Gemeenteraad Hellendoorn start met Gast van de Raad

Datum: 21-06-2012

gemeente hellendoornDe gemeenteraad wil inwoners van Hellendoorn of mensen die werkzaam zijn in onze mooie gemeente graag kennis laten maken met de raad. En op zijn beurt inwoners en mensen die hier werken, beter leren kennen.

Vandaar dat de raad start met een nieuw initiatief: ‘Gast van de Raad’. Wanneer u graag wilt weten wat een gemeenteraad doet, nieuwsgierig bent hoe besluiten worden genomen of geïnteresseerd bent in politiek, geef u dan op als ‘Gast van de Raad’. De eerste Gast van de Raad vindt plaats op dinsdag 3 juli, gekoppeld aan de raadsvergadering.

 

Persoonlijke uitnodiging
Naast degenen die zichzelf aanmelden, nodigt de burgemeester, als voorzitter van de raad, ook persoonlijk inwoners uit als gast van de raad. Het gaat om enkele huishoudens, geheel willekeurig geselecteerd, per raadsvergadering.

Programma Gast van de Raad
Het programma start om 18.45 uur met een ontvangst door de burgemeester en de raadsleden. De gasten krijgen volop gelegenheid om vragen te stellen, er is een korte rondleiding door het bestuurlijke deel van het Huis voor Cultuur en Bestuur en u woont (een deel van) een raadsvergadering bij.
De raadsvergadering begint om 19.30 uur. Deze kunnen onze gasten meemaken vanaf de publieke tribune. Men hoeft niet de hele raadsvergadering bij te wonen, maar kan het ook beperken tot die agendapunten die men interessant vindt. Na afloop van de vergadering zijn onze gasten van harte welkom bij het afsluitende, informele deel.

Aanmelden
Belangstellenden uit onze gemeente kunnen zich aanmelden bij de griffie, tel. 0548-630208, e-mail griffie@hellendoorn.nl. Wanneer u graag onze gast wilt zijn, maar niet op 3 juli kunt, kies dan een andere vergaderdatum. Op de website staat onder ‘bestuur en organisatie’ een schema van de raadsvergaderingen. Bij de aanmelding wel aangeven met hoeveel personen u komt en op welke datum. Het aantal deelnemers per avond bedraagt maximaal zes.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: