'Wat bezielt je' met Rob Loomans

Datum: 07-01-2021

15:33 uur - De naam van Rob Loomans, de baas van de supermarkt in de gemeente Hellendoorn is een begrip. De winkel aan de Dorpsstraat in Hellendoorn is behalve de plek waar je je boodschappen doet, een ontmoetingscentrum, de plaats waar nieuwtjes worden uitgewisseld, afspraken worden gemaakt en de krant kan worden gelezen aan de stamtafel.

12 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

Datum: 06-01-2021

9.12 uur - Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Kerst autopuzzelrit, ook te rijden op 2 en 3 januari 2021

Datum: 29-12-2020

09:00 uur - Een schot in de roos, de Kerst autopuzzelrit van Landgoed Schuilenburg.Veel enthousiaste reacties op de Kerst autopuzzelrit. Daarom is het vanaf nu mogelijk deze puzzelrit ook te rijden op zaterdag 2 en zondag 3 januari 2021.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Uitjestip tijdens de lockdown

Datum: 28-12-2020

9.57 uur - De maatregelen zijn weer verzwaard. Veel sportgelegenheden moeten tijdelijk de deuren sluiten, een uitje maken naar de tuinland, pretpark of dierentuin kan voorlopig ook niet en (klein)kinderen moeten voorlopig thuisblijven van school en opvang. Nu we nog meer thuis moeten zitten is iedere dag een frisse neus halen een must. De half uurtje frisse buitenlucht zorgt zowel letterlijk als figuurlijk voor extra lucht. Het geeft zowel lichamelijk, geestelijk en mentaal een boost.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ZINiN Taal maakt shortlist verhalenwedstrijd bekendDatum: 22-12-2020

9.01 uur - Maar liefst twintig schrijvers uit de gemeente Hellendoorn hebben deze herfst hun verhaal ingestuurd naar de verhalenwedstrijd, die door de werkgroep ZINiN Taal werd uitgeschreven. De wedstrijd had het thema: ‘Wat heeft corona met u gedaan?’ Een deskundige jury onder leiding van tekstschrijver Jan Verhoek heeft vorige week een shortlist met de vijf overgebleven finalisten bekend gemaakt.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Erik Zandstra nieuwe hoofdtrainer Hulzense Boys

Datum: 18-12-2020

8.48 uur - Erik Zandstra is vanaf komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Hulzense Boys. De 33-jarige oefenmeester uit Borne volgt Tim Engbers op bij de ploeg uit Hulsen, die momenteel uitkomt in de tweede klasse H zaterdag. Zandstra komt over van de huidige zondaghoofdklasser Longa’31 uit Lichtenvoorde, waar hij bezig is aan zijn 4e seizoen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Mysterieuze stunt: Graffiti-crew is op zoek naar Twentse TikTok filmheld

Datum: 17-12-2020

12:15 uur - Op schoolpleinen van Twentse basisscholen is door een drietal in zwarte hoodies en ‘La Casa de Papel’ maskers green graffiti gespoten met de oproep: ‘N, word jij onze TikTok filmheld?’. Scholieren van 9 tot 13 jaar worden uitgedaagd om in de kerstvakantie een mysterie te ontrafelen. De beste TikTokkers maken kans op bijzondere prijzen.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Annemarie Dubbink wordt nieuwe fractievoorzitter Lokaal Hellendoorn

Datum: 16-12-2020

9.14 uur - Annemarie Dubbink (29) wordt per 1 januari 2021 de nieuwe fractievoorzitter van Lokaal Hellendoorn. Zij neemt daarmee het voorzitterschap over van Thea ten Have, die overigens wel actief blijft als raadslid voor Lokaal Hellendoorn.

1 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Kringloopkroeg helaas dicht maar de stamppot maaltijden van De Geit gaan door!

Datum: 15-12-2020

Al is de Kringloop nu ook dicht ... de stamppotmaaltijden gaan gewoon door. Van woensdag t/m zondag! Eerste, tweede en derde kerstdag niet.Wil je zeker zijn van een maaltijd, bestel dan even de dag ervoor. Tel 0629511245

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Actiedag de Zweef 19 december afgeblazen

Datum: 15-12-2020

14.26 uur - De actiedag op zaterdag 19 december aanstaande bij De Zweef gaat niet door. Vanwege de lockdown heeft het bestuur in overleg met de organisatoren besloten het inleveren van oud ijzer en de verkoop van de biervoorraad uit te stellen tot een nader te bepalen datum.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Harmonicadag Hellendoorn 2021 afgelast

Datum: 06-01-2021 =

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Gemeentelijk werkwijze terugvordering bij bijstands’fraude’

Datum: 04-01-2021 =

15.20 uur - De PvdA heeft een brief aan het college van B en W Hellendoorn gestuurd over de werkwijze van de gemeente bij bijstandsfraude. Dit naar aanleiding van het geval in gemeente Wijdemeren.

23 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Kopje koffie en aanspraak via app DagenDoen van De Welle

Datum: 24-12-2020 =

18:31 uur - Door COVID-19 is zoveel mogelijk thuisblijven het advies, gaan activiteiten niet door en zijn sociale contacten niet meer zoals we gewend zijn. Hoe mooi zou het zijn om toch in contact te blijven met andere inwoners van de gemeente of met de mensen waarmee je normaal gesproken een wekelijkse activiteit bezoekt, een maaltijd mee nuttigt of op bezoek gaat?  Met de app DagenDoen van De Welle kan dat!

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Online escaperoom op oudejaarsdag door jongerenwerk De Welle en De Wilgenweard

Datum: 22-12-2020 =

17:39 uur - Ontsnappen uit de gevangenis, onder grote tijdsdruk puzzels maken en zo de weg naar de vrijheid vinden. Dat is de grote uitdaging op oudejaarsdag! In samenwerking met De Wilgenweard organiseert het jongerenwerk van Stichting De Welle een online escaperoom op oudejaarsdag.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Protestantse Gemeente Hellendoorn: Voorlopig alleen digitale kerkdiensten in Hellendoorn en de Kruidenwijk

Datum: 18-12-2020 =
 
9.11 uur - Naar aanleiding van de toespraak van minister-president Rutte op 14 december, waarin weer een volledige lockdown is afgekondigd hebben we als vertegenwoordiging van de kerkenraden lang gewikt en gewogen over welke maatregelen wij als kerkelijke gemeente moesten nemen. Feitelijk zitten we in dezelfde situatie als dit voorjaar. 
0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

ZINiN Bibliotheek best presterende bibliotheek van Nederland

Datum: 17-12-2020 =12:22 uur De ZINiN Bibliotheek is uitgeroepen tot best presterende bibliotheek van Nederland in het jaar 2020. Dat maakte bibliotheekgoeroe Mark Deckers van Rijnbrink, ondersteuner en adviseur van de Nederlandse bibliotheken, gisteravond tijdens een digitale kerstpubquiz aan het ZINiN personeel bekend. Volgens ZINiN directeur Chris Funk is deze onderscheiding dan ook de kroon op het werk van de ZINiN bibliotheek.

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vuurwerk verboden, carbidschieten onder voorwaarden toegestaan

Datum: 16-12-2020 =

14.31 uur - Voor de jaarwisseling 2020-2021 geldt een vuurwerkverbod. Licht vuurwerk, het zogeheten categorie F1 vuurwerk zoals grondbloemen en knalerwten, is wel toegestaan vanaf 12 jaar. Overtredingen van dit vuurwerkverbod zullen streng worden bestraft, overtreders kunnen een boete krijgen van ten minste 100 euro. En bij zo’n overtreding komt de overtreding ook in een strafblad te staan.

2 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Gemeente Hellendoorn biedt hulp aan gedupeerde ouders kinderopvangtoeslagaffaire

Datum: 16-12-2020 =

9.08 uur - Landelijk zijn duizenden ouders getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag. Welke ouders uit de gemeente Hellendoorn dit zijn, is niet bekend bij de gemeente. Vanwege de privacywet mag de Belastingdienst deze gegevens niet delen. Daarom roept de gemeente ouders op om zich te melden, zodat de gemeente ouders kan ondersteunen waar nodig.

15 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

Vanaf 21 december afhaalbieb bij ZINiN Bibliotheken

Datum: 15-12-2020 =

14.32 uur - Nu Nederland tot 19 januari in een strenge lockdown gaat, bestaat er vanaf maandag 21 december 2020 tot dinsdag 19 januari 2021 bij de ZINiN Bibliotheken in Nijverdal en Hellendoorn de mogelijkheid om boeken af te halen bij de afhaalbibliotheek. Vanaf die datum kunnen leden op afspraak en vertoon van hun bibliotheekpas een boekenpakket afhalen. 

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »

=

0 reactie(s) en via Facebook.

Lees meer... »