Wedstrijdverslag Heren 1 Het Ravijn

Datum: 20-03-2023

13.01 uur - Het afgelopen weekend werd er vanwege de finalewedstrijden om de KNZB beker in Den Haag met uitzondering van Het Ravijn tegen PSV geen competitiewedstrijd in de eredivisie waterpolo gespeeld. Heren 1 moest als enige aan de bak in Nijverdal. Ze deden dit niet onverdienstelijk. De ploeg van interim trainer Ron Loos zette het Eindhovense PSV met 13-8 opzij en heeft daardoor goede zaken gedaan in de strijd om plaats 8 op de ranglijst, die recht geven op deelname aan de play-offs om het landskampioenschap van Nederland. De dames hadden vanwege de bekerfinales een vrij weekend.

 
De Nijverdallers waren oppermachtig in eigen bad, maar gingen bij een 9-4 voorsprong wat gehaast spelen, waardoor de Eindhovenaren kans zagen dichterbij te komen. Aanvoerder Jorn Muller daarover:"  Bij een 9-4 voorsprong bleven we niet rustig, maar werd het spel wat gehaast".
 
Ook mistten de Ravijnheren in deze wedstrijd enkele beeldbepalende spelers. Zo was Bas ter Brake niet van de partij, vanwege een schorsing, en ontbraken Kenai Heitink en Yoran Loos vanwege blessures. Oudgediende Sander Veltkamp bleek bereidt de plaats in het team in te nemen en scoorde ook nog een keer. Vanuit de jeugd maakte Rojo Hartman zijn debuut in het eerste. Keeper Brent Hofmeijer lag vier periodes onder de lat en beloonde dat met het keepen van een weergaloze wedstrijd.
 
Volgende wedstrijden:
Zaterdag 25 maart staat er weer eens een ouderwetse Ravijn zaterdag op het programma met daarin louter thuiswedstrijden. Dames 1 bijt om 16:30 uur het spits af met een thuiswedstrijd tegen De Ham. Dit kan weert een driepunter worden voor de ploeg van Wicher Diallo.
 
Om 17:55 uur volgt heren 1 met een topwedstrijd tegen de nummer vier van de ranlijst: AZC uit Alphen aan den Rijn.
 
Statistieken: 
 
Zaterdag 18 maart 2023.
 
Het Ravijn Zwem-Sport-Zorg.
 
Heren 1-Het Ravijn-PSV 1 Eindhoven: 13-8
 
Periodestanden: 4-2, 7-4 (3-2), 9-6 (2-2), 13-8(4-2).
Doelpunten Het Ravijn: Jorn Muller 5x, Emiel Wouters 3x, Rob Gottemaker 2x, Hugo Wouters 1x, Stan hageman 1x, Sander Veltkamp 1x.
Doelpunten PSV: Stijn Simons 3x, Wessel Brands 2x Niels van den Hout 1x, Quint Pijnenburg 1x, Pablo Jukic 1x. 
 
 
Alle thuiswedstrijden van zaterdag 25 maart 2023.op een rijtje:
 
16:30 uur: Dames  1  Het Ravijn - De Ham Krommenie.
 
17:55 uur: Heren 1 Het Ravijn - AZC Alphen aan den Rijn.
 
19:20 uur: Dames 2-Het Ravijn - De Ham 2 Krommenie.
 
20:45 uur: Heren 2 Het Ravijn - MNC Dordrecht 2.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: