SVVN verliest ongelijke strijd ruim

Datum: 21-09-2020

8.09 uur - Afgelopen zaterdag was de eerste competitiewedstrijd direct een kraker. Titelfavoriet VV Hellendoorn tegen SVVN dat mikt op een plek in de middenmoot. De gemeentelijke clubs hebben afgesproken dat er bij onderlinge wedstrijden slechts 250 supporters aanwezig mogen zijn en dat de kaarten in eerste instantie naar de thuisclub gaan. Hellendoorn had in no time de kaarten uitverkocht en dus was, op een paar bestuursleden na, de hondstrouwe aanhang van de Volharding niet welkom.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Eerste zwemdisco van het nieuwe schooljaar in zwembad Het Ravijn

Datum: 18-09-2020

07:41 uur - Na lang wachten is het weer zover! Kom jij op vrijdag 25 september langs om eindelijk weer te kunnen discozwemmen? Wij zijn blij dat het discozwemmen weer kan beginnen, jullie ook?

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Grotestraat Nijverdal genomineerd voor nieuwe Green Cities Award

Datum: 17-09-2020

16.06 uur - Grotestraat Nijverdal is genomineerd voor een prestigieuze internationale prijs. Het project is geselecteerd omdat het een voorbeeld is van hoe we onze steden in de toekomst kunnen vormgeven.

6 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Dag van de Pedagogisch Medewerker

Datum: 17-09-2020

13.19 uur - Duizenden pedagogisch medewerkers ontvangen vandaag een persoonlijke bedankvideo in hun mailbox. Een blijk van waardering van de kinderopvangorganisatie waar zij werken voor het betekenisvolle werk dat zij doen voor kinderen én ouders. Ook Columbus Junior, een grote kinderopvangorganisatie in Twente doet mee aan deze landelijke actie. Het is vandaag de Dag van de Pedagogisch Medewerker. Een bijzonder vak vraagt om een bijzondere waardering. De bedankvideo is een initiatief van de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

SVVN reist af naar Hellendoorn

Datum: 17-09-2020

8.03 uur - Zaterdag is het eindelijk weer zover. Nadat ruim een half jaar geleden de competitie abrupt werd afgebroken door COVID-19 wordt er zaterdag eindelijk weer de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Doordat de competitie werd afgebroken was er geen promotie en degradatie. Maar er moesten gaten opgevuld worden en daarom komt De Esch dit seizoen in de 2de Klasse uit.

2 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Leer beter solliciteren bij ZINiN

Datum: 16-09-2020

12:03 uur - Juist in de huidige tijd kan het van wezenlijk belang zijn om net iets beter voor de dag te komen dan al die andere sollicitanten voor die ene leuke baan. Er net even met kop en schouders bovenuit steken, zodat jij aangenomen wordt. Deskundige Sheena Kozijn leert je op donderdag 1 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur de fijne kneepjes van het solliciteren in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal tijdens het Inloopspreekuur Solliciteren.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Provincie ondersteunt goede ideeën voor de toekomst van het platteland

Datum: 15-09-2020

9.59 uur - De provincie Overijssel is trots op het platteland en wil de kwaliteit van het buitengebied graag in stand houden en versterken. De provincie zoekt daarom inwoners en ondernemers die hieraan een bijdrage willen leveren. Voor goede ideeën is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

CDA Hellendoorn bezorgd

Datum: 14-09-2020

16:39 uur - Deze week wordt de gemeenteraad Hellendoorn geïnformeerd over het ambitieplan voor Nationaal Park Sallandse Heuvelrug waarin de plannen voor het verbinden van de Natura2000 gebieden in de gemeente Hellendoorn worden omschreven. Naar aanleiding van de berichtgeving in lokale media is er veel onrust ontstaan bij agrarische ondernemers in onze gemeente over de bedreigingen die dit met zich mee kan brengen. CDA Hellendoorn deelt deze zorg.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn: Thema-avond ‘Windturbines: het andere geluid’

Datum: 14-09-2020

8.03 uur - De kans is groot dat onze gemeente er over een aantal jaren heel anders uitziet. Er staan dan grote windturbines om energie op te wekken. Maar zijn windturbines wel efficiënt en wat zijn de effecten voor je gezondheid en jouw leefomgeving? Om inwoners van de gemeente hier een helder antwoord op te geven organiseert de politieke partij Lokaal Hellendoorn op vrijdag 25 september de thema-avond ‘Windturbines: het andere geluid’.

20 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Slordig NKC '51 toch ruim voorbij ASVD

Datum: 14-09-2020

7.50 uur - In de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe veldseizoen trof NKC ’51 de gasten ASVD uit Dronten. Na veel onduidelijkheid eerder deze week of de wedstrijd door kon gaan door mogelijk positief geteste coronatesten aan Drontse zijde, werd er toch gespeeld in Nijverdal. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Geen treinverkeer tussen Raalte en Nijverdal

Datum: 19-09-2020 =

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Getuigen oproep!

Datum: 18-09-2020 =
07:37 uur - Gisteren rond 16:35 uur, heeft er een geweldsincident plaatsgevonden aan de Grotestraat in Nijverdal. De politie is met meerdere eenheden ter plaatse gegaan en heeft 3 verdachten aangehouden.
24 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ZINiN biedt ‘trip down memory lane’ met The Everly Brothers

Datum: 17-09-2020 =

13.25 uur - Wie vroeger een fan was van The Everly Brothers, mag op vrijdag 2 oktober de show van The Wieners in het ZINiN Theater onder geen beding missen. Deze meest optredende  rock-’n-roll-band uit Nederland speelt muziek uit de fifties en sixties met vakmanschap en hoorbare liefde en dus is hun Everly Brothers tribute een ‘must’. De show wordt op deze avond twee keer gespeeld: om 19.00 en 21.00 uur.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Eric Corton & Susan Visser brengen nieuw theaterconcept naar ZINiN

Datum: 17-09-2020 =

13.14 uur - Maak kennis met een nieuw theaterconcept, want dit keer bepaalt ú de rolverdeling in het toneelstuk ‘Heads & Tales – De Grootste Helft’. Stelt u zich even voor: het is donderdag 1 oktober en u bevindt zich in de zaal van het ZINiN Theater. Hoofdrolspelers Eric Corton en Susan Visser komen het toneel op met een muntje in de hand. De kans is groot dat ze u op het toneel uitnodigen en vragen of u het muntje op wilt gooien. Wordt het kop of munt? Dát bepaalt namelijk wie welke rol speelt. Het wordt dus een spannende avond voor het publiek én voor de acteurs!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Wandel stap voor stap de digitale wereld in

Datum: 16-09-2020 =

12:07  uur - Je hebt een mooie laptop gekocht maar eigenlijk weet je niet goed wat je er allemaal mee kunt. Dan is de zesdelige cursus Klik & Tik: De Basis echt iets voor jou. Stap voor stap ga je de digitale wereld in en wordt je vaardig in het gebruik van je computer. De eerste les wordt gehouden op donderdag 1 oktober in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Avonturenpark Hellendoorn gaat iconische achtbaan een metamorfose geven

Datum: 15-09-2020 =

14.42 uur - Groot nieuws uit Hellendoorn: De iconische gele achtbaan – De Tornado (1990) - van Avonturenpark Hellendoorn is bezig met zijn laatste ritjes! De in 1990 geopende achtbaan zal in zijn huidige vorm tot 26 oktober 2020 te bewonderen zijn. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Oproep speelgoed Sinterklaasfeest vluchtelingen en andere minima

Datum: 15-09-2020 =

9.54 uur - Ieder jaar geeft Sinterklaas een mooi feest voor minima- en vluchtelingenkinderen uit de gemeente Hellendoorn, zodat ook zij kunnen meegenieten. De tijden in deze coronaperiode zijn nog spannend en onzeker. De Sint en zijn pieten denken diep na hoe ze veilig naar Nederland kunnen komen, maar hebben ondertussen de commissie Help Sint helpen gevraagd om hem wederom te assisteren bij het organiseren van een Sinterklaasmoment voor deze kinderen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Heroverweging lokale energietransitie

Datum: 14-09-2020 =

10:58 uur - Lokaal Hellendoorn heeft een brief gestuurd  aan het college van B&W en de gemeenteraad van Hellendoorn, inzake de heroverweging lokale energietransitie.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Hertruiters sterk vertegenwoordigd in de regio

Datum: 14-09-2020 =

7.58 uur - Er waren deze week verschillend wedstrijden voor de leden van de Hertruiters om uit te kiezen. Zo was er zaterdag 12 september voor de pony's dressuur in Geesteren en daar behaalde Leonie Torny met Farried in de klasse B dressuur categorie DE een 2e prijs met 201,5 punten.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Waarschuwing voor nieuwe vorm online oplichting

Datum: 11-09-2020 =

16.00 uur - Gemeente Hellendoorn waarschuwt voor een nieuwe vorm van online oplichting. Er zijn foute websites die geld vragen voor het maken van een afspraak bij de gemeente Hellendoorn. Dit is pure oplichting, want het maken van een afspraak bij de gemeente Hellendoorn is altijd gratis.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »