50 jaar Slagerij Kamphuis

Datum: 15-10-2019

 

13:51 uur - In het najaar van 1969 namen Gerrit en Riekie Kamphuis slagerij Nijboer over aan de dorpsstraat 35 te Hellendoorn. Een ambachtelijke slagerij waar de Runderen door Gerrit zelf uitgezocht werden bij de Boer, en de Runderen en varkens nog zelf geslacht, uitgebeend, en geportioneerd werden voor de verkoop en huisslachtingen en een eigen worstmakerij. In 1984 werd door de toenemende regelgeving besloten om gezamenlijk met collega’s elders te laten slachten. Tot op de dag van vandaag worden nog steeds onze Runderen (witblauwe dikbil) ingekocht bij een vaste mester.

De varkens worden ingekocht bij het KDV (Keten Duurzaam Varkensvlees). Zij hebben als doel op een duurzame, verantwoorde manier varkens te houden met een innovatief en pragmatische aanpak, waarbij de optimale balans tussen dieren welzijn, milieu en prijs centraal staat.

Gerben, de jongste zoon van Gerrit en Riekie Kamphuis, start in 1985 met de slagersvakopleiding en gaat bij zijn ouders aan het werk om dit ambachtelijke vak te leren. Na twee jaar vindt hij het tijd om elders ervaring op te doen en gaat werken bij Slagerij Seno Jansen te Almelo en daarna bij Slagerij Kenkhuis te Vriezenveen. Noodgedwongen moet hij in 1992 terug naar Hellendoorn, omdat er gebrek is aan personeel en gaat samen met zijn ouders een V.O.F. aan waar ook in 1996 Ysolde (de vrouw van Gerben Kamphuis) haar intrede doet.

In 2005 nemen Gerben en Ysolde de Slagerij over en kunnen Gerrit en Riekie het harde werken gaan afbouwen, tot zich in 2008 de kans voordoet om te gaan verhuizen met de winkel naar een nieuwe locatie op de Schapenmarkt. Hierna hebben Gerben en Ysolde zich aangesloten bij de Keurslager organisatie. Elke Keurslager verstaat zijn vak. Om bij te blijven en kennis te delen kan hij terugvallen op een professionele organisatie. 

Op de nieuwe locatie is er meer ruimte om het assortiment te gaan uitbreiden. Van de vele VlugKlaar (VK) producten tot aan handgeknoopte rollades, vers bereide maaltijden en in het zomerseizoen het uitgebreide barbecue assortiment. Naast deze ambachtelijke producten heeft Keurslagerij Gerben Kamphuis ook geheel verzorgde barbecue pakketten, buffetten, luxe hapjes, salades, smul -en snackstenen en tot slot vleesschotels en kerstpakketten. Bij Keurslagerij Gerben Kamphuis bent u altijd op het juiste adres.

Onze Jubileum week ter ere van ons vijftig jarig bestaan is van maandag 4 t/m zaterdag 9 november 2019. Dit Jubileum willen wij vooral vieren met onze werknemers, relaties ,klanten, familie en vrienden.

Op donderdagavond 7 november 2019 hebben wij een feestavond in het ZinIn theater Nijverdal.

Deze avond zullen de New Valley Singers voor ons een fantastische avond verzorgen waarbij zij hebben beloofd er een prachtige show van te maken, omdat ook zij hun 50 jarige jubileum vieren.

Deze avond hebben we bijna 300 kaarten weg te geven als dank voor jullie als klant. Vanaf vandaag kunt u bij ons in de slagerij uw naam en e-mailadres invullen. Grote kans dat u bij deze avond aanwezig kan zijn. 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: