Succesvolle eerste KartClinic bij Kartplaza Actionworld

Datum: 04-06-2012

kartplaza

Zenuwslopende momenten voor zeven deelnemers van de KartClinic van Kartplaza Actionworld, zij mochten op 29 mei namelijk examen doen.


De cursisten, afkomstig uit verschillende plaatsen in Overijssel, hebben de afgelopen weken zes kartlessen gevolgd, waarbij de instructeurs van Kartplaza Actionworld ervoor zorgden dat de deelnemers steeds beter en sneller konden karten.

Karten is een serieuze sport, net als bij voetbal of tennis heeft iedereen training en lessen nodig om steeds beter te worden. En….. oefening baart kunst! Bij de Kartplaza Basis KartClinic, welke 6 avonden duurt, worden alle basisbegrippen en technieken van het karten besproken. Tijdens de cursus, die bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte leer je alles over stuur- en remtechnieken en wat de ideale lijn voor een snelle tijd is.

kartclinic1lageresolutie

Alle deelnemers van de cursus in de leeftijd van 8 tot 63 jaar (Vincent Heidinga, Rick van de Rozenberg, Joost Bosman, Henk Bosman, Ruben van Oldeniel, Harm Jan Smal Brugge en Thom van Dijk) zijn 29 mei jongstleden geslaagd en hebben een certificaat ontvangen. Met dit certificaat mogen ze karten op de aangesloten kartbanen van het Nationaal Kartcertificaat, wat vooral voor de jonge deelnemers een groot voordeel is omdat zij anders vaak aangewezen zijn op het juniorkarten. Maar wat is een clinic zonder race? De deelnemers hebben een praktijkexamen afgelegd in de vorm van een echte Formule 1 Race! Thom van Dijk (10 jaar) wist zich als eerste te kwalificeren en won de 20 minuten durende race. Zijn snelste rondetijd was maar liefst 46,36 seconden. Kartplaza Actionworld is erg trots op hem en feliciteert hem met zijn geweldige tijd. Overigens hebben alle deelnemers hun rondetijd met gemiddeld 2,5 seconde verbeterd gedurende de cursus.

Kartplaza Actionworld gaat vanaf september nieuwe KartClinics organiseren. Deze KartClinics zijn geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Wil jij ook sneller en beter leren karten? Kijk dan op www.kartplaza.nl. Voor de personen die eerder een basiscursus hebben gevolgd, is er de ProClinic, dit is absoluut een aanrader voor mensen die op raceniveau willen gaan karten.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: