Rouwen en je leven weer opbouwen

Datum: 03-03-2024

9.54 uur - Het verlies van een dierbare is één van de meest aangrijpende gebeurtenissen in het leven van een mens. De emoties van verdriet en pijn kunnen iemand volledig uit balans brengen. Voor degenen die een dierbare hebben verloren, is de last vaak extra zwaar. Naast het verdriet moeten zij de draad van hun leven weer proberen op te pakken, terwijl toekomstplannen in één klap verdwijnen en het leven lijkt te veranderen in een overlevingsmodus. 

 
“Het eerste jaar is overleven. Je maakt alles voor het eerst alleen mee. Verjaardagen en feestdagen. Dan pas besef je dat je echt alleen bent. Een arm om je schouder kan dan zo helpen. En vooral gesprekken met iemand die je begrijpt.”
 
Het rouwproces kan een eenzame en verwarrende reis zijn, waarbij mensen zich vaak alléén en onbegrepen voelen. Om deze reden organiseert Evenmens ontmoetingsmomenten voor nabestaanden in de leeftijd tussen 30 en 60 jaar die een directe naaste (partner, geliefde, ouder, broer/zus, kind) hebben verloren. Evenmens wil mensen met vergelijkbare ervaringen in contact brengen met elkaar en laten weten dat zij er niet alleen voor staan. 
 
De “Rouwen en je leven weer opbouwen“ groep kan jou helpen bij je rouwproces, er is ruimte voor ongedwongen gesprekken, (creatieve) activiteiten, uitstapjes, en workshops. Je ontmoet gelijkgestemden die jouw verhalen en gevoelens herkennen, waarmee je ervaringen kunt delen. 
 
De bijeenkomsten worden begeleid door vrijwillige ervaringsdeskundigen. De ontmoetingen vinden plaats op iedere laatste woensdag van de maand, op verschillende locaties, afhankelijk van de activiteit.
 
De eerste bijeenkomst vindt plaats op woensdag 27 maart om 10.00 uur bij restaurant Tante Stoof aan de Sanatoriumlaan 6 in Hellendoorn. Voor meer informatie en aanmeldingen, neem contact op met Evenmens Samen Verder via tel. 0548 638 830 of stuur een email naar: mholleboom@evenmens.nl.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: