Periode, periode, periodekampioen!

Datum: 29-05-2023

8.30 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN alweer haar laatste competitiewedstrijd van het prachtige seizoen 2022-2023. De reis ging naar Wierden waar Juventa’12 de tegenstander zou zijn. Stond er nog wat op het spel? Jazeker. Bij winst werd SVVN op eigen kracht winnaar van de tweede periode. Nu is het wel zo dat de nacompetitieplek die normaal hieraan verbonden is al een aantal weken geleden werd bemachtigd, maar het zou een ware bekroning zijn op een fantastische tweede seizoenshelft die SVVN heeft gespeeld.

Juventa had ook wat te winnen. Zelf winnen en hopen op verlies van VV Daarlerveen in hun thuiswedstrijd tegen Wilhelminaschool betekende nacompetitie voor de Wierdense formatie. Beide teams begonnen gehavend aan de wedstrijd. Meerdere spelers waren aan beide kanten niet beschikbaar.

De wedstrijd werd onder zomerse omstandigheden gespeeld op het kunstgrasveld in Wierden. Verre van ideaal. Je kon het rubber goed ruiken. In de 10de minuut krijgt SVVN een vrije trap op rechts. Jimmy Scharphof schiet de bal via de muur in de zestien. Daar ontstaat tot tweemaal toe een partijtje vrij worstelen waarbij een aanvaller van SVVN over de knie gaat. SVVN schreeuwt moord en brand om een penalty maar scheidsrechter Gerben Smeenk wil er niet aan en laat het spel doorgaan. Iets later krijgt ook de thuisclub want kansen. Eerst gaat het schot via een vijandelijk been naast en uit corner daarop weet Patriz Loohuis redding te brengen.

Juventa had veel overtredingen nodig om SVVN af te stoppen. In de 32ste minuut zorgde één van die overtredingen er voor dat Jimmy Scharphof geblesseerd het veld moest verlaten. Een flinke tegenvaller met oog op de nacompetitie. Het is een weinig enerverende wedstrijd. Door de vele overtredingen ligt het spel vaak stil. Verder valt er ook weinig gevaar te noteren voor één der beide doelen. Toch krijgt SVVN de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Martijn ter Steege geeft op de achterlijn op rechts een fijne voorzet. Melvin Morsink komt los van zijn tegenstander en deze legt Melvin neer. Nu kan de scheidsrechter niets anders doen dan de bal op stip te leggen. Tot ieders verbazing gaat Delano Burnama achter de bal staan. Hij schiet de strafschop echter slecht in en keeper Voortman van Juventa kan eenvoudig redding brengen.

Toch gaat SVVN wel rustten met een voorsprong. In de 41ste minuut slingert Tijn Poortman de bal met een ingooi in de zestien. De bal komt voor de voeten die met een fijne gedrukte uithaal SVVN op een 0-1 voorsprong zet. Een minuut later had de score al verdubbeld kunnen zijn als vanaf links Marvin Thomas alleen op de doelman afgaat. Hij schiet de bal echter tegen de doelman aan in plaats van in het doel. Zo gaat SVVN met een voorsprong de rust in. Een terechte voorsprong. SVVN was licht de betere ploeg en had van de thuisploeg niet veel te vrezen.

De bal rolt nog maar net in de tweede helft als Melvin Morsink met een fijne steekbal Teun Bakhuis alleen voor de keeper zet. Een verdediger haalt Teun van achteren en voor een tweede keer deze middag gaat de bal op de stip. Dit keer gaat Melvin Morsink achter de bal staan en hij laat zien hoe je een penalty neemt. Feilloos en dus 0-2. Na de 0-2 wordt SVVN slordig in hun spel. Juventa krijgt wat kansjes maar heel erg verheffend is het allemaal niet. In de 52ste minuut is er hoop gestuntel in de achterhoede van SVVN. De bal belandt zo voor de voeten van Olav Boegheim die het kleinood zo in het lege doel schiet.

Zo dreigt het toch weer onnodig spannend te worden. Juventa probeert het wel en krijgt ook wel wat kansjes maar is niet bij machte om echt geforceerd naar de gelijkmaker op zoek te gaan. Het geloof bij Juventa om nog nacompetitie te halen ebt met elke minuut meer weg. Het slotakkoord is voor SVVN. In de 89ste minuut krijgt SVVN een corner op links. Melvin Morsink vindt bij de tweede paal het hoofd van Teun Bakhuis die al vallend de 1-3 eindstand aantekent zoals zijn beroemde naamgenoot dat zo’n 80 jaar geleden ook deed.

Zo bleef SVVN voor de 15de competitiewedstrijd ongeslagen en pakt het de tweede periode met tien overwinningen, twee gelijke spelen en nul nederlagen. Formidabel! VV Daarlerveen pakte de laatste nacompetitieplek en gaan met VV Hellendoorn en SVVN de nacompetitie voor promotie in. Onderin moeten VV Bergentheim en VV Bruchterveld hun vege lijf redden via de nacompetitie nadat eerder VV Mariënberg al met dit lot was getroffen. Rigtersbleek promoveert en DES en VV Kloosterhaar degraderen. De nacompetitie begint aanstaande dinsdag al. SVVN speelt thuis tegen Be Quick uit Zutphen. De wedstrijd begint om 19:30 uur.