10.09 uur - Een emotie-eter (onrust-eter) weet vaak opvallend goed wat een gezond eetpatroon is. Zijn of haar strijd speelt zich echter op een ander vlak af. Er wordt naar eten gegrepen als men zich bijvoorbeeld onrustig, moe, verveeld, onzeker, verdrietig, blij, boos of angstig voelt of zichzelf wil belonen aan het einde van een drukke dag.
Dit patroon kan doorbroken worden door een nieuwe aanpak voor eet- en gewichtsproblemen die gebaseerd is op de meest recente psychologische kennis (m.n. mindfulness en acceptance and commitment therapy) en jarenlange praktijkervaring. Deze methode is ontwikkeld door Joanna Kortink en Greta Noordenbos, beide afgestudeerd op eetstoornissen.
Men ontdekt persoonlijke valkuilen en leert hoe van binnenuit een evenwichtige relatie met eten te krijgen.Deze methode is geschikt voor mensen met kleine en grote eetproblemen, zoals lijnen en weer aankomen, eetbuien, emotie-eten, eetverslaving of boulimia.
Het loslaten van een vertrouwd patroon zoals emotie-eten is niet eenvoudig, zo blijkt uit onderzoek. Het vraagt om moed en het nemen van verantwoordelijkheid. “Via coachingsgesprekken en praktische oefeningen ga je stap voor stap aan de slag. Je wordt je bewust van de invloed van saboterende gedachten en je krijgt handvatten om hiermee om te gaan. Door met deze methode aan de slag te gaan ben je in staat een andere relatie te krijgen met eten en je lichaam, om te gaan met moeilijke emoties, jezelf te waarderen en je energie te richten op wat werkelijk belangrijk voor je is”, aldus Inge Veldhuis-Siero van 212 Leefstijlcoaching. In juni heeft ze de post-hbo opleiding “Uit de ban van emotie-eten” bij Joanna Kortink afgerond.
In haar praktijk in Nijverdal begeleidt ze dagelijks mensen in het aanleren van een gezonde leefstijl, waarbij alles begint bij bewustwording. Door deze specialisatie kan ze mensen met specifieke eetproblemen nog beter van dienst zijn. Inmiddels past ze deze methode succesvol toe in haar praktijk. Wil je meer informatie: www.212leefstijlcoaching.nl