Wedstrijdploeg Nijverdal neemt deel aan gewestelijke brandweerwedstrijden

Datum: 03-06-2012

marckop

De wedstrijdploeg van brandweerkorps Nijverdal nam gisteren deel aan de gewestelijke brandweerwedstrijden in Bellingwedde en stuurde ons het volgende verslag.


marc2

Op 2 juni was het dan zover. Wedstrijdploeg van brandweer Nijverdal meldt zich om 16 uur in Bellingwedde voor de gewestelijke brandweerwedstrijden. Na een zenuwslopend uurtje wachten moest het toch echt weer gaan gebeuren.

 marc6

De melding was: brandmelding gemeld door een beveiliger van een asielzoekerscentrum.
Verdere info: voormalig verzorgingstehuis dat nu in gebruik was als AZC.
Harde knal gehoord en na controle ontdekte men een brand.
Veel paniek onder de bewoners.
Het pand bestond uit 3 bouwlagen.

marc3  marc5

Bij aankomst troffen we 3 bewoners op het terrein aan die allen zeer gebrekkig nederlands konden praten en verstaan. Al snel bleek dat er 6 mensen vermist waren wat later bijgesteld werd naar 3 personen, waaronder 1 persoon die minder mobiel was en gebruik maakte van een zuurstofmasker met fles.
De bliksem was ingeslagen op de gas en elektra leidingen en er woedde een kleine gasbrand op het terrein. In de woningen waren 3 brandhaarden afzonderlijk van elkaar te vinden. Allen het gevolg van de blikseminslag.

marc4

Door een verkeerde inschatting van ons werd een rookgas-brand tegen het plafond beoordeeld als een doorslag. Hierdoor zijn we veel tijd kwijtgeraakt in de bestrijding van de vuurhaarden. Achteraf bleek voor ons de 35 minuten speeltijd dan ook niet voldoende. Dit gold voor 6 van de 12 ploegen deze dag.
Als de rookgaskoeling wel toegepast was door ons had het er waarschijnlijk heel anders uit gezien. Dan hadden we veel sneller door kunnen stoten en was redding sneller geweest.

We hebben als ploeg en uitzetters wel veel geleerd deze dag en daar was het ons dit jaar vooral om te doen. Dat we zover zijn gekomen is al mooi genoeg. Nu weer veel oefenen tot aan de volgende wedstrijden en dan zien we volgend jaar wel weer hoe het dan gaat.

marc0


Tot slot wil ik iedereen bedanken voor de gedane inzet en enthousiasme, want zonder de uitzetters was dit nooit mogelijk..

Tot volgend jaar

De Wedstrijdploeg van Nijverdal

 

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: