per dag uitstoot. Bljjf van mijn belastinggeld af Jaap. Jullie zijn niet goed bij jullie hoofd.

Jos schreef op 21-06-2023

Lokaal hellendoorn heeft zich weer fijn misdragen in de raadsvergadering over wind energie gisterenavond.

Geronimo schreef op 22-06-2023

Jos, wel fijn dat LH buitenspel is gezet. Nu hebben de andere partijen, de meerderheid, gisteravond een zeer constructieve vergadering gehad waarmee men verfrissend de toekomst kan tegemoet treden. Fractieleider Margreeth Krommendijk van de ChristenUnie kon haar geluk niet op en plengde menig vreugdetraantje. Misschien beter om de volgende vergadering van de raadzaal naar ZININ te verplaatsen; zijn er mogelijk nog burgers die een kaarje willen kopen, zodat de gemeente er toch nog iets aan overhoud

Uw reactie

Naam:
Bericht: