Kruiswegwandeling in Hellendoorn

Datum: 03-03-2024

9.48 uur - In deze veertigdagentijd, de periode van voorbereiding op het Paasfeest, wordt er op een eigentijdse manier aandacht besteed aan de kruisweg van Jezus in de vorm van een meditatieve wandeling. In het dorp Hellendoorn is in het kader van Lerend Geloven van de Protestantse Gemeente een route uitgezet. 

 
Op enkele historische plekken in het dorp kan men stilstaan bij de lijdensweg van Jezus, verbeeld en verwoord in de thema’s Lijden, Troost en Hoop. Dit valt te zien in foto’s, gedichten, schilderijen, glaskunst, keramiek en bloemsierkunst. Ook kan men onderweg in de St Sebastianus de 14 statiën van de kruisweg bekijken.
 
De wandeling begint bij de Leerkamer aan de Jacob Kapteijnstraat en vindt plaats op de zaterdagen 23 en 30 maart, tussen 13.00 en 16.00 uur. De lengte van de route is ca. 2 ½ km.
De wandeling eindigt ook bij de Leerkamer, waar u wordt uitgenodigd voor koffie/thee met wat lekkers, verzorgd door de jeugd. Koffie en thee is gratis. 
 
De jeugd spaart echter wel voor de World Servants reis naar Zambia deze zomer, dus een gift voor dit doel wordt erg op prijs gesteld. De giftenpot hiervoor vindt u in de Leerkamer.  
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: