Wethouder Dubbink reikt Duurzaam Compliment uit

Datum: 20-03-2023

13.14 uur - Voetbalvereniging Hellendoorn ontving op zaterdag 18 maart het Duurzaam Compliment uit handen van wethouder Annemarie Dubbink en Harry Olthof, bestuurslid Duurzaamheidscentrum. Bij de verbouwing van de kleedkamers koos de vereniging voor een grootschalige renovatie en een duurzame aanpak in plaats van nieuwbouw. Zij zorgden voor hergebruik van materialen, verlichting, warmtepomp en voor de plaatsing van zonnepanelen. De vorige keer ging het compliment naar het Avonturenpark vanwege de plannen voor zonne-carports.

 
Hergebruik materiaal en minder energieverbruik
Voor Tim Golstein, directeur van het Avonturenpark, viel de keuze op v.v. Hellendoorn omdat zij veel aandacht hebben voor duurzaamheid: “Zij kozen bewust niet voor nieuwbouw, maar voor het leggen van zonnepanelen en het zoveel mogelijk hergebruiken van materialen. Hierbij is veel werk verricht door vrijwilligers.” Wethouder Annemarie Dubbink: “Het is mooi om te zien hoe v.v. Hellendoorn met een duurzame aanpak een toekomstbestendig clubgebouw realiseert. Dit is een voorbeeld voor andere verenigingen die de komende jaren hun gebouw willen aanpakken.”
 
Blijk van waardering
De voetbalvereniging is trots dat zij het Duurzaam Compliment in ontvangst mogen nemen. Voorzitter Rikjan Schuttevaar: “We zijn erg blij met deze blijk van waardering voor onze inspanningen. Voor v.v. Hellendoorn is duurzaamheid de sleutel naar de drie pijlers van ons beleidsplan – v.v. Hellendoorn voor iedereen: Sportief uitdagend, betaalbaar en vertrouwd.” Ook landelijk valt v.v. Hellendoorn op: op 9 maart is de vereniging genomineerd door Duurzame sportsector voor Sportaccommodatie van het jaar 2023. Het bestuur is terecht trots op deze landelijke nominering. Op 10 mei a.s. wordt de winnaar bekend gemaakt.
 
Initiatief Duurzaam Compliment
Het Duurzaam Compliment zet mensen, organisaties, instellingen en bedrijven in het zonnetje die zich inzetten voor de verduurzaming van onze samenleving. Het is een initiatief van het Duurzaamheidscentrum, voorheen Platform Duurzaam Hellendoorn, in samenwerking met de gemeente Hellendoorn. De houten sculptuur is vervaardigd door Monique Nijmeijer uit Wierden en werd in 2018 voor de 1e keer uitgereikt.
 
Zelf verduurzamen
Voor verenigingen die net als v.v. Hellendoorn willen verduurzamen heeft de gemeente het Hellendoorns Energiefonds opgericht. De gemeente ondersteunt met het fonds duurzame projecten, zoals het plaatsen van zonnepanelen, installatie van ledverlichting of het isoleren van panden. Het Duurzaamheidscentrum verstrekt gratis informatie over alle vormen van duurzaamheid en is samen met het Repair Café geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.
 
 
Op de foto van links naar rechts: Edwin Hannink, projectleider v.v. Hellendoorn, Rikjan Schuttevaar, voorzitter, v.v. Hellendoorn, wethouder Annemarie Dubbink en Harry Olthof, bestuurslid Duurzaamheidscentrum. Foto: Foto HePa
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 23-03-2023

Financieel was het noodzakelijk de fundering en muren het te laten staan. Nieuwbouw was financieel niet verantwoord. Geeft toch andere kijk op deze grote prijs.

Lassie schreef op 24-03-2023

Ons kent ons prijsje met weinig betekenis.

Duurzaamheidscentrum schreef op 25-03-2023

@Lassie: Hoezo ons kent ons?? Eerdere winnaars waren o.a. Haarle Energieneutraal, IVN, Jan Barbierschool, Zonnebeld Groencentrum, Marten Westra en Groene Kerk Commissie. Dus verschillende instellingen, organisaties, bedrijven enz. uit verschillende delen van de gemeente Hellendoorn.

Jos schreef op 25-03-2023

Mee eens lassie een prijs zonder betekenis. Geen geld voor volledige verbouwing, zonnepanelen betaald door de een prijs via de Rabobank. Hellendoorn won deze prijs omdat ze meer leden hebben dan bbp de tennis.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 26-03-2023

@Jos en @Lassie, stelletje zuurpruimen : ), dankjewel dat door jullie reactie nóg meer aandacht komt voor dit geweldig mooie initiatief! Reclame voor het fonds waar verenigingen een bijdrage kunnen aanvragen om hun energierekening omlaag te brengen door LED-verlichting, isolatie van panden, zonnepanelen etc.. En Duurzaamheidscentrum waar iedereen informatie kan krijgen om zo aan een betere wereld bij te dragen. Dus Jos en Lassie, graag meer van dit soort zure reactie's, zodat er telkens weer aandacht voor verduurzaming komt.

Jos schreef op 26-03-2023

V.v Hellendoorn wou de kleedkamers volledig opnieuw bouwen echter hier was geen geld voor waardoor de muren zij blijven staan. Als ze duurzaam waren geweest hadden ze bijvoorbeeld een hydroloop voor de douches genomen of warmtepomp genomen voor kantine.

Han schreef op 27-03-2023

Een windmolen in de tuin van zuurpruim Jos. Dan hebben we het pas over duurzaam.

Lassie schreef op 27-03-2023

Gaat erom er zijn zoveel bedrijven en clubs die gigantisch aan het verduurzamen zijn. Wie stelt dan de criteria en voorwaarden op voor dit compliment? En vaak zijn het de instanties met de dikste portemonnee of in dit geval giften. Begrijp me goed dit is een goed initiatief en ik gun het VV Hellendoorn van harte.

Uw reactie

Naam:
Bericht: