Fiets- en voetgangersbrug G. v.d. Muelenweg bijna 2 weken dicht

Datum: 05-06-2012

rijksVanwege werkzaamheden aan de open tunnelbak bij de G. v.d Muelenweg, zal de tijdelijke fiets- en voetgangersverbinding vanaf maandag 11 juni 07.00 uur een kleine twee weken niet beschikbaar zijn.


De brug gaat voor het weekend van 22 juni weer open voor fietsers en voetgangers. Tot die tijd zullen zij gebruik moeten maken van andere routes, bijvoorbeeld via de oversteek bij de Meijboomstraat.

Brug op hoogte
Twee grote kranen aan beide zijden van de tunnelbak zullen op 11 juni de tijdelijke brug optillen. Die wordt verhoogd boven de huidige locatie opgesteld, zodat er voldoende ruimte ontstaat om het werk te kunnen uitvoeren.
De werkzaamheden betreffen de bouw van betonnen wanden voor de open tunnelbak aan de zuidzijde. Er wordt vlechtwerk verricht voor de wapening, waarna de grote blauwe bekisting op wielen op de plek komt te staan waar nu de tijdelijke brug ligt.
Vervolgens kan er beton gestort worden. Als dit hard is, kan de bekisting weggereden worden. De brug komt dan weer op zijn plaats.

Laatste dienst blauwe bekisting
Tijdens de werkzaamheden op de plaats van de fiets- en voetgangersverbinding van de G. v/d Muelenweg zullen de grote blauwe bekistingen voor de laatste maal hun dienst bewijzen. Als het werk is afgerond, worden ze gedemonteerd en zullen ze Nijverdal verlaten.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: