Twan van Dijke en Sophie ter Haar regiokampioen van Overijssel

Datum: 09-07-2024

8.42 uur - Afgelopen weekend werd een deel van de regiokampioenschappen van de regio Overijssel verreden. In Denekamp werd het kampioenschap dressuur georganiseerd en in Geesteren werd er gesprongen. In Denekamp kwam Sophie ter Haar met haar pony Miami aan de start in de klasse Z1 dressuur. Met 66,643% mag ze zich kampioen van Overijssel noemen en mag ze de regio vertegenwoordigen op de Hippiade in augustus.

Bij de paarden werd Nické Miskotte met haar paard Kacie Vita reservekampioen in de klasse ZZ-Licht dressuur. Dit kampioenschap werd over twee onderdelen verreden  een reguliere dressuurproef en een kür op muziek voor de hoogst geplaatsten. Nické behaalde 65,143% in de reguliere proef en 68,9% in de kür op muziek. De gemiddelde score van 67,04% was voldoende om zich als reserve kampioen te mogen opstellen. Ook Nické en Kacie Vita mogen de regio vertegenwoordigen op het Nederlands Kampioenschap in Ermelo in augustus.

Wendy Hulsink kwam uit in de klasse M1 dressuur en wist tijdens de regiokampioenschappen een 5e prijs te behalen met haar paard Kind of Magic. Het duo behaalde een score van 64,83% .

In de klasse L1 dressuur was er een 4e prijs voor Monique Nijenkamp met Henna Harmina W. Fan É Piksen. De combinatie behaalde 64.4% en plaatste zich hiermee voor de Hippiade.

Ook in Geesteren waren de Hertruiters goed vertegenwoordigd. Twan van Dijke werd met zijn pony Fellow regiokampioen van de regio Overijssel in de klasse 80 cm categorie C pony’s. Hij reed twee keer een foutloze rit en een supersnelle barrage. Twan en Fellow mogen onze regio vertegenwoordigen op het Nederlands kampioenschap in Ermelo.

Melissa Eshuis had ook een goed weekend. Ze reed haar pony Lord in de 80 cm rubriek, categorie DE pony’s naar een 4e prijs en in de 90 cm rubriek, categorie DE pony’s behaalde ze met haar pony Joy een 6e prijs. Met beide pony’s mag Melissa naar de Hippiade (het Nederlands kampioenschap).

In de 1.00 m rubriek categorie DE pony’s was er een mooie 3e prijs voor Isabelle Plijter met haar pony Karlos van Orchid’s. Ook zij mag naar het Nederlands Kampioenschap. Thijmen Hosmar heeft zich met zijn pony Chokotoff in dezelfde rubriek ook geplaatst voor de Hippiade in Ermelo, het duo werd 5e.

Jip Ottes had dit weekend haar debuut in het 1.20m springen met haar paard For Shizlle in Meppel. Zij wist een foutloze snelle rit te rijden en won hiermee de tweede prijs.  

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: