Op Sterk Water

Kerstmis, ‘the most wonderful time of the year’! Of toch niet? Als u van cadeautjes houdt, dan wordt het genieten. Want witte kerst of niet, Op Sterk Water, de absolute top van het impro-cabaret, sleurt u deze kerst mee langs de meest herkenbare situaties in het gezelligste seizoen van het jaar. Van gelukzalige kerstochtenden tot de onuitgesproken spanningen van het familiekerstdiner. Kerstmis, ‘the most wonderful time of the year’! Of toch niet? Als u van cadeautjes houdt, dan wordt het genieten. Want witte kerst of niet, Op Sterk Water, de absolute top van het impro-cabaret, sleurt u deze kerst mee langs de meest herkenbare situaties in het gezelligste seizoen van het jaar. Van gelukzalige kerstochtenden tot de onuitgesproken spanningen van het familiekerstdiner.

21-12-2018 om 20:15


Kosten

Een magische kerst € 18

Meer informatie

Mathilde Santing

In de donkere dagen voor kerstmis straalt een heldere ster: Mathilde Santing. Haar liefde voor het klassieke Amerikaanse liedrepertoire leidde tot een prachtig en veelgeroemd album met hartverwarmende kerstklassiekers. In de donkere dagen voor kerstmis straalt een heldere ster: Mathilde Santing. Haar liefde voor het klassieke Amerikaanse liedrepertoire leidde tot een prachtig en veelgeroemd album met hartverwarmende kerstklassiekers.

22-12-2018 om 20:15


Kosten

Mathilkde Santing € 20

Meer informatie

Kiev Ballet

Het Kiev Ballet werd in 2006 opgericht door de met prijzen overladen choreograaf Radu Poklitaru. Het ballet wordt internationaal geroemd om haar geweldige dansers en originele, verrassende, moderne en humorvolle choreografieën. Poklitaru heeft het klassieke sprookjesballet DE NOTENKRAKER gerestyled tot een eigentijdse voorstelling. In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert het meisje Klara over liefde, geluk en haar lievelingspop De Notenkraker. Het Kiev Ballet werd in 2006 opgericht door de met prijzen overladen choreograaf Radu Poklitaru. Het ballet wordt internationaal geroemd om haar geweldige dansers en originele, verrassende, moderne en humorvolle choreografieën. Poklitaru heeft het klassieke sprookjesballet DE NOTENKRAKER gerestyled tot een eigentijdse voorstelling. In het beroemde verhaal van Hoffmann mijmert het meisje Klara over liefde, geluk en haar lievelingspop De Notenkraker.

23-12-2018 om 15:00


Kosten

Kinderen t/m 14 jaar € 23,5
Normale prijs € 29,5

Meer informatie

Lejo (3+)

Lejo is het bekende vingerpoppetje met oogjes. Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en door zijn filmpjes op televisie, in Sesamstraat. En nu komt Lejo met een heuse kerstshow naar het theater! En hij neemt al zijn vriendjes mee! Lejo is het bekende vingerpoppetje met oogjes. Hij is wereldberoemd geworden door zijn voorstellingen en door zijn filmpjes op televisie, in Sesamstraat. En nu komt Lejo met een heuse kerstshow naar het theater! En hij neemt al zijn vriendjes mee!

27-12-2018 om 15:00


Kosten

Lejo € 8,5
Familieticket € 30

Meer informatie

Santé! New Years Eve

Oud & Nieuw wordt ook dit jaar bij ZINiN weer een top feest. Energiek en stijlvol het nieuwe jaar in, met een lekker dj line-up: Altijd Larstig, Flashback Heroes en De Feestdircteuren staan garant voor een knallend feest. Oud & Nieuw wordt ook dit jaar bij ZINiN weer een top feest. Energiek en stijlvol het nieuwe jaar in, met een lekker dj line-up: Altijd Larstig, Flashback Heroes en De Feestdircteuren staan garant voor een knallend feest.

01-01-2019 om 01:00


Kosten

Normale prijs € 15

Meer informatie

Nijverdals Mannenkoor

Er zijn kaarten te reserveren via de website van Het Nijverdals Mannenkoor; www.nijverdalsmannenkoor.nl of Henk Hekman van het Nijverdals Mannenkoor: 0548-616825 of 06-12320681. Dit is de hoofdmoot van opnieuw een spectaculair Nieuwjaarsconcert. De mannen zullen o.a. nummers als Take me Home, Country Roads van John Denver en de beroemde klassieke western folksongs Home on the Range en Ol Man River ten gehore brengen. Voor de pauze wordt zoals gewoonlijk een mix van vernieuwende en herkenbare melodieën gebracht. Er zijn kaarten te reserveren via de website van Het Nijverdals Mannenkoor; www.nijverdalsmannenkoor.nl of Henk Hekman van het Nijverdals Mannenkoor: 0548-616825 of 06-12320681. Dit is de hoofdmoot van opnieuw een spectaculair Nieuwjaarsconcert. De mannen zullen o.a. nummers als Take me Home, Country Roads van John Denver en de beroemde klassieke western folksongs Home on the Range en Ol Man River ten gehore brengen. Voor de pauze wordt zoals gewoonlijk een mix van vernieuwende en herkenbare melodieën gebracht.

05-01-2019 om 20:00


Kosten

Kassa normale prijs € 12,5

Meer informatie

Theatercollege Bas Haring

Bas Haring is filosoof, informaticus, televisiepresentator, hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en schrijver van populair-wetenschappelijk werk, voor kinderen en volwassenen. Hij schrijft daarnaast ook columns voor de Volkskrant en verschillende tijdschriften Bas Haring is filosoof, informaticus, televisiepresentator, hoogleraar aan de Universiteit van Leiden en schrijver van populair-wetenschappelijk werk, voor kinderen en volwassenen. Hij schrijft daarnaast ook columns voor de Volkskrant en verschillende tijdschriften

10-01-2019 om 20:15


Kosten

Niet-Leden € 12,5
Leden € 10

Meer informatie

Eva Crutzen

Iedereen is het erover eens. Om Eva Crutzen kun je sinds haar aantreden in 2014 niet meer heen. Met haar energieke en krachtige persoonlijkheid, goede grappen, onbeschaamdheid en haar talent voor typetjes is ze een met niemand te vergelijken nieuwe ster aan het cabaretfirmament. Als bewijs leverde haar derde programma OPSLAAN ALS twee keer vijf sterren (NRC, AD) en twee keer vier sterren (DVHN, Theaterkrant) op. Iedereen is het erover eens. Om Eva Crutzen kun je sinds haar aantreden in 2014 niet meer heen. Met haar energieke en krachtige persoonlijkheid, goede grappen, onbeschaamdheid en haar talent voor typetjes is ze een met niemand te vergelijken nieuwe ster aan het cabaretfirmament. Als bewijs leverde haar derde programma OPSLAAN ALS twee keer vijf sterren (NRC, AD) en twee keer vier sterren (DVHN, Theaterkrant) op.

11-01-2019 om 20:15


Kosten

Eva Crutzen € 17,5

Meer informatie

Paul de Munnik

Na jaren van grote producties vindt Paul de Munnik het heerlijk om in een kleinere bezetting te spelen. Dicht bij de mensen. In dit tweede solo­programma etaleert Paul zijn talenten. Samen met Wouter Planteijdt, één van Neerlands beste gitaristen. Na jaren van grote producties vindt Paul de Munnik het heerlijk om in een kleinere bezetting te spelen. Dicht bij de mensen. In dit tweede solo­programma etaleert Paul zijn talenten. Samen met Wouter Planteijdt, één van Neerlands beste gitaristen.

12-01-2019 om 20:15


Kosten

Paul de Munnik € 19,5

Meer informatie

Vrijdag en Sandifort

Cabaretiers en creatieve duizendpoten Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op rij. De vorige show ‘Vrijdag vs Sandifort’ werd uitgeroepen tot één van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen en kreeg een nominatie voor de Poelifinario 2017. Cabaretiers en creatieve duizendpoten Remko Vrijdag en Martine Sandifort spelen alweer hun vierde voorstelling op rij. De vorige show ‘Vrijdag vs Sandifort’ werd uitgeroepen tot één van de meest indrukwekkende cabaretvoorstellingen van het seizoen en kreeg een nominatie voor de Poelifinario 2017.

17-01-2019 om 20:15


Kosten

Vrijdag en Sandifort € 21

Meer informatie

Opvliegers 4

Loes is door haar zus Lydia (Rian Gerritsen), een bekende zangeres, gevraagd een optreden op een cruiseschip over te nemen. Aan boord van het cruiseschip komt Loes de vriendinnen Moniek, Joke en Shirley tegen. Ze gaan op reis, maar hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, maar heeft geen idee hoe ze hier mee om moet gaan. Shirley begeeft zich na jaren getrouwd te zijn geweest, nu als ‘dame op leeftijd’, weer op de datingmarkt. Moniek wil na jaren van kinderboeken een boek schrijven voor volwassenen, maar vindt maar niet het juiste onderwerp. Loes is door haar zus gestrikt om een goed betaalde schnabbel over te nemen. Maar na jaren van twee pakjes sigaretten per dag is haar zangstem ook niet meer wat die geweest is...En uiteraard hebben alle dames nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt. Loes is door haar zus Lydia (Rian Gerritsen), een bekende zangeres, gevraagd een optreden op een cruiseschip over te nemen. Aan boord van het cruiseschip komt Loes de vriendinnen Moniek, Joke en Shirley tegen. Ze gaan op reis, maar hebben alleen allemaal moeite om hun problemen aan wal te laten. Joke denkt dat haar man vreemdgaat, maar heeft geen idee hoe ze hier mee om moet gaan. Shirley begeeft zich na jaren getrouwd te zijn geweest, nu als ‘dame op leeftijd’, weer op de datingmarkt. Moniek wil na jaren van kinderboeken een boek schrijven voor volwassenen, maar vindt maar niet het juiste onderwerp. Loes is door haar zus gestrikt om een goed betaalde schnabbel over te nemen. Maar na jaren van twee pakjes sigaretten per dag is haar zangstem ook niet meer wat die geweest is...En uiteraard hebben alle dames nog altijd last van de fysieke en psychische ongemakken die de overgang met zich meebrengt.

18-01-2019 om 20:15


Kosten

Opvliegers 4 € 24

Meer informatie

Comedytunes I

Line-up: Bas Birker – Jacob Spoelstra – Felix Heezemans – Vincent Geers Tijd voor een avond lachen. Tijd voor de eerste ComedyTunes avond van dit seizoen. Een Comedytunes comedynight staat garant voor de beste comedians van Nederland en een MC die de hele show aan elkaar praat. Wij hebben vanavond de volgende line-up voor je geregeld: Bas Birker (headliner), Jacob Spoelstra, Felix Heezemans en Vincent Geers (MC). Line-up: Bas Birker – Jacob Spoelstra – Felix Heezemans – Vincent Geers Tijd voor een avond lachen. Tijd voor de eerste ComedyTunes avond van dit seizoen. Een Comedytunes comedynight staat garant voor de beste comedians van Nederland en een MC die de hele show aan elkaar praat. Wij hebben vanavond de volgende line-up voor je geregeld: Bas Birker (headliner), Jacob Spoelstra, Felix Heezemans en Vincent Geers (MC).

19-01-2019 om 20:30


Kosten

Comedytunes I € 12,5

Meer informatie

Woodstock The Story

Het legendarische Amerikaanse Woodstock Festival (1969) was het hoogtepunt van de flowerpower- en hippiecultuur. Vijftig jaar later gaan we terug naar die ongeëvenaarde muzikale happening. Theaterscènes, originele beelden, een spectaculaire live-band, geweldige muziek en ontwapenende humor leveren een unieke belevenis op van bijna drie uur. Het legendarische Amerikaanse Woodstock Festival (1969) was het hoogtepunt van de flowerpower- en hippiecultuur. Vijftig jaar later gaan we terug naar die ongeëvenaarde muzikale happening. Theaterscènes, originele beelden, een spectaculaire live-band, geweldige muziek en ontwapenende humor leveren een unieke belevenis op van bijna drie uur.

19-01-2019 om 21:00


Kosten

Woodstock € 25

Meer informatie

Jochem Nooyen

Sinterklaas weet wat je verlangens zijn, facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet. "Als je graag wilt dat iets geheim blijft dan kan je het maar beter helemaal niet doen”, zei voormalig Google-CEO Eric Schmidt in een interview over privacy. We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst. “Ach, ik heb toch niets te verbergen”, denken we dan. Maar is dat zo? In de illusieshow 'Privacy' zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. En wat het inhoudt, als we onze privacy opgeven. Sinterklaas weet wat je verlangens zijn, facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten weten wanneer je in verwachting bent vóórdat jij dat weet. "Als je graag wilt dat iets geheim blijft dan kan je het maar beter helemaal niet doen”, zei voormalig Google-CEO Eric Schmidt in een interview over privacy. We denken dat we privacy erg belangrijk vinden, maar we leveren met alle liefde wat privacy in voor een gratis dienst. “Ach, ik heb toch niets te verbergen”, denken we dan. Maar is dat zo? In de illusieshow 'Privacy' zoekt mind-illusionist en acteur Jochem Nooyen uit wat privacy voor een mens betekent. En wat het inhoudt, als we onze privacy opgeven.

26-01-2019 om 20:15


Kosten

Jochem Nooyen € 10

Meer informatie

De 18 minuten man: Constantinopel en het Byzantijnse Rijk

In het jaar 330 na Christus verplaatst keizer Constantijn de Grote de hoofdstad van het Romeinse Rijk van Rome naar een stad die later naar hem vernoemd zal worden: Constantinopel. Dat is een verstandige beslissing, want de nieuwe hoofdstad ligt strategisch gezien veel beter aan een kruispunt van zowel land- als zeeroutes. Ook ligt de stad een stuk dichter bij het steeds belangrijker wordende oosten. In het jaar 330 na Christus verplaatst keizer Constantijn de Grote de hoofdstad van het Romeinse Rijk van Rome naar een stad die later naar hem vernoemd zal worden: Constantinopel. Dat is een verstandige beslissing, want de nieuwe hoofdstad ligt strategisch gezien veel beter aan een kruispunt van zowel land- als zeeroutes. Ook ligt de stad een stuk dichter bij het steeds belangrijker wordende oosten.

29-01-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie

Douwe Bob @ De Smidse

Rusten is niks voor deze wandelende collectie tegenstellingen. Daarvoor is Douwe Bob teveel lefgozer, cocktailshaker, womanizer, bohemien, romanticus, melancholicus, feestbeest, dichter, rock-’n-roller, charmeur, nachtbraker, pokeraar, stijlicoon, stadsjongen en natuurmens… en dat allemaal verenigd in een persoon. Op zijn vijfentwintigste is hij al een household name in de Nederlandse popcultuur. Songfestival, Beste Singer-songwriter, tweemaal Pinkpop, need we say more? Rusten is niks voor deze wandelende collectie tegenstellingen. Daarvoor is Douwe Bob teveel lefgozer, cocktailshaker, womanizer, bohemien, romanticus, melancholicus, feestbeest, dichter, rock-’n-roller, charmeur, nachtbraker, pokeraar, stijlicoon, stadsjongen en natuurmens… en dat allemaal verenigd in een persoon. Op zijn vijfentwintigste is hij al een household name in de Nederlandse popcultuur. Songfestival, Beste Singer-songwriter, tweemaal Pinkpop, need we say more?

01-02-2019 om 20:30


Kosten

Douwe Bob € 22,5

Meer informatie

Leoni Jansen en Govert Schilling

Zangeres Leoni Jansen en wetenschapsjournalist Govert Schilling ontmoetten elkaar via Twitter. Al gauw bleek hun gezamenlijke liefde voor sterren en muziek. Wat nou als ze daar samen een voorstelling over zouden maken? De kennis en vertelkunst van Govert, gecombineerd met de muziek van Leoni. Zangeres Leoni Jansen en wetenschapsjournalist Govert Schilling ontmoetten elkaar via Twitter. Al gauw bleek hun gezamenlijke liefde voor sterren en muziek. Wat nou als ze daar samen een voorstelling over zouden maken? De kennis en vertelkunst van Govert, gecombineerd met de muziek van Leoni.

07-02-2019 om 20:15


Kosten

Leoni Jansen en Govert Schilling € 19

Meer informatie

Karin Bloemen (try-out)

In je leven verzamel je vele spullen en herinneringen. Je huis en hoofd raken overvol. Tijd om eens goed op te ruimen. In SOUVENIRS voegt Karin Bloemen de daad bij het woord en gooit als een stier in een porseleinkast alle ballast de deur uit. Dat doet ze heel letterlijk, want elke avond wordt onder het publiek een aantal persoonlijke items van Karin verloot (een jurk, schoenen, een tent…). In je leven verzamel je vele spullen en herinneringen. Je huis en hoofd raken overvol. Tijd om eens goed op te ruimen. In SOUVENIRS voegt Karin Bloemen de daad bij het woord en gooit als een stier in een porseleinkast alle ballast de deur uit. Dat doet ze heel letterlijk, want elke avond wordt onder het publiek een aantal persoonlijke items van Karin verloot (een jurk, schoenen, een tent…).

08-02-2019 om 20:15


Kosten

Karin Bloemen € 25

Meer informatie

Jordan Roy & Band

FREEDOM is een muzikaal eerbetoon aan de helaas veel te vroeg overleden George Michael. Eén van de succesvolste zangers uit de jaren ‘80 en ‘90. De man met de fantastische stem en geweldige podiumpresentatie. Ook Jordan Roy beschikt over die kwaliteiten. FREEDOM is een muzikaal eerbetoon aan de helaas veel te vroeg overleden George Michael. Eén van de succesvolste zangers uit de jaren ‘80 en ‘90. De man met de fantastische stem en geweldige podiumpresentatie. Ook Jordan Roy beschikt over die kwaliteiten.

09-02-2019 om 20:15


Kosten

Jordan Roy & Band € 24,5

Meer informatie

De 18 minuten man: De wereld in statistieken

Zijn data jouw vriend of jouw vijand? Statistieken, getallen en grafieken. Bah. Dat kan toch nooit leuk worden? Hoe kun je in hemelsnaam statistieken over de wereld voorbij het oog en in het brein krijgen? De 18 Minuten Man ziet hier een onweerstaanbare uitdaging in. Alsof hij even een sportverslaggever is, laat hij met behulp van de bewegende bubbels van het prachtige programma Gapminder verbanden zien tussen economische ontwikkeling, armoede en gezondheid in Europa, Afrika, Azië en Amerika. Zijn data jouw vriend of jouw vijand? Statistieken, getallen en grafieken. Bah. Dat kan toch nooit leuk worden? Hoe kun je in hemelsnaam statistieken over de wereld voorbij het oog en in het brein krijgen? De 18 Minuten Man ziet hier een onweerstaanbare uitdaging in. Alsof hij even een sportverslaggever is, laat hij met behulp van de bewegende bubbels van het prachtige programma Gapminder verbanden zien tussen economische ontwikkeling, armoede en gezondheid in Europa, Afrika, Azië en Amerika.

12-02-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie

Toneelvereniging Nut en Genoegen

Afgelopen jaar is het spannende toneelstuk 'Op de zolder van harige Harry' in het ZINiN Theater opgevoerd. Dit was het succesvolle regiedebuut van Milou Nijenhuis. Ook in 2019 zal zij de nieuwe kindertheatervoorstelling van Nut en Genoegen gaan regisseren. Het belooft wederom een fantastische, spannende en meeslepende theatervoorstelling te worden voor alle basisschoolkinderen. Afgelopen jaar is het spannende toneelstuk 'Op de zolder van harige Harry' in het ZINiN Theater opgevoerd. Dit was het succesvolle regiedebuut van Milou Nijenhuis. Ook in 2019 zal zij de nieuwe kindertheatervoorstelling van Nut en Genoegen gaan regisseren. Het belooft wederom een fantastische, spannende en meeslepende theatervoorstelling te worden voor alle basisschoolkinderen.

13-02-2019 om 15:00


Kosten

Kassa normale prijs € 5

Meer informatie

André Manuel

Met zijn incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen fileert satiricus André Manuel genadeloos actuele en andere thema’s. In zijn 16de(!) solovoorstelling duikt hij in de gitzwarte, maar ook dartele geest van DREEJKLEZOEW. De geliefde èn verguisde mythische Twentse clown, die al sinds mensenheugenis door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, duivelskind, de Kaffer der Lage Landen, buitengewoon onfatsoenlijk. Met zijn incorrecte schimpscheuten, harde grappen en beledigingen fileert satiricus André Manuel genadeloos actuele en andere thema’s. In zijn 16de(!) solovoorstelling duikt hij in de gitzwarte, maar ook dartele geest van DREEJKLEZOEW. De geliefde èn verguisde mythische Twentse clown, die al sinds mensenheugenis door de Nedersaksische geschiedenis dendert als Herman Finkers on speed. DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, duivelskind, de Kaffer der Lage Landen, buitengewoon onfatsoenlijk.

14-02-2019 om 20:15


Kosten

Andre Manuel € 19

Meer informatie

Richard Groenendijk

Er bestaat geen enkele twijfel, OM ALLES! is het meest succesvolle cabaretprogramma van Richard Groenendijk tot nu toe. Lovende recensies. Uitverkochte theaters. Laaiend enthousiast publiek. We zien Richard van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen. Er bestaat geen enkele twijfel, OM ALLES! is het meest succesvolle cabaretprogramma van Richard Groenendijk tot nu toe. Lovende recensies. Uitverkochte theaters. Laaiend enthousiast publiek. We zien Richard van z’n scherpste, grappigste, persoonlijkste en meest adremme kant. Een aaneenschakeling van hilarische verhalen, opzienbarende ontboezemingen en niet te versmaden typeringen.

16-02-2019 om 20:15


Kosten

Richard Groenendijk € 21

Meer informatie

Ruth Bakker (Familie, 3+)

Vrolijke, interactieve familievoorstelling vol liedjes en (poppen)spel. Gespeeld door Ruth Bakker. In de foyer. Volwassenen hebben GRATIS entree, kunnen een kopje koffie drinken terwijl de kinderen genieten van de voorstelling én een broodje knakworst! Vrolijke, interactieve familievoorstelling vol liedjes en (poppen)spel. Gespeeld door Ruth Bakker. In de foyer. Volwassenen hebben GRATIS entree, kunnen een kopje koffie drinken terwijl de kinderen genieten van de voorstelling én een broodje knakworst!

22-02-2019 om 14:00


Kosten

Ruth Bakker € 8,5

Meer informatie

Joke Bruijs ft. Musica Extrema

Elke streek, elk land en elke tijd kent zo zijn eigen levenslied. Overal ter wereld zijn er liederen over liefde, jaloezie, geluk en wanhoop. Met een lach. En met een traan. Welkom in CAFÉ DU MONDE! Waar Joke Bruijs u op haar eigen humoristische en eigenzinnige wijze trakteert op de pareltjes onder de levensliederen. Elke streek, elk land en elke tijd kent zo zijn eigen levenslied. Overal ter wereld zijn er liederen over liefde, jaloezie, geluk en wanhoop. Met een lach. En met een traan. Welkom in CAFÉ DU MONDE! Waar Joke Bruijs u op haar eigen humoristische en eigenzinnige wijze trakteert op de pareltjes onder de levensliederen.

23-02-2019 om 20:15


Kosten

Joke Bruijs € 20

Meer informatie

Ed Struijlaart

In 2010 verbrand Ed Struijlaart al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: volledig leven van en voor de muziek. Hij brengt tot nu toe twee albums uit, debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ en opvolger ‘Closer Than Skin’. Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award en is een graag geziene gast bij DWDD. Zijn songs worden inmiddels miljoenen keren gestreamd op Spotify en zijn verzekerd van een vaste plaats op de playlist bij NPO Radio 1, 2 en 5. Ed Struijlaart mag gerekend worden tot de beste singer-songwriters en gitaristen van Nederland. Zijn gitaarhelden, van Eric Clapton tot Ed Sheeran, inspireerden hem tot zijn laatste grote hit-single ‘Guitar’. Zijn zoveelste NPO Radio 2 Topsong! In 2010 verbrand Ed Struijlaart al zijn schepen achter zich om zijn droom na te jagen: volledig leven van en voor de muziek. Hij brengt tot nu toe twee albums uit, debuutalbum ‘Head, Heart and Hands’ en opvolger ‘Closer Than Skin’. Ed krijgt van 3FM het stempel Serious Talent, wordt genomineerd voor een 3FM Award en is een graag geziene gast bij DWDD. Zijn songs worden inmiddels miljoenen keren gestreamd op Spotify en zijn verzekerd van een vaste plaats op de playlist bij NPO Radio 1, 2 en 5. Ed Struijlaart mag gerekend worden tot de beste singer-songwriters en gitaristen van Nederland. Zijn gitaarhelden, van Eric Clapton tot Ed Sheeran, inspireerden hem tot zijn laatste grote hit-single ‘Guitar’. Zijn zoveelste NPO Radio 2 Topsong!

23-02-2019 om 20:30


Kosten

Ed Struijlaart € 10

Meer informatie

De 18 minuten man: Het mooie begin van Amerika

Na een lange zeereis bereiken 102 gevluchte Engelsen eindelijk de oostkust van Noord-Amerika in het najaar van 1620. Vanwege hun radicale geloof zijn zij niet langer welkom in Europa. De komende strenge winter en het gebrek aan de juiste landbouwkennis van dit nieuwe land zorgen ervoor dat 45 van de reizigers overlijden. Na een lange zeereis bereiken 102 gevluchte Engelsen eindelijk de oostkust van Noord-Amerika in het najaar van 1620. Vanwege hun radicale geloof zijn zij niet langer welkom in Europa. De komende strenge winter en het gebrek aan de juiste landbouwkennis van dit nieuwe land zorgen ervoor dat 45 van de reizigers overlijden.

26-02-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie

Casablanca (try-out)

Een groep acteurs bereidt zich voor op het spelen van Casablanca, geïnspireerd op de Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending? Hoe dan ook, Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden waartussen de passie onvermijdelijk oplaait. Is de verwachting. Een fonkelnieuwe voorstelling met live muziek, die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Casablanca geeft een eigen kijk op de wereldberoemde filmklassieker over liefde en moraal in roerige tijden. Een groep acteurs bereidt zich voor op het spelen van Casablanca, geïnspireerd op de Hollywood-klassieker. Spelen zij dit stormachtige liefdesverhaal zoals het ooit is geschreven? Of neemt hun verhaal een andere wending? Hoe dan ook, Stefan Rokebrand (Chez Brood, Celblok H) en Jamie Grant (KLEM, LEEF!) spelen de gedoemde geliefden waartussen de passie onvermijdelijk oplaait. Is de verwachting. Een fonkelnieuwe voorstelling met live muziek, die het klassieke verhaal verbindt met de prangende actualiteit en hierop reflecteert. Casablanca geeft een eigen kijk op de wereldberoemde filmklassieker over liefde en moraal in roerige tijden.

01-03-2019 om 20:15


Kosten

Stefan Rokebrand € 22
BankGiro Loterij VIP-KAART € 16,5

Meer informatie

The Bootleg Sixties (sta-concert)

De spectaculaire shows van de Britse groep The Bootleg Sixties brengen al jaren de Nederlandse theaters in een lekkere sixties-vibe. Avond na avond worden wereldberoemde songs gespeeld van o.a. Simon & Garfunkel, The Doors, Beach Boys, Beatles, Rolling Stones, Who en zelfs de Nederlandse Shocking Blue. Door drie schermen met filmprojecties waan je je ook visueel in de jaren zestig. De spectaculaire shows van de Britse groep The Bootleg Sixties brengen al jaren de Nederlandse theaters in een lekkere sixties-vibe. Avond na avond worden wereldberoemde songs gespeeld van o.a. Simon & Garfunkel, The Doors, Beach Boys, Beatles, Rolling Stones, Who en zelfs de Nederlandse Shocking Blue. Door drie schermen met filmprojecties waan je je ook visueel in de jaren zestig.

02-03-2019 om 21:00


Kosten

The Bootleg Sixties € 26

Meer informatie

Jörgen Raymann

Raymann heeft voorouders uit vier werelddelen. Hij schudt aan zijn familieboom om te zien of hij voldoet aan de vooroordelen en eigenschappen die men zijn voorouders toedicht. Met scherpe en hilarische observaties probeert Raymann de puzzel van zijn verleden te leggen. Raymann heeft voorouders uit vier werelddelen. Hij schudt aan zijn familieboom om te zien of hij voldoet aan de vooroordelen en eigenschappen die men zijn voorouders toedicht. Met scherpe en hilarische observaties probeert Raymann de puzzel van zijn verleden te leggen.

07-03-2019 om 20:15


Kosten

Jörgen Raymann € 20

Meer informatie

Thijs van de Meeberg, Marjolein van Kooten, Anke Timmer & Esmay Usmany

Maak kennis met dé grote namen van de toekomst! Speciaal voor u hebben wij de meest veelbelovende talenten op het gebied van cabaret, muziek, stand-up en kleinkunst geselecteerd. Kwalitatief doen ze niets onder voor de grote namen die nu furore maken in de theaters. Wat is dan het verschil? Simpel… Ze genieten minder bekendheid. Maar daar gaat nu verandering in komen! ZINiN biedt deze jonge, veelbelovende talenten een podium en u krijgt deze avond de kans om een voorproefje uit hun voorstellingen te zien. Thijs van de Meeberg won het Leids Cabaret Festival 2015 (jury- en publieksprijs) en is een cabaretier met lef en een verborgen steekje los. Hij wordt ’een fijne Freek de Jonge-light’ genoemd. In zijn tweede programma probeert Thijs de ander te begrijpen. Waar dat eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: KOM NOU MAAR GEWOON. Maak kennis met dé grote namen van de toekomst! Speciaal voor u hebben wij de meest veelbelovende talenten op het gebied van cabaret, muziek, stand-up en kleinkunst geselecteerd. Kwalitatief doen ze niets onder voor de grote namen die nu furore maken in de theaters. Wat is dan het verschil? Simpel… Ze genieten minder bekendheid. Maar daar gaat nu verandering in komen! ZINiN biedt deze jonge, veelbelovende talenten een podium en u krijgt deze avond de kans om een voorproefje uit hun voorstellingen te zien. Thijs van de Meeberg won het Leids Cabaret Festival 2015 (jury- en publieksprijs) en is een cabaretier met lef en een verborgen steekje los. Hij wordt ’een fijne Freek de Jonge-light’ genoemd. In zijn tweede programma probeert Thijs de ander te begrijpen. Waar dat eindigt? In een stroom bizarre verhalen over rake ontmoetingen en ontwrichtende gebeurtenissen. Afijn: KOM NOU MAAR GEWOON.

08-03-2019 om 20:15


Kosten

Ongekend Talent maart 2018 € 17,5

Meer informatie

Helge Slikker

Helge Slikker is een Nederlandse film- en theatercomponist met een Gouden Kalf (2012) op zak. De fascinatie en liefde voor IJsland, het onherbergzame eiland waar Helge regelmatig komt, leverden een verhaal op, dat zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie. Een verhaal over rouw en het herontdekken van de liefde. Over nietigheid en de goden verzoeken. Helge Slikker is een Nederlandse film- en theatercomponist met een Gouden Kalf (2012) op zak. De fascinatie en liefde voor IJsland, het onherbergzame eiland waar Helge regelmatig komt, leverden een verhaal op, dat zich afspeelt op de grens van de mensenwereld en de wereld van de Noordse mythologie. Een verhaal over rouw en het herontdekken van de liefde. Over nietigheid en de goden verzoeken.

09-03-2019 om 20:15


Kosten

Helge Slikker € 17

Meer informatie

De 18 minuten man: Bobby Fischer

In de zomer van 1972, midden in de Koude Oorlog, zit iedereen aan de buis gekluisterd. Mensen nemen vrij van werk, verzamelen zich in kroegen of buiten op straat voor televisies in etalages van warenhuizen, of gaan naar Times Square in New York om op enorme schermen live te volgen wat er gebeurt. Waar kijken al die mensen toch naar? Zij kijken niet naar het laatste nieuws over de Vietnamoorlog. Zij kijken ook niet naar de laatste ontwikkelingen in Noord-Ierland of in het Watergateschandaal. Nee, zij kijken naar een schaakwedstrijd die in IJsland wordt gespeeld. In de zomer van 1972, midden in de Koude Oorlog, zit iedereen aan de buis gekluisterd. Mensen nemen vrij van werk, verzamelen zich in kroegen of buiten op straat voor televisies in etalages van warenhuizen, of gaan naar Times Square in New York om op enorme schermen live te volgen wat er gebeurt. Waar kijken al die mensen toch naar? Zij kijken niet naar het laatste nieuws over de Vietnamoorlog. Zij kijken ook niet naar de laatste ontwikkelingen in Noord-Ierland of in het Watergateschandaal. Nee, zij kijken naar een schaakwedstrijd die in IJsland wordt gespeeld.

12-03-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie

ABAFAZI

In een opwindende reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika eren de tien power-vrouwen van Abafazi alle iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor vrijheid. Basisinstrumenten zijn de Afrikaanse drum, de marimba en de zangstemmen. Van oudsher wordt de marimba door mannen bespeeld, maar de kleurrijke, energieke Abafazi zetten dit stereotypebeeld op zijn kop. In een opwindende reis door de muziek en cultuur van Zuid-Afrika eren de tien power-vrouwen van Abafazi alle iconische zwarte vrouwen die een lans hebben gebroken voor vrijheid. Basisinstrumenten zijn de Afrikaanse drum, de marimba en de zangstemmen. Van oudsher wordt de marimba door mannen bespeeld, maar de kleurrijke, energieke Abafazi zetten dit stereotypebeeld op zijn kop.

14-03-2019 om 20:15


Kosten

ABAFAZI € 25

Meer informatie

The Cosmic Carnival

Eind jaren zestig veroverde de Britse band Fleetwood Mac met frontman Peter Green de wereld met nummers als ‘Oh Well’ en ‘Need Your Love So Bad’. Persoonlijke drama’s zorgden voor vele bezettingswisselingen, maar uiteindelijk wist de band zich te transformeren tot één van de populairste popgroepen aller tijden. Met de Amerikaanse songwriters Stevie Nicks en Lindsey Buckingham aan het roer werd het bestseller­album ‘Rumours’ (1978) uitgebracht. Eind jaren zestig veroverde de Britse band Fleetwood Mac met frontman Peter Green de wereld met nummers als ‘Oh Well’ en ‘Need Your Love So Bad’. Persoonlijke drama’s zorgden voor vele bezettingswisselingen, maar uiteindelijk wist de band zich te transformeren tot één van de populairste popgroepen aller tijden. Met de Amerikaanse songwriters Stevie Nicks en Lindsey Buckingham aan het roer werd het bestseller­album ‘Rumours’ (1978) uitgebracht.

15-03-2019 om 20:15


Kosten

The Cosmic Carnival € 22

Meer informatie

Helligen Hendrik

Helligen Hendrik keert terug naar de theaters. Zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. De toornige Tukker nadert zijn 65ste verjaardag. Dat maakt hem niet vrolijk. Sterker nog, hij gruwelt van feestelijkheden als cadeautjes, felicitaties en schijtlollige spandoeken in zijn tuin: vot met den pröttel! Ruim over de helft van zijn aardse bestaan, is er een hoop OALD ZEER. Helligen Hendrik keert terug naar de theaters. Zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. De toornige Tukker nadert zijn 65ste verjaardag. Dat maakt hem niet vrolijk. Sterker nog, hij gruwelt van feestelijkheden als cadeautjes, felicitaties en schijtlollige spandoeken in zijn tuin: vot met den pröttel! Ruim over de helft van zijn aardse bestaan, is er een hoop OALD ZEER.

16-03-2019 om 20:15


Kosten

Helligen Hendrik € 20,5

Meer informatie

Sazz Leonore

Sazz Leonore is het grootste soul & jazz talent van haar generatie. Met haar debuutalbum ‘Reckless Smile’ werd Sazz direct uitgeroepen tot Soul & Jazz Talent door NPO Radio 6. Het juryrapport was indrukwekkend: ‘Haar zwoele stem combineert ze perfect met de jazzy sound van haar band. In haar jonge lichaam herbergt Sazz oude jazzgrootheden als Ella Fitzgerald en Billy Holiday.’ Sazz Leonore wordt gedreven door wat groter is dan ambitie en gedragen door gelauwerde musici. Ze koos haar eigen weg, sloeg het conservatorium over, ging studeren in Miami en nam zangles bij Marjorie Barnes (The 5th Dimension). Een goede keuze, want met haar songs staat ze op de playlists van de grote Amerikaanse Jazz stations. Sazz Leonore is het grootste soul & jazz talent van haar generatie. Met haar debuutalbum ‘Reckless Smile’ werd Sazz direct uitgeroepen tot Soul & Jazz Talent door NPO Radio 6. Het juryrapport was indrukwekkend: ‘Haar zwoele stem combineert ze perfect met de jazzy sound van haar band. In haar jonge lichaam herbergt Sazz oude jazzgrootheden als Ella Fitzgerald en Billy Holiday.’ Sazz Leonore wordt gedreven door wat groter is dan ambitie en gedragen door gelauwerde musici. Ze koos haar eigen weg, sloeg het conservatorium over, ging studeren in Miami en nam zangles bij Marjorie Barnes (The 5th Dimension). Een goede keuze, want met haar songs staat ze op de playlists van de grote Amerikaanse Jazz stations.

17-03-2019 om 16:00


Kosten

Sazz Leonore € 10

Meer informatie

Patrick Laureij

Patrick Laureij gaat als een komeet! De try-outs van zijn nieuwe show in Toomler waren binnen 9 minuten uitverkocht! Opgegroeid in Rotterdam-Zuid, doet hij mee aan de Rotterdamse Talent Night (2006). Hij krijgt de smaak te pakken en belandt op het Open Podium van Toomler. Patrick Laureij gaat als een komeet! De try-outs van zijn nieuwe show in Toomler waren binnen 9 minuten uitverkocht! Opgegroeid in Rotterdam-Zuid, doet hij mee aan de Rotterdamse Talent Night (2006). Hij krijgt de smaak te pakken en belandt op het Open Podium van Toomler.

21-03-2019 om 20:00


Kosten

Patrick Laureij € 18

Meer informatie

Theater van de Klucht

Deze heerlijke klucht is een knipoog naar dè ziekenhuisserie uit de jaren ‘90 ‘Medisch Centrum West’. Het wordt een avondje onbezorgd lachen! Dus neem uw ponskaart mee, meld u bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster, gespeeld door Miryanna van Reeden. Zij maakt zich zorgen over alles…. behalve over haar patiënten. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiair, gespeeld door Arijan van Bavel. Wat doet die dokter toch elke keer op de gang? En wie ligt er op de uitslaapkamer? Deze heerlijke klucht is een knipoog naar dè ziekenhuisserie uit de jaren ‘90 ‘Medisch Centrum West’. Het wordt een avondje onbezorgd lachen! Dus neem uw ponskaart mee, meld u bij de opnamebalie en maak kennis met de strenge hoofdzuster, gespeeld door Miryanna van Reeden. Zij maakt zich zorgen over alles…. behalve over haar patiënten. Maar gelukkig is er nog de slungelige stagiair, gespeeld door Arijan van Bavel. Wat doet die dokter toch elke keer op de gang? En wie ligt er op de uitslaapkamer?

22-03-2019 om 20:15


Kosten

Leden ZorgAccent € 15
Normale prijs € 22,5

Meer informatie

Boo Boo Davis live at De Smidse

Boo Boo Davis (USA) is een overlever die behoort tot de laatste generatie blues muzikanten die hun muziek nog direct baseren op het harde leven in de Mississippi Delta. Geboren en opgegroeid op de katoen velden in Drew, Mississippi. Boo Boo’s vader was katoenboer en muzikant en in de jaren ’50 en ’60 kwamen blueslegendes als John Lee Hooker, Elmore James en Robert Pete Williams bij de familie Davis over de vloer. Boo Boo Davis (USA) is een overlever die behoort tot de laatste generatie blues muzikanten die hun muziek nog direct baseren op het harde leven in de Mississippi Delta. Geboren en opgegroeid op de katoen velden in Drew, Mississippi. Boo Boo’s vader was katoenboer en muzikant en in de jaren ’50 en ’60 kwamen blueslegendes als John Lee Hooker, Elmore James en Robert Pete Williams bij de familie Davis over de vloer.

22-03-2019 om 20:30


Kosten

Boo Boo Davis € 10

Meer informatie

Tim Knol (support act: Mart Hillen)

Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met singer-songwriter Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single ‘Sam’ werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit werd nog eens bevestigd met ‘Days’, zijn tweede album. Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met singer-songwriter Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single ‘Sam’ werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit werd nog eens bevestigd met ‘Days’, zijn tweede album.

23-03-2019 om 20:15


Kosten

Tim Knol € 19

Meer informatie

Susan Smit: Lezing Boekenweek

Schrijfster, columniste en spreekster Susan Smit komt naar ZINiN in de Boekenweek. Het thema, Moeder en Vrouw, past perfect bij haar. Ze staat bekend om haar speelse en nuchtere benadering van spiritualiteit. En om het onderwerp romantische liefde dat, naast kunst en oorlog, altijd een rol in haar werk speelt. Schrijfster, columniste en spreekster Susan Smit komt naar ZINiN in de Boekenweek. Het thema, Moeder en Vrouw, past perfect bij haar. Ze staat bekend om haar speelse en nuchtere benadering van spiritualiteit. En om het onderwerp romantische liefde dat, naast kunst en oorlog, altijd een rol in haar werk speelt.

27-03-2019 om 19:30


Kosten

Niet-Leden € 12,5
Leden € 10

Meer informatie

De Dutch Don’t Dance Division

De Dutch Don’t Dance Division, ofwel DDDDD, is een Haags dansgezelschap, opgericht (1996) door choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart. Voor de jonge toptalenten van De Dutch Junior Dance Division componeren deze twee artistieke leiders een wereld van uitersten. BALLET BLACK & WHITE is een ‘kleurrijke’ balletvoorstelling. De Dutch Don’t Dance Division, ofwel DDDDD, is een Haags dansgezelschap, opgericht (1996) door choreografen Rinus Sprong en Thom Stuart. Voor de jonge toptalenten van De Dutch Junior Dance Division componeren deze twee artistieke leiders een wereld van uitersten. BALLET BLACK & WHITE is een ‘kleurrijke’ balletvoorstelling.

29-03-2019 om 20:15


Kosten

De Dutch Don't Dance Division € 21

Meer informatie

Stef Bos - RUIMTE

Door jezelf klein te maken Wordt de ruimte om je heen groter Het gaat niet om de zanger Het gaat om het lied Zo begon hij aan deze kortstondige reis alleen Even zonder band Met een koffer van songs die gespeeld willen worden Zoals ze zijn geboren Aan de piano of de gitaar En elke avond op avontuur want Door jezelf klein te maken Wordt de ruimte om je heen groter Het gaat niet om de zanger Het gaat om het lied Zo begon hij aan deze kortstondige reis alleen Even zonder band Met een koffer van songs die gespeeld willen worden Zoals ze zijn geboren Aan de piano of de gitaar En elke avond op avontuur want

30-03-2019 om 20:15


Kosten

Stef Bos € 21

Meer informatie

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (5+)

DE WAANZINNIGE BOOMHUT VAN 13 VERDIEPINGEN is één van de meest verkochte Nederlandse kinderboeken en de voorstelling loopt ook als een trein! Meneer Monster maakt verrassend en een tikkeltje bizar jeugdtheater vol humor en muzikaliteit. Leuk voor jong en oud. Dat past helemaal bij dit totaal losgeslagen verhaal. Dus werd het boek omgetoverd tot nét zo’n waanzinnige theatervoorstelling. DE WAANZINNIGE BOOMHUT VAN 13 VERDIEPINGEN is één van de meest verkochte Nederlandse kinderboeken en de voorstelling loopt ook als een trein! Meneer Monster maakt verrassend en een tikkeltje bizar jeugdtheater vol humor en muzikaliteit. Leuk voor jong en oud. Dat past helemaal bij dit totaal losgeslagen verhaal. Dus werd het boek omgetoverd tot nét zo’n waanzinnige theatervoorstelling.

31-03-2019 om 15:00


Kosten

De waanzinnige boomhut € 11

Meer informatie

Martijn Koning

Martijn Koning is een graag geziene gast in ons theater. Zijn hoofd staat nooit stil. Hij is scherp, heeft originele invallen, vertelt zeer beeldend, wisselt persoonlijke en algemene observaties lekker af en is ontzettend geestig. Martijn Koning is een graag geziene gast in ons theater. Zijn hoofd staat nooit stil. Hij is scherp, heeft originele invallen, vertelt zeer beeldend, wisselt persoonlijke en algemene observaties lekker af en is ontzettend geestig.

05-04-2019 om 20:15


Kosten

Martijn Koning € 19

Meer informatie

Höllenboer

Höllenboer staat wijd en zijd bekend om hun puntige teksten, verpakt in gortdroge humor en prachtige luisterliedjes. In dit nieuwe programma nemen de drie van oorsprong Luttenbergse heren u mee op reis over de onbetreden paden van uw fantasie. Höllenboer staat wijd en zijd bekend om hun puntige teksten, verpakt in gortdroge humor en prachtige luisterliedjes. In dit nieuwe programma nemen de drie van oorsprong Luttenbergse heren u mee op reis over de onbetreden paden van uw fantasie.

06-04-2019 om 20:15


Kosten

Höllenboer € 18

Meer informatie

De 18 minuten man: De vergeten functie van de mythologie

In onze tijd van woordenboeken, Wikipedia en andere technische hulpjes voor het geheugen kunnen wij ons bijna niet meer voorstellen dat er ooit een tijd is geweest waarin alles wat een mens kon weten, was wat hij of zij kon onthouden. De oudste geschreven teksten dateren van zo’n 5.200 jaar geleden, maar wij mensen zijn misschien al wel 100.000 jaar met elkaar aan het praten. In onze tijd van woordenboeken, Wikipedia en andere technische hulpjes voor het geheugen kunnen wij ons bijna niet meer voorstellen dat er ooit een tijd is geweest waarin alles wat een mens kon weten, was wat hij of zij kon onthouden. De oudste geschreven teksten dateren van zo’n 5.200 jaar geleden, maar wij mensen zijn misschien al wel 100.000 jaar met elkaar aan het praten.

09-04-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie

Guido Weijers

Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk’, ‘wetten voor succes’ en ‘hoe haal je het optimale uit je leven’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen. Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk’, ‘wetten voor succes’ en ‘hoe haal je het optimale uit je leven’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen.

11-04-2019 om 20:15


Kosten

Guido Weijers € 22,5

Meer informatie

Jennie Lena & Band

Jennie Lena is een vakvrouw. Een podiumbeest. Ze was finaliste in ‘The voice of Holland’, haar video’s gingen viral en ‘s werelds bekendste muziekblogger Perez Hilton is een van haar grootste fans. Ze zingt vanuit haar hart. Betovert je met haar geweldige stem en performance. Jennie Lena is een vakvrouw. Een podiumbeest. Ze was finaliste in ‘The voice of Holland’, haar video’s gingen viral en ‘s werelds bekendste muziekblogger Perez Hilton is een van haar grootste fans. Ze zingt vanuit haar hart. Betovert je met haar geweldige stem en performance.

12-04-2019 om 20:15


Kosten

Jennie Lena € 19,5

Meer informatie

Harry Sacksioni

In SMOKEY STRINGS maakt gitaarvirtuoos Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme repertoire. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues. Daarnaast laat hij de snaren van zijn gitaar smeulen met funk en zijn nieuwste eigen nummers. In SMOKEY STRINGS maakt gitaarvirtuoos Harry Sacksioni een verrassende keuze uit zijn inmiddels enorme repertoire. Op vijf verschillende gitaren speelt hij composities die schuren tegen de (fingerstyle) blues. Daarnaast laat hij de snaren van zijn gitaar smeulen met funk en zijn nieuwste eigen nummers.

13-04-2019 om 20:15


Kosten

Harry Sacksioni € 19

Meer informatie

Comedytunes II

Line-up: Wilko Terwijn - Ronald Smink – Johan van Gullik – Harry Glotzbach Als het goed is, is de spierpijn in de buikspieren net verdwenen na de eerste Comedytunes comedynight. Tijd dus om verder te werken aan je sixpack met de tweede Comedytunes comedynight met de beste comedians van Nederland en natuurlijk de MC die de avond aan elkaar praat. De line-up voor vanavond: Wilko Terwijn (headliner), Ronald Smink, Johan van Gullik en Harry Glotzbach (MC). Line-up: Wilko Terwijn - Ronald Smink – Johan van Gullik – Harry Glotzbach Als het goed is, is de spierpijn in de buikspieren net verdwenen na de eerste Comedytunes comedynight. Tijd dus om verder te werken aan je sixpack met de tweede Comedytunes comedynight met de beste comedians van Nederland en natuurlijk de MC die de avond aan elkaar praat. De line-up voor vanavond: Wilko Terwijn (headliner), Ronald Smink, Johan van Gullik en Harry Glotzbach (MC).

13-04-2019 om 20:30


Kosten

Comedytunes II € 12,5

Meer informatie

Ferry Doedens e.a.

Een nieuwe Nederlandse musical. Over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar jezelf. Voor iedereen herkenbaar. We zijn immers allemaal op zoek. Een verhaal met een lach, een traan en heel veel heerlijke, bekende Nederlandse popmuziek. Een nieuwe Nederlandse musical. Over vriendschap, verwachtingen en het zoeken naar jezelf. Voor iedereen herkenbaar. We zijn immers allemaal op zoek. Een verhaal met een lach, een traan en heel veel heerlijke, bekende Nederlandse popmuziek.

19-04-2019 om 20:15


Kosten

Ferry Doedens € 22

Meer informatie

Woezel en Pip (familie, jeugd 2+)

Woezel en Pip willen weten hoe het is om GROOT te zijn. Als de Wijze Varen even niet oplet, kruipen ze stiekem in de nieuwe tijdmachine en gaan op weg naar het land van Nog Niet Gebeurd. Bam, boem, zoem, knarssss! Oeiii… gaat dat goed? Woezel en Pip willen weten hoe het is om GROOT te zijn. Als de Wijze Varen even niet oplet, kruipen ze stiekem in de nieuwe tijdmachine en gaan op weg naar het land van Nog Niet Gebeurd. Bam, boem, zoem, knarssss! Oeiii… gaat dat goed?

22-04-2019 om 14:00


Kosten

Woezel en Pip € 15

Meer informatie

Woezel en Pip (familie, jeugd 2+)

Woezel en Pip willen weten hoe het is om GROOT te zijn. Als de Wijze Varen even niet oplet, kruipen ze stiekem in de nieuwe tijdmachine en gaan op weg naar het land van Nog Niet Gebeurd. Bam, boem, zoem, knarssss! Oeiii… gaat dat goed? Woezel en Pip willen weten hoe het is om GROOT te zijn. Als de Wijze Varen even niet oplet, kruipen ze stiekem in de nieuwe tijdmachine en gaan op weg naar het land van Nog Niet Gebeurd. Bam, boem, zoem, knarssss! Oeiii… gaat dat goed?

22-04-2019 om 16:00


Kosten

Woezel en Pip € 15

Meer informatie

De 18 minuten man: De Geschiedenis van de Wereld

Je kunt je bestaan prima verkennen vanuit je eigen omgeving en vanuit het hier en nu. Maar je kunt je bestaan ook verkennen vanuit de grootst mogelijke context die er is: de geschiedenis van de wereld. Je kunt je bestaan prima verkennen vanuit je eigen omgeving en vanuit het hier en nu. Maar je kunt je bestaan ook verkennen vanuit de grootst mogelijke context die er is: de geschiedenis van de wereld.

23-04-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie

Victor Reinier en Aart Staartjes

Speciaal voor Aart Staartjes schreef Flip Broekman de thrillerkomedie Een goed mens, waarmee de wens om hem weer terug te zien op het toneel vervuld is. Met publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie Roem en al jaren hoofdrolspeler in de populaire televisieserie Flikken Maastricht, heeft hij de perfecte tegenspeler. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel. Speciaal voor Aart Staartjes schreef Flip Broekman de thrillerkomedie Een goed mens, waarmee de wens om hem weer terug te zien op het toneel vervuld is. Met publiekslieveling Victor Reinier, afgelopen seizoen te zien in de komedie Roem en al jaren hoofdrolspeler in de populaire televisieserie Flikken Maastricht, heeft hij de perfecte tegenspeler. De regie is in handen van Johan Doesburg, voormalig artistiek leider van Het Nationale Toneel.

02-05-2019 om 20:15


Kosten

Victor Reinier en Aart Staartjes € 26

Meer informatie

Ellen ten Damme (try-out)

Na het enorme succes van PARIS-BERLIN komt zangeres, muzikante en actrice Ellen ten Damme met een heel nieuw programma. Daarin zal ze zich nog breder oriënteren. En dus zal Ellen, naast de mooiste Franse chansons en Duitse klassiekers, ook Engels- en Nederlandstalige nummers ten gehore brengen. Dat belooft wat! Na het enorme succes van PARIS-BERLIN komt zangeres, muzikante en actrice Ellen ten Damme met een heel nieuw programma. Daarin zal ze zich nog breder oriënteren. En dus zal Ellen, naast de mooiste Franse chansons en Duitse klassiekers, ook Engels- en Nederlandstalige nummers ten gehore brengen. Dat belooft wat!

11-05-2019 om 20:15


Kosten

Ellen ten Damme € 21

Meer informatie

De 18 minuten man: Het politiek spel

Ze bestaan echt! Mensen die het ondergrondse spel goed spelen, mensen die calculeren en echt strategisch zijn. Wij sporen onszelf graag aan tot ontwikkeling, delen, meesterschap en bezieling. Dat is terecht, maar onze ervaring staat daar soms haaks op: de ervaring van graaien, konkelen en piepelen. Ze bestaan echt! Mensen die het ondergrondse spel goed spelen, mensen die calculeren en echt strategisch zijn. Wij sporen onszelf graag aan tot ontwikkeling, delen, meesterschap en bezieling. Dat is terecht, maar onze ervaring staat daar soms haaks op: de ervaring van graaien, konkelen en piepelen.

14-05-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie

Dolf Jansen (try-out)

Dolf Jansen is na 26 jaar een volstrekt uniek fenomeen in het Nederlandse cabaretlandschap. Uitblinkend in rake observaties, sublieme grappen en briljante improvisaties. Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt hij geregeld naar andere vormen. Een andere toon. In BIJNA wordt het geen keihard cabaret of stampende stand up, maar verhalen. Dolf Jansen is na 26 jaar een volstrekt uniek fenomeen in het Nederlandse cabaretlandschap. Uitblinkend in rake observaties, sublieme grappen en briljante improvisaties. Tussen al zijn oudejaarsvoorstellingen door zoekt hij geregeld naar andere vormen. Een andere toon. In BIJNA wordt het geen keihard cabaret of stampende stand up, maar verhalen.

16-05-2019 om 20:15


Kosten

Dolf Jansen € 21

Meer informatie

De 18 minuten man: Uitsterven

Net zoals elk individueel mens geboren wordt, een tijdje leeft en uiteindelijk sterft, zo heeft ook elke dier- of plantensoort in haar geheel een geboorte, leeft voor een tijdje en sterft uiteindelijk weer uit. Net zoals elk individueel mens geboren wordt, een tijdje leeft en uiteindelijk sterft, zo heeft ook elke dier- of plantensoort in haar geheel een geboorte, leeft voor een tijdje en sterft uiteindelijk weer uit.

28-05-2019 om 20:00


Kosten

Leden bibliotheek € 5
Niet leden bibliotheek € 7,5

Meer informatie