Hertruiters leveren wederom kringkampioenen kring Reggedal

Datum: 02-01-2024

17.54 uur - In het nieuwe jaar kijken we graag nog even teug op de resultaten van de Hertruiters in de laatste week van het oude jaar. In manege ’t Oale Spoor werden de Helderse Dressuurdagen georganiseerd. Een week vol dressuur, met de kringkampioenschappen van kring Reggedal, subtop dressuur en een selectiewedstrijd van de KNHS Para Dressuur Trophy.

 
Op 22 december is van start gegaan met de Z dressuur en daarbij was er een 3e prijs voor Annelies Hosmar met Kravitz. De combinatie selecteerde zich hierdoor voor het regiokampioenschap dressuur.
 
Op 23 december was er in de B dressuur een 6e prijs voor Amke Pot met Josefine van de Wuitekamp met 194.5 punten. In de L1 dressuur was er een 2e en 3e prijs voor Monique Nijenkamp met Aukje. Het duo behaalde 201 en 201.5 punten en plaatste zich hiermee voor de finale op vrijdag 29 december. Een 5e en 7e prijs werd behaald door Marije Spenkelink met Márquez le Donia met 194 en 194.5 punten.
In de klasse L2 was er een kringkampioen van de Hertruiters. Wendy Hulsink-Bergman werd met Indy van de Esch 1e en 2e met 216 en 199 en mocht zich daarmee kringkampioen kring Reggedal noemen. In de L2 was er nog een mooie 6e prijs voor Corinda Hutterd met Giulietta, het duo behaalde 187 punten.
 
Ook in de klasse M1 dressuur mocht zich een kringkampioen van de Hertruiters opstellen. Dylian Roelofs en Nova Girl werden hier 1e en 2e met 193.5 en 187.5 punten en behaalden hiermee het kringkampioenschap én een plek in de finale.
Alle leden van de Hertruiters die zich in de prijzen reden op deze dag, hebben zich ook geplaatst voor het regiokampioenschap dressuur. Daarnaast mogen ook Monique Westendorp met Tjitske van de Anervaart (L2) en Lotte Bakhuis (Z1) naar de regiokampioenschappen op basis van hun prestaties.
 
Op 24 december was er een selectiewedstrijd in het kader van de KNHS Para Dressuur Trophy. Er werd gestreden om een startplek tijdens Jumping Amsterdam. Frank Hosmar met zijn Alphaville NOP behaalden hier twee keer een 2e plek met scores van 73.077% en 74.145%.
 
Na de kerstdagen, op 27 december was er een 1e en 3e prijs voor Amke Pot met Josefine van de Wuitekamp met 204 en 198 punten. 
28 december zat Marije Spenkelink weer in de prijzen. Een 6e prijs voor haar en Márquez le Donia met 197 punten. In de L2 was er een 1e en 4e prijs voor Renee Hofstede met Neyomi met twee keer 201.5 punten. Een 3e en 5e prijs was er voor Monique Nijenkamp met Tjitske van de Anervaart
 
Ten slotte was er op 29 december nog een 3e prijs voor Nické Miskotte met Kacie Vita in de klasse Z2 dressuur met een score van 63.857%.
De finale van de Helderse Dressuurdagen werd gewonnen door Ashley Langevoort met Neutron. 
 
In Wierden werd nog een kerstbixie georganiseerd en daar reed ‘kerstgirl’ Saar Struik zich met Spikey zich twee keer in de prijzen. In het 20 cm springen werden ze 3e en in het 30 cm springen wonnen ze de 2e prijs!
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: