Hertruiters 4x kringkampioen & Sophie ter Haar wint finale Helderse Dressuurdagen

Datum: 18-12-2023

15.57 uur - Het afgelopen weekend organiseerde PSV Hertruiters de Helderse Dressuurdagen en het kringkampioenschap kring Reggedal. Zaterdag en zondag konden deelnemers zich selecteren voor een spannende finale op zondag.

 
Zaterdag werd het kringkampioenschap verreden en de organiserende Hertruiters leverde maar liefst vier kringkampioenen voor kring Reggedal. Sophie ter Haar werd kringkampioen in de klasse L2 categorie DE met haar pony Londen en ook kringkampioen in de klasse M2 categorie DE met haar pony Goldstar. In de klasse M1 categorie DE mocht Melissa Eshuis zich laten huldigen tot kringkampioen met haar pony Lord en in de klasse M2 categorie C ging het kringkampioenschap naar Jasper Hosmar met zijn pony Rocky.
 
Op zaterdag waren er veel Hertruiters die zich in de prijzen reden. Zo was er een 2e prijs met Romé Schoppink met Al Capony. In de B dressuur cat ABC kregen ze 203.5 punten voor hun proef. 
In de B dressuur categorie DE kreeg Sanne van Dijke met Lady 199.5 punten voor haar proef  en won hiermee een 3e prijs. Berber Nijland won met Magic Mike twee keer een 6e prijs met 195.5 en 193 punten.
Nikky Dollen won met Comtessa Maria een 3e prijs in de L1 dressuur categorie DE met 208.5 punten en plaatste zich hiermee voor de finale. In de rubriek was er een 5e en 6e prijs voor Melissa Eshuis en Joy, zij kregen 204 en 194 punten voor hun proeven.
 
De L2 dressuur categorie DE werd twee maal overtuigend gewonnen door Sophie ter Haar met haar pony Londen. Ze kregen 205 en 203.5 punten voor hun proeven. Sophie plaatste zich hiermee voor de finale op zondag. In deze rubriek was er een 2e prijs voor de gelegenheidscombinatie Jasper Hosmar en Chokotoff met 196.5 en een 2e prijs in de andere proef voor Linde Vliek met Ayla met 187.5 punten. Maaike Hulshof behaalde met haar Cappuccino een 3e prijs met 191 punten.
 
Melissa Eshuis en Lord wonnen de klasse M1 dressuur categorie DE met 195 punten en plaatsen zich ook voor de finale. In de M2 dressuur was er een 1e prijs voor Sophie ter Haar met Goldstar met 191 punten. 
 
Op zondag waren er prijzen voor Nikky, Jasper en Maaike in de L2 dressuur. Nikky Dollen behaalde met Comtessa Maria een 2e prijs in de L2 dressuur categorie DE met 198 punten. Derde prijzen waren en voor Jasper Hosmar en Chokotoff en Maaike Hulshof met Cappuccino, beide haalden 188.5 punten voor hun proeven. 
 
In de klasse M2 dressuur categorie CDE was er een 2e prijs voor Jasper Hosmar met Rocky met 187 punten en in de klasse B dressuur categorie DE waren er prijzen en een finaleplaats voor Berber Nijland. Berber werd twee keer 1e met haar pony Magic Mike met 206 en 198.5 punten en wist met haar pony Ophelila 2e en 3e te worden in deze klasse. Met deze pony behaalde ze 202.5 en 193 punten.
 
In de finale werd goed gereden en de scores lagen hoog. Terwijl op de uitslag werd gewacht, was er een prachtig shownummer van de jongste amazones van de vereniging. Uiteindelijk wist Sophie ter Haar met haar pony Londen voor de tweede keer op rij de finale van de Helderse Dressuurdagen te winnen. 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: