NKC'51 komt tekort tegen sterk Mid-Fryslân

Datum: 26-11-2019

14.45 uur - Afgelopen zaterdag speelde NKC’51 de eerste wedstrijd van het zaalseizoen. Op papier zou het een hele moeilijke klus worden om de punten in Nijverdal te houden, aangezien Mid-Fryslân op bezoek kwam, dat in de hoofdklasse uitkomt op het veld. Een zwaar te klaren klus, maar echter niets is onmogelijk. Door een geslaagde eerste seizoenshelft van het veld, waar NKC’51 de tweede plaats bezet, stapte de ploeg van Gert Schorn daarom met goede moed het veld op.

Na het voorstellen van beide teams floot scheidsrechter Van Meerveld voor het eerst. Beide ploegen wisten hun eerste aanvallen niet te bekronen met een doelpunt, waar er zeker de nodige kansen waren. Uiteindelijk was het NKC’51 dat voor het eerst op voorsprong kwam, 1-0. Dit zette de Friezen op scherp en ook zij wisten de korf te vinden, 1-1. Dit was meteen het teken van de opmars van Mid-Fryslân, het vizier werd op scherp gesteld en in een mum van tijd liep Mid-Fryslân uit naar een 2-6 voorsprong.

NKC’51 werd genoodzaakt in de achtervolging te gaan, maar kon geen vuist maken tegen het snelle spel van Mid-Fryslân. NKC’51 speelde aanvallend erg zwak en kon moeilijk onder de druk uit komen die de Friezen gaven. Bij 4-12 leek de wedstrijd al beslist. Mid-Fryslân begon wat frivoler te spelen, waardoor ze verdedigend de nodige steekjes lieten vallen en NKC’51 lieten mee scoren in het resterende deel van de eerste helft. Ruststand 11-20.

Voor NKC’51 was het zaak om in de tweede helft beter te verdedigen en aanvallend de scherpte te zoeken, maar al snel werd duidelijk dat het er voor NKC’51 niet meer in zat. NKC’51 had gewoonweg geen antwoord op het spel van Mid-Fryslân, dat over alle schijven meerdere malen wist te scoren. Aanvallend maakte NKC’51 te weinig tempo om gevaarlijk te worden, waardoor het weinig tot scoren kwam.

Bij Mid-Fryslân vielen in de tweede helft de doelpunten als rijpe appels en de Friezen liepen steeds verder uit. Halverwege de tweede helft stond er al een stand van 17-30 op het scorebord. Gert Schorn gunde enkele wissels nog de nodige speeltijd en zij deden het zeker naar behoren in deze moeilijke wedstrijd. Mid-Fryslân, dat duidelijk een maatje te groot was voor NKC’51, bepaalde de eindstand op 19-36.

Een forse nederlaag voor NKC’51, waarna het de rug zal moeten rechten. Komend weekeind speelt het de uitwedstrijd tegen SKF in Veenendaal, die ploeg degradeerde vorig jaar uit de Hoofdklasse. Aanvang 20:30.