Nieuwe inrichting voor plein aan het Kuperserf in de Kruidenwijk

Datum: 17-11-2023

15.15 uur - Het plein aan het Kuperserf in de Kruidenwijk in Nijverdal wordt in de toekomst opnieuw ingericht. Het stenige en inmiddels verouderde plein krijgt een aantrekkelijke invulling en wordt vooral groener. Omwonenden, ondernemers en anderen die zich betrokken voelen bij het plein worden op verschillende manieren uitgenodigd om mee te denken over het ontwerp. Het is de bedoeling dat het ontwerp rond de zomer van 2024 klaar is. Het plein wordt in 2025 aangelegd.

 
'We willen een plein creëren waar het plezierig wonen, werken en verblijven is. Een plein dat uitnodigt en ruimte biedt om elkaar te ontmoeten. Bij het maken van het ontwerp zijn er een aantal zaken waar we rekening mee houden. Zo vinden we het belangrijk dat het nieuwe plein bestand is tegen de veranderingen van het klimaat. Dit sluit aan bij onze ambitie om Hellendoorn de komende jaren verder te vergroenen', zegt wethouder Egbert Nijenbanning.
 
In fases naar een ontwerp
Hoe het plein er precies uit gaat zien, dat is nog niet bekend. Om te komen tot een ontwerp gaat de gemeente in gesprek met omwonenden, ondernemers en anderen die zich betrokken voelen bij het plein. Deze input gebruikt een landschapsarchitect om te komen tot een ontwerp. 'We hopen tot een gezamenlijk ontwerp te komen dat zo goed mogelijk aansluit bij de wensen van zoveel mogelijk betrokkenen', zegt Nijenbanning. Het ontwerp is naar verwachting rond de zomer van 2024 klaar. In 2025 wordt het plein aangelegd.
 
Denk ook mee!
Denk ook mee over de toekomst van het plein aan het Kuperserf. Tot 8 december 2023 kan elke inwoner wensen en ideeën doorgeven via een korte vragenlijst op www.hellendoorn.nl/kuperserf. Deze vragenlijst is ook verkrijgbaar bij het Kulturhus in de Kruidenwijk.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: