Heren Het Ravijn naar finale KNZB beker

Datum: 31-05-2021

8.20 uur - De waterpoloheren van Z&PC Het Ravijn zijn er in geslaagd om de finale van de KNZB beker te bereiken. Dat deed de ploeg van vertrekkend trainer-coach Ron Loos zaterdagavond in Alphen aan den Rijn door AZC in de halve finale met 9-12 te verslaan. De Nijverdallers spelen de finale zondag 6 juni in het Hofbad in Den Haag. Tegenstander in die finalewedstrijd is UZSC uit Utrecht , dat het herenteam van Widex/GZC-Donk zaterdagavond met 11-9 wist te verslaan.

Vóór de herenfinale die van start gaat om 16:00 uur, wordt om 14:00 uur de damesfinale gespeeld. Deze zal gaan tussen de Dames van UZSC  tegen ZV De Zaan. De Utrechters versloegen zaterdag in de halve finale eveneens de dames van Widex/GZC-Donk met 20-11. ZV de Zaan won in Ede met 8-9 van Polar Bears. De heren van Het Ravijn staan voor de derde keer in de bekerfinale. Hopelijk gaat dat iets extra's brengen in het jonge team?
 
Uit de reactie van aanvoerder Lars Gottemaker valt op te maken dat zaterdagavond in Alphen aan de Rijn alles klopte voor de Nijverdallers. Lars: "De wedstrijd was een echte teamprestatie! Verdedigend hebben we erg sterk gespeeld en zijn alle gemaakte afspraken nagekomen". Zondagmiddag om 16:00 uur treft heren 1 de heren van UZSC weer. Op zondag 23 mei werd in Utrecht door de Nijverdallers met 10-11 gewonnen, na een 7-2 voorsprong. Bekerwedstrijden hebben in elke sport een speciale lading. In het waterpolo is dat niet anders. De ploegen doen niets voor elkaar onder, dat maakt bekerwaterpolo zo mooi. Als alles lukt is HOI Fm sport er live bij om de wedstrijd te verslaan, en zullen er waarschijnlijk ook weer TV camera's bij zijn. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.
 
 
Statistieken:
 
Zaterdag 29 mei Alphen aan den Rijn
 
Zwembad Aquarijn.
 
Heren 1 AZC-Het Ravijn: 9-12
 
Periodestanden: 2-3, 4-7, 6-7, 9-12
 
Doelpunten AZC: Jacoppo Mandolini 3x, Nathan de Zwaan 3x, Andreas Mirales 1x, Laszlo Balasz Nagy 1x, Attila Kincses 1x.
 
Doelpuntenmakers Het Ravijn:Lars Gottemaker 5x, Emiel Wouters 2x, Rob Gottemaker 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Yoran Loos 1x, Sander Veltkamp 1x. Bas ter Brake 1x.
 
Foto: Wim Beunk
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: