SVVN legt virtuele koploper over de knie

Datum: 18-12-2023

13.44 uur - In de eerste helft was dat enorme verschil op de ranglijst niets te merken. Sterker nog: SVVN heeft het betere van het spel en voetbalt voornamelijk op de helft van de tegenstander. Niet dat dit tot vele kansen leidt maar gevaar van de tegenstander is er helemaal niet. Het publiek wordt niet bepaald getrakteerd op een enerverende wedstrijd. De defensie staat vandaag als een huis en het hele team werkt knetterhard voor een resultaat.

SVVN krijgt de eerste kans als een afgeslagen corner voor de voeten van Robin de Jong valt. Hij neemt de bal vol op de pantoffel en schiet vanaf de zestien nipt over het doel. We hebben dan al ruim een half uur gespeeld. Ook de tweede en meteen laatste kans van de eerste helft is voor SVVN. Tygo Vliek gaat er op links vandoor. Via een been van een tegenstander komt de bal toch voor de voeten van Marvin Thomas bij de eerste paal. Marvin schiet echter over het doel.

SVVN mag tevreden zijn over de eerste helft. Iets meer kansen creëren uit het veldoverwicht en een stunt zit er zeker in. Bij Enter Vooruit zullen ze zeer ontevreden zijn. Er ontbreekt elke vorm van passie in hun spel.

In de eerste minuten van de tweede helft is Enter Vooruit gevaarlijker dan de hele eerste helft. Dat mondt uit in één kans. Job Voortman geeft vanaf links de bal voor. Niek Welink glijdt maar weet de bal niet goed te raken. Patriz Loohuis komt uit zijn doel en weet redding te brengen.

Ook na de voorsprong verandert er niets in het spelbeeld. SVVN dicteert het spel en zoekt zelfs meer de aanval dan voor rust. In de 55ste minuut kan het al 2-0 worden. SVVN blijft soeverein overeind. In de 75ste minuut krijgt EV de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Een voorzet van links komt via een hoofd van een verdediger van SVVN voor de voeten van Niek Welink. Hij schiet de bal echter wild over het doel.

In de aanval erna is het wel raak, maar dan aan de andere kant. SVVN krijgt een vrije trap nadat een verdediger probeert Tygo Vliek onder het gras te stoppen. Melvin Morsink schiet met rechts de bal vanaf rechts direct op doel van ruim 20 meter. Keeper Nijhof van Enter Vooruit heeft zeer veel moeite met deze bal en stompt deze naar voren waar Stef Hallink staat om de 2-0 aan te tekenen. Het is een zeer fijne voorsprong en met nog minder dan een kwartier te spelen lijkt een overwinning in de maak. En dan moet het hoogtepunt van deze middag nog komen.

In de 79ste minuut wordt Sven Boerkamp op rechts aangespeeld door Melvin Morsink. Sven gaat in een duel neer en lijkt balverlies te lijden. Maar een liggende Sven en Melvin Morsink knokken door en heroveren de bal. Sven Boerkamp gaat weer staan en passeert met een heerlijke voetbeweging zijn tegenstander. Hij gaat de zestien in, kapt nog een tegenstander uit en schiet diagonaal de 3-0 binnen. De euforie na dit prachtige doelpunt is uiteraard groot. De overwinning is binnen. Zo sluit SVVN het jaar af met een prachtige overwinning op Enter Vooruit.