Gemeente Hellendoorn ziet oefenterrein van Defensie op de Sallandse Heuvelrug niet zitten

Datum: 02-07-2024

17.21 uur - De Sallandse Heuvelrug is wat het college van de gemeente Hellendoorn betreft geen geschikt terrein voor Defensie om te oefenen met explosieven. Gezien de onrust in de wereld heeft het college er wel begrip voor dat Defensie meer ruimte nodig heeft om te oefenen.

 
Eind mei werd het gemeentebestuur onaangenaam verrast door het ministerie van Defensie toen een deel van de Sallandse Heuvelrug in Nijverdal als 1 van de 8 mogelijke locaties werd genoemd. “Er liggen ruim 400 woningen binnen 800 meter van het beoogde terrein. Een oefenterrein met zware explosieven heeft te veel impact op de leefbaarheid en het welzijn van onze inwoners,” licht wethouder Jan van den Bosch het collegestandpunt toe. “Daarnaast voorziet het college negatieve gevolgen voor recreatie en toerisme. En dat terwijl de gemeente Hellendoorn en juist ook de Sallandse Heuvelrug veel recreanten en toeristen trekt. Bovendien kunnen we ons niet goed voorstellen dat een Natura 2000-gebied voor dergelijke doeleinden wordt aangewezen. We blijven daarom onze gemeentelijke belangen onder de aandacht brengen bij de provincie en bij het ministerie van Defensie.”
 
Wethouder Jan van den Bosch en enkele ambtenaren waren op 10 juni aanwezig bij een informatieavond die het ministerie van Defensie in Zwolle organiseerde. In juli wordt er door bestuurders en ambtenaren van de provincie en diverse gemeenten verder over het onderwerp gesproken.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

geet nie gebeuren schreef op 04-07-2024

Natura 2000 wat een giller

Geronimo schreef op 05-07-2024

@WSB en Mitis, nog steeds van mening dat dit "kabinet" een kans moet krijgen. Vice-premier steekt een mes in de rug van haar premier, Wilders die iedereen voor rotte vis uitmaakt en 2 ministers die overduidelijk extreemrechts zijn. Proficiat met jullie kabinet, tot over enkele maanden, mits niet eerder, bij de stembus. En voor al die anderen die denken dat de PVV dan nog groter wordt; volgens mij gaan velen anders stemmen, na het zien van deze schertsvertoning.

William S. Burroughs schreef op 05-07-2024

Aan Geronimo. Jazeker. Het gaat toch prima? Prettige dag.

Mitis schreef op 05-07-2024

'Tja Geronimo, ik weet dat jij van de selectieve democratie bent. De huidige regering is democratisch gekozen dus wat is het probleem. Wat positief is dat de lagere sociale klassen zich beter vertegenwoordigd voelen. Inderdaad is het taalgebruik van PV ergerlijk, wat me ook opviel waren de valse opmerkingen van Rob Jetten.

Geronimo schreef op 06-07-2024

Mitis, dat heb ik toendertijd ook gewoon beaamt.En wat jouw woorden, lagere sociale klassen betreft, is het leuk dat ze zich zo voelen, maar financieel schieten ze er niets mee op. Ondanks alle beloften komt er geen extra geld, want dat is er niet. Dus geen behoorlijke verlaging van de zorgpremie, etc.. Verder heeft niemand van de oppositie het taalgebruik wat Wilders bezigde en bezigt overtroffen. op pipo van Meijeren en zijn baas Baudet (alleen wist die laatste dat beter te verhullen in "bloemrijke bewoordingen" in zijn optredens) na.

William S. Burroughs schreef op 06-07-2024

Aan Geronimo. U kunt zich beter niet zo druk maken want dit gaat echt niks worden. Ik geef het een kans omdat je een kans moet kunnen grijpen. Vervolgens kun je die kans laten lukken mislukken of gewoon verprutsen. En dat laatste gaat tot nu toe prima. Tot zover mijn verduidelijking. Prettige dag.

Geronimo schreef op 07-07-2024

@WSB, noemde jou ook niet in 2de reactie, weet nl wel hoe jij erin staat. Weet ook dat Mitis niet PVV-gezind is, maar hij, zoals ik het las, dacht dat de PVV het wel zou kunnen.

Han schreef op 13-07-2024

Noem één kenmerk van linkse stemmers. Blijven door janken over de verkiezingsuitslag. Mijn hemel wat gedragen die sneuneuzen zich kinderachtig zeg. Inderdaad kan je dit gedrag rustig scharen onder selectieve democratie zoals Mitis al schreef. Past iets niet in het links deugende straatje, dan is het direct ondemocratisch. Je blijft lachen om het linkse gepeupel.

Uw reactie

Naam:
Bericht: