Thema-avond ‘Levens- en stervenskunst’

Datum: 13-11-2023

11.20 uur - Op donderdag 30 november om 20.00 uur wordt er in de Leerkamer aan de Zuid Esweg te Hellendoorn een thema-avond gehouden. Inleider is dr. Bert-Jan Heusinkveld.

 
Een avond over de kunst van het leven. De kernvraag daarbij is: hoe geven we vorm aan het leven van onszelf en van anderen? Achter dat vormgeven gaat een mensbeeld schuil: hoe denken we over onszelf en over mensen in het algemeen? In ‘Levenskunst’ spelen aloude thema’s een rol, zoals genot en lijden, eenzaamheid en vriendschap, emotie en verstand, lustbeleving en zelfbeheersing, onverschilligheid en betrokkenheid, toeval en controle, ik en de ander, onafhankelijkheid en afhankelijkheid. En als het gaat over geloof en ongeloof: is er een God die ons leven vormgeeft?
 
De kunst van het leven omvat ook het sterven. Wat is sterven? Hoe komen we daar, bereiden we ons erop voor? Uit een onderzoek van juli 2023 blijkt dat slechts 16% van de Nederlanders vindt dat ze een zorgtaak hebben richting hun ouders. Vragen over euthanasie en terminale sedatie kunnen aan het einde van het leven zomaar gesteld worden.
 
Dr. Bert-Jan Heusinkveld is als predikant verbonden aan de Gereformeerde Kerk te Daarle. In 2021 is hij gepromoveerd in de medische ethiek.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: