Gemeente mag verder met aanbesteding De Twijn

Datum: 04-06-2012

gemeente hellendoornDe rechtbank Almelo heeft vandaag bepaald dat de gemeente Hellendoorn verder mag met de aanbesteding van scholencluster De Twijn. Dat is de uitspraak in de twee kort gedingen die waren aangespannen door respectievelijk de combinatie Stegeman/Ter Steege en Hegeman Plus B.V. tegen de gemeente Hellendoorn.

De zaken dienden op 21 mei.

De gemeente is in kennis gesteld van de uitspraak maar kent, op dit moment, de argumentatie van de rechtbank om tot het gevelde vonnis te komen niet.
De eisende partijen zijn beide nog in de gelegenheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak. Totdat duidelijk wordt of dit al dan niet gebeurt, zullen we de werkzaamheden voor De Twijn opschorten.

Gevolgde aanbestedingsprocedure bij De Twijn
De Twijn is een gezamenlijk project met de schoolbesturen VPCOH (tegenwoordig: Stichting Ieder Kind Telt) en stichting ROOS en de Stichting Kinderopvang West-Twente (SKWT). Om die reden is in samenspraak met deze toekomstige gebruikers een selectieleidraad opgesteld. Deze ging uit van Design & Build als principe, wat betekent dat de aannemer die het gebouw gaat maken, ook zorgt voor de architect die het ontwerpt. Om ervaring hiermee aan te tonen, vroeg de gemeente om drie referentieprojecten.
Geïnteresseerde bouwbedrijven konden de selectieleidraad digitaal verkrijgen. De aannemers hebben de gelegenheid gehad vragen te stellen over hetgeen in de selectieleidraad stond. De beantwoording van de vragen heeft in samenspraak met de toekomstige gebruikers plaats gehad.
De in totaal 18 inschrijvingen zijn beoordeeld door een 7 leden tellende commissie die bestond uit vertegenwoordigers van VPCOH, stichting ROOS, SKWT, drie medewerkers van de gemeente en een extern adviseur.
Na de eerste selectie diende een van de inschrijvers een verzoek tot herbeoordeling in, omdat er sprake zou zijn van een fout. Na intern onderzoek bleek inderdaad dat de leden van de beoordelingscommissie op het criterium “referentieprojecten” niet eenduidig hadden geoordeeld. Juist omdat de gemeente veel waarde hecht aan zorgvuldige en transparante aanbestedingsprocedures, heeft het college de beoordeling op dat onderdeel opnieuw laten doen.
Nadat de uitkomst van de tweede selectie bekend was gemaakt, zijn er gesprekken gevoerd met bedrijven die het niet eens waren met de uitkomst. Hegeman Plus en Stegeman/ter Steege hebben vervolgens een kort geding aangespannen.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: