De Nijverdalse Bergcross heeft een nieuw parcours

Datum: 01-12-2023

15.47 uur - De Nijverdalse Bergcross is een uitdagende crossloop die deel uitmaakt van het Crosscircuit van het Oosten. Deze crossloop vindt elk jaar plaats in december in Nijverdal. De crossloop trekt veel hardlopers aan die houden van een pittig parcours met heuvels, bossen, zandpaden en slingerpaadjes. De crossloop wordt georganiseerd door de atletiek- en survivalvereniging ASV Atletics.

Dit jaar heeft de Nijverdalse Bergcross een nieuw parcours gekregen, dat nog uitdagender en afwisselender is dan het vorige. Het nieuwe parcours is ontworpen door de ervaren hardlopers van ASV Atletics, die weten wat een crossloop spannend en leuk maakt. Het nieuwe parcours bestaat nu uit 1 ronde van 5 kilometer.

De editie van 2023 is op 10 december en heeft de volgende aanvangstijden:

10.20 uur – 1,5 km t/m 9 jaar
10.40 uur – 5 km
10.45 uur – 1,5 km 10 t/m 12 jaar
11.30 uur – 2,5 km
11.35 uur – 10 km

De ronde begint bij de hoofdsponsor De Wilgenweard, een outdoor- en evenementencentrum aan de Regge. Vanaf daar loop je over een fantastisch pad  langs de Regge en via de Kosteeweg naar het Doktersbos, een bosgebied met mooie paden en heuvels. In het Doktersbos kom je langs een vennetje, waar je eveneens kunt genieten van de natuur. 

De Nijverdalse Bergcross is een crossloop die geschikt is voor zowel beginners als gevorderden. Er zijn verschillende afstanden waar je uit kunt kiezen, namelijk 1,5 km, 2,5 km, 5 km en 10 km. De 1,5 km en 2,5 km zijn bedoeld voor kinderen en jongeren tot 16 jaar, terwijl de 5 km en 10 km voor volwassenen zijn. De inschrijving voor de crossloop is geopend. Inschrijving is mogelijk via het internet tot een half uur voor de start, dus zorg dat je dan een mobiele telefoon bij de hand hebt.  De starttijden en kosten van de verschillende afstanden vind je ook op de website van het Crosscircuit van het Oosten https://www.hetcrosscircuit.nl/wedstrijden/wilgenweard-nijverdalsebergcross/

De Nijverdalse Bergcross is een crossloop die je niet wilt missen als je van hardlopen en natuur houdt. Het nieuwe parcours zal je verrassen en uitdagen, en je een onvergetelijke ervaring geven. Schrijf je dus snel in, en doe mee aan deze unieke crossloop in Nijverdal!

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: