Jeugd Het Ravijn sluit seizoen succesvol af

Datum: 01-06-2023

9.25 uur - De zes beste ploegen van de Nederlandse Eredivisie in de leeftijdscategorie onder 17 jaar streden op zaterdag 27 en zondag 28 mei om de landstitel. De meisjes deden dat in Ede. De nummers 1 en 2 uit de reguliere competitie waren vrijgeloot voor de kwartfinale, waardoor de meisjes van ZPC Het Ravijn direct waren geplaatst voor de halve finale. 

 
Ze wonnen de halve finale met ruime cijfers van ZPC Amersfoort: 16-6. In de finale om de landstitel namen ze het op tegen ZVL-1886 uit Leiden. In een aantrekkelijke finale won het team, mede dankzij een solide verdediging en goed keeperswerk van Renske Boxsem, met 8-4. Halverwege het vierde part gooide het Ravijn de wedstrijd definitief in het slot via doelpunten van Amy Kleinlugtebeld en Pien Gorter.
 
Het team bestond uit: keepsters Renske Boxsem en Noa Schuring; speelsters Mila Pastink, Merel Lindeman, Jiera Luttenberg, Nynke Willemsen, Lotte Schreurs, Pien Gorter, Isa Verschoor, Iris Vreeling, Isa Kloosterman, Amy Kleinlugtebeld (c), Myrthe Broekmate; hoofdcoach Yasemin Smit en assistent-coach Wicher Smit.
 
 
Jongens onder de 17 had zich via plaatsingswedstrijden tegen PSV uit Eindhoven weten te plaatsen voor de Final Six. In de kwartfinale namen ze het op tegen De Ham uit Krommenie. Ze wisten deze spannende strijd nipt met 10-9 te winnen, waarna ze in de halve finale niet opgewassen waren tegen titelfavoriet GZC Donk uit Gouda: 20-8 verlies. In de strijd om plek 3 namen ze het op tegen Polar Bears uit Ede. Na een gelijk opgaande wedstrijd wonnen ze na penalty's met 15-14 (na de reguliere speeltijd stond het 12-12)! Een knappe prestatie!
 
Het team bestond uit: keepers Samuel van Benten en Daan Knobbe; spelers David de Vries (c), Rick Pennings, Pim Hageman, Milan Poppe, Hadi Kishawi, Lútsen van Dijk, Simon Veerman, Stan Schuring, Pepijn Middelkamp, Gijs Blankhorst en Teun Blankhorst; hoofdcoach Gert-Jan Veerman, assistent-coach Jeroen Pennings en teammanager Lysander Blankhorst.
 
 
Jongens onder 15 winnen landstitel en Meisjes onder 15 behalen bronzen medaille
Op zaterdag 20 en zondag 21 mei streden de jongens en meisjes onder de 15 jaar om de landstitel. De Nijverdalse jongens sloten de reguliere competitie af als nummer 1 en waren daardoor al zeker van de halve finale. Daarin werd met 9-6 gewonnen van ZVL-1886. ZPB H&L Productions uit Barendrecht was zondag de tegenstander in de eindstrijd. In de finale was het drie periodes spannend, maar in de laatste periode kwam thuisploeg ZPB echter niet meer tot scoren en prikte Het Ravijn er nog drie in: 13-8. Gijs Blankhorst scoorde in de finale zes keer.
 
Het team bestond uit: keeper Jacco Riemersma; spelers Teun Overmars, Senne Henderson, Pim Hageman, Yusef Kishawi, Huub Weijs, Siem de Zeeuw, Cas Roekevisch, Joep Geissler, Teun Blankhorst (c), Gijs Blankhorst en Lútsen van Dijk; hoofdcoach Bas Overmars, assistent-coach Lysander Blankhorst en teammanager Jorrit Aanstoot.
 
 
Ook de Nijverdalse meisjes van onder 15 jaar waren direct geplaatst voor de halve finale (nummer 2 in de reguliere Eredivisie competitie). De halve finale was op zaterdagavond tegen ZVL-1886 uit Leiden. Strafworpen moesten de beslissing brengen. Helaas verloren de meiden, ondanks 2 mooie reddingen in de penaltyserie van keepster Noa Schuring, met 9-10. Op zondag streden de meiden daarom om plek 3 tegen VZV Njord uit Veldhoven. In de doelpuntrijke wedstrijd om het brons trok Het Ravijn aan het langste eind: 12-11. Myrthe Broekmate (7 goals totaal) scoorde vlak voor tijd de winnende treffer. Maud Roelofs scoorde 5 doelpunten. 
 
Het team bestond uit: keepsters Noa Schuring en Angelina Zwoferink; speelsters Maud Roelofs (c), Dominique Slettenhaar, Emma Lucassen, Lotte Boxsem, Tess Pennings, Isa Verschoor, Lise Braamhaar, Myrthe Broekmate, Kira Beuwer, Milou Huesken en Melike Özkan; hoofdcoach Sander Roelofs, assistent-coach Dian Legtenberg en teammanager Jeroen Boxsem.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: