SVVN pakt belangrijke punten tegen tiental ATC

Datum: 06-03-2023

9.17 uur - Afgelopen zaterdag werd de competitie voor SVVN hervat met een thuiswedstrijd tegen ATC’65. De Hengeloërs hebben één punt meer behaald en staan op de vijfde plaats. SVVN behaalde tot nu toe 21 punten en daarmee staat het zesde. We zijn inmiddels in een fase van de competitie beland waar het wel eens zou kunnen zijn dat de zeer grote middenmoot opgesplitst gaat worden wie er gaat strijden om promotie of om degradatie.

Zowel SVVN als ATC hadden deze middag te maken met een grote lijst afwezigen. Eerder dit seizoen speelde SVVN één van zijn slechtste wedstrijden en verloor het kansloos met 2-0 van ATC. Een nederlaag die nog veel ruimer had kunnen uitvallen.

Omstreeks half drie floot de ervaren scheidsrechter Frans Beser voor het begin van de wedstrijd nadat met een indrukwekkende minuut stilte was stilgestaan bij het overlijden van Johan Hallink. SVVN schoot uit de startblokken en als in de eerste minuut was er een splijtende pass vanuit het middenveld die Teun Bakhuis in stelling bracht. Teun had nog een lange weg te gaan maar met een lage schuiver verschalkte hij doelman Niek Beld en tekende voor een vroege voorsprong voor SVVN.

Het was een levendige openingsfase waar beide ploegen veelvuldig het vijandelijke doel bestookten met aanvallen. De thuisploeg tankte uiteraard vertrouwen door de vroege voorsprong en in de 10de minuut wordt Tygo Vliek de diepte ingestuurd. Hij is sneller dan zijn directe tegenstander die geen andere oplossing ziet door aan de noodrem te trekken. Scheidsrechter Beser resteert niets anders dan de rode kaart voor Maarten Mulders te trekken wegens het neerhalen van een doorgebroken speler. De vrije trap die dan nog overblijft wordt door Melvin Morsink in het doel gekruld. Zo staat SVVN na krap aan 10 minuten spelen met 2-0 voor en speelt het tegen 10 man. Een betere start had het niet kunnen wensen.

Ook na de flitsende start blijft SVVN de bovenliggende partij. In de 23ste minuut wordt Melvin Morsink links halverwege het middenveld gevloerd. Het is iets verder weg dan een klein kwartiertje geleden, maar Melvin besluit ook deze bal rechtstreeks op doel te schieten. En niet zonder succes. De bal ploft bij de eerste paal in het net achter de kansloze doelman van ATC. Dus het staat na een kwart wedstrijd te hebben gespeeld al 3-0 voor SVVN. Na de 3-0 wordt het spel van SVVN onzorgvuldiger. Het tiental van ATC is niet bij machte om het de thuisclub erg lastig te maken en zo ontstaat er wedstrijd dat een beetje voortkabbelt. In de 31ste minuut speelt Joris Bouwmeister van ATC zichzelf vrij in de zestien van SVVN. Hij schiet de bal echter over het doel van Patriz Loohuis. Het zou de enige kans van betekenis in de eerste helft van ATC zijn.

Zo gaat SVVN rustten met een comfortabele voorsprong wat vooral te danken was aan een prima eerste gedeelte van de eerste helft. SVVN komt slap uit de kleedkamer. Al in eerste minuut van de tweede helft is er waarschuwingsschot. In de 47ste minuut komt Mart Jansen vanaf rechts door en tekent hij met zijn lage schuiver voor de 3-1. Ondanks de voorsprong en de numerieke meerderheid is het vertrouwen dat het allemaal wel goed komt niet groot. ATC krijgt ook wat kansjes op de aansluitingstreffer. Aan de andere kant krijgt Marvin Thomas de uitgelezen kans om het verschil weer op drie te zetten na een prachtige bal buitenkant voet van Teun Bakhuis. Marvin vindt eerst de doelman op zijn weg en in de rebound redt een verdediger vlak voor de lijn.

In de 58ste minuut speelt Teun Bakhuis zichzelf goed vrij, maar raakt hij de bal verkeerd zodat deze over het doel gaat. In de 65ste minuut komt Teun oog in oog met de doelman van ATC, maar zijn schot mist kracht en precisie om de doelman kansloos te laten. Zo verzuimt SVVN de tegenstander op een grotere achterstand te zetten en krijgt het daarvoor bijna de deksel op zijn neus in de 71ste minuut. Een voorzet van links bereikt een aanvaller vlak voor het doel. Hij kopt de bal echter nipt naast het doel van SVVN.

In de 76ste minuut schiet Melvin Morsink de bal net buiten zestien op het doel. De inzet wordt door de doelman met moeite gekeerd, maar Marvin Thomas is er als de kippen bij om de 4-1 op het scorebord aan te tekenen. Hiermee is het verzet van de gasten wel gebroken. In de 85ste minuut krijgt Bas Koedijk nog een goede kans op de 5-1, maar zijn schot gaat net naast het doel. Zo blijft het 4-1 en boekt SVVN een mooie en nuttige overwinning. Op het eerste kwart van de wedstrijd na was het veldspel van SVVN lang niet altijd even goed, maar de punten zijn belangrijker. Zeker in deze fase van de competitie.

Door de overwinning (en resultaten op andere velden) stijgt SVVN van de zesde naar de derde plaats. Volgende week gaat de competitie verder, maar dan zonder SVVN. Doordat er 13 teams in deze competitie zitten is SVVN volgende week vrij. De volgende wedstrijd is op 18 maart. Dan ontvangt SVVN in de plaatselijke derby DES. De wedstrijd begint gewoontegetrouw om 14:30 uur.