Vrijwilligersvacatures HellendoornDoet!

Datum: 25-05-2023

14.08 uur - Wil jij graag aan de slag als vrijwilliger, maar weet je niet hoe? Op www.hellendoorndoet.nl staan diverse uiteenlopende vrijwilligersvacatures, waarbij jouw inbreng en inzet meer dan welkom zijn! Voor jong en oud, bij sport-, welzijn-, zorg- en natuurorganisaties. Hieronder een willekeurige greep uit de vacaturebank.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Beleven en proeven bij de boer

Datum: 25-05-2023

13.06 uur - Wat is er nou leuker dan lekker buiten zijn en ook nog eens heerlijke én gezonde dingen kunnen proeven bij de boer. Dit kan op donderdag 15 juni bij boerderij Suydbroek, Bisschopsweg 2 in Haarle tijdens de ‘Week van de Gezonde Jeugd (12 t/m 17 juni). 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Brandweer in Hellendoorn opent nieuwe kazerne

Datum: 25-05-2023

12.52 uur - Sinds maandag 17 april 2023 is de nieuwe brandweerkazerne aan de Kasteelstraat 9 in gebruik genomen. Het korps van 26 vrijwilligers is die avond verhuisd naar het nieuwe onderkomen en rukt vanaf die locatie uit. Donderdag 1 juni wordt de kazerne officieel geopend. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Prijswinnaar De Welle op stap met Mooi Meegenomen

Datum: 24-05-2023

9.31 uur - Tijdens het symposium ‘Bewust Ouder Worden’ op 21 april 2023 in Het Centrum in Nijverdal konden de bezoekers meedoen aan een prijsvraag van De Welle. Hiervoor moesten ze het aantal winkelwagen-muntjes raden dat in een glazen pot zat. Het juiste antwoord werd gegeven door Marian Dijkman. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Open dag begraafplaatsen gemeente Hellendoorn

Datum: 23-05-2023

11.57 uur - Op zaterdag 3 juni organiseert de gemeente Hellendoorn een open dag op de gemeentelijke begraafplaatsen aan de Ninaberlaan, Meester Ponsteenlaan en bij Natuurbegraafplaats Het Kleine Blik. U bent van harte welkom tussen 10 uur en 14 uur. De beheerders leiden u langs de mooie en bijzondere plekken, monumenten en graven en ze beantwoorden al uw vragen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

35e editie van de Diepe Hel Holterbergloop op 28 en 29 oktober 2023

Datum: 23-05-2023

9.09 uur - Hardloopfanaten hold your tight! De Diepe Hel Holterbergloop komt er weer aan. Voor de 35e keer op rij vindt de Diepe Hel Holterbergloop plaats, dit jaar op 28 en 29 oktober. Jaarlijks verzamelen duizenden lopers zich om de Holterberg te trotseren over een geliefd parcours onder de deelnemers, dwars door het landschap van de Sallandse Heuvelrug. De start en finish is in 2023 weer in Nijverdal!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Standhouders voor Trödelmarkt Nijverdal gezocht

Datum: 18-05-2023

9.16 uur - Op zondag 25 juni organiseert het comité Ibbenbüren-Hellendoorn een unieke Korendag met Trödelmarkt in hartje centrum Nijverdal. Tijdens deze dag staan er drie podia verdeeld over het centrum. Meerdere koren uit Nederland en Duitsland treden op. Daarnaast staan er kramen door het hele centrum opgesteld. Onze ervaring is dat deze markten in hartje Nijverdal vele duizenden bezoekers trekken. Daar wilt u toch bij zijn?!

0 reactie(s)

Lees meer... »

Het gaat weer knallen in Luttenberg

Datum: 17-05-2023

11.27 uur - Op zondag 21 mei vindt de 31ste editie van de Autorodeo Luttenberg plaats. Naar verwachting zullen zo`n tachtig coureurs uit de regio met hun barrels de arena betreden. Onder hen uiteraard ook een groot aantal Luttenbergers. Denk daarbij aan oudgedienden als het autorodeo/bangercollectief Gas Hoal'n en Team Black and Yellow, maar ook de nieuwe generatie gaat zich roeren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Jan Nathan Rozendaal verkenner voor nieuwe coalitie Hellendoorn

Datum: 15-05-2023

15.25 uur - In onderling overleg tussen de fractievoorzitters wordt Jan Nathan Rozendaal unaniem voorgedragen als onafhankelijke verkenner. De verkenner onderzoekt de mogelijkheden voor een stabiele en vruchtbare coalitie en inventariseert wat de randvoorwaarden zijn om in vertrouwen te kunnen samenwerken. Rozendaal is momenteel burgemeester van de gemeente Elburg.

1 reactie(s)

Lees meer... »

Succesvolle informatiemarkt Welzijn, Zorg, Werk&Inkomen

Datum: 15-05-2023

12.39 uur - De organisatie van de informatiemarkt sociaal domein, Welzijn, Zorg, Werk & Inkomen kan terugkijken op een succesvolle eerste editie. 21 organisaties stonden in de hal van het Gemeentehuis met als doel de burgers van de Gemeente Hellendoorn te informeren over hetgeen ze voor hen kunnen betekenen. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

SLIB organiseert Dorpsquiz Hellendoorn op 7 oktober

Datum: 25-05-2023

14.02 uur - Stichting Leven in de Brouwerij (SLIB) maakt grootse comeback met Dorpsquiz Hellendoorn op 7 oktober.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Een goed gesprek begint met iemand écht zien

Datum: 25-05-2023

12.59 uur - Deze week is het de week van de mentale gezondheid. Landelijk, maar ook lokaal worden er acties op touw gezet om aandacht te vragen voor het onderwerp. Vaak kunnen problemen voorkomen worden, door op tijd aan de slag te gaan met elkaar. Voldoende bewegen, sporten, gezond eten en een sociaal netwerk hebben kan mentale problemen voorkomen. Voor de gemeente Hellendoorn is deze week het startsein van een grotere campagne rondom zelfmoord en dan met name gericht op jongeren, want uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 jongeren wel eens serieus nadenkt over zelfdoding. Het is een zwaar onderwerp en dat zal het ook blijven, maar wel een onderwerp dat uit de taboesfeer moet komen. Juist door met elkaar te praten, kan erger voorkomen worden.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Laat je verrassen bij het Straattheater in Nijverdal

Datum: 24-05-2023

13.43 uur - Laat je verrassen door de maffe en spraakmakende straattheaterartiesten met hun kostuums en wees getuige van adembenemende luchtacrobatiek! Tijdens het Straattheater in Nijverdal, dat Tweede Pinksterdag weer plaatsvindt, word je in het centrum verrast en vermaakt met optredens van diverse acts. Voor je het weet zit je zelf in de act, dus blijf op je hoede voor alle bijzondere typetjes die er rondlopen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nieuwe expositie in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur van Fotoclub Nijverdal - Hellendoorn

Datum: 23-05-2023

15.20 uur - Tot en met maandag 12 juni 2023 zijn de prachtige foto’s van de leden van FotoClub Nijverdal – Hellendoorn te zien in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. De expositie is gratis te bezoeken.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Seniorenbijeenkomst HKHN groot succes

Datum: 23-05-2023

10.10 uur - De eerste seniorenbijeenkomst georganiseerd door de Historische Kring Hellendoorn Nijverdal was een groot succes. Rond veertig ouderen verzamelden zich in d’Oale Pastorie. Na ontvangst met koffie en gebak werd de eerste film getoond: Een wandeling door de Dorpsstraat in Hellendoorn. De film is eigendom van de stichting Oald Heldern De Noaberschop en vertelt het verhaal van de Dorpsstraat aan de hand van oude foto’s en is ingesproken door Tieneke van Buren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Gemeenteraad besluit unaniem over opvang

Datum: 18-05-2023

9.21 uur - De gemeenteraad van de gemeente Hellendoorn heeft in de raadsvergadering van 16 mei het toetsingskader voor de opvang van asielzoekers in de gemeente unaniem vastgesteld. In dat toetsingskader staat aan welke criteria een opvanglocatie moet voldoen. Nu deze criteria bekend zijn, gaat het college op zoek naar een geschikte locatie. Zij neemt naar verwachting eind juni een voorlopig besluit over welke locatie ze hiervoor op het oog heeft. Daarna volgt afstemming met de omwonenden.

3 reactie(s)

Lees meer... »

Uitstapjes De Welle in juni

Datum: 18-05-2023

9.11 uur - In juni zijn er zes ritten gepland met de Mooi Meegenomen Bus van De Welle. De bestemmingen variëren van een bezoek aan een aardbeienplukkerij en de tuinen van Mien Ruys tot een boottocht over de Vecht en een rit met de Heideslak over de Sallandse Heuvelrug. Ook een verrassingstocht door de omgeving en een gezellige avond bij Krönnenzommer staan op het programma. Opgeven kan bij De Welle via telefoon 0546-638800 van maandag t/m donderdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Cheques Innovatiefonds Sociaal Domein uitgereikt

Datum: 17-05-2023

8.19 uur - Heb jij een goed sociaal idee? Dat was de oproep van de gemeente Hellendoorn aan verenigingen, stichtingen en ondernemers vorig jaar. De organisaties Stichting Ieder Kind Telt, SCO-T, Varietas, SKOT en SPGH hadden een goed idee. En zo ook ZINiN Bibliotheek Hellendoorn en Evenmens. Zij deden een aanvraag bij het Innovatiefonds Sociaal Domein. Dat werd beloond met een cheque van € 18.750,- uit handen van wethouder Annemarie Dubbink. Een mooie bijdrage om hun plannen te realiseren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

'Wat bezielt je' met Roelie van der Vegt

Datum: 15-05-2023

12.59 uur - Vrijdag 19 mei  is Roelie van der Vegt te gast in 'Wat bezielt je' op HOi tv. De Hellendoornse in hart en nieren is sinds enige tijd regelmatig met haar fraaie foto's te zien op het RTL weerbericht. Iedere morgen in alle vroegte is zij te vinden met haar camera langs de Regge. Als klein meisje keek ze mee met haar vader hoe hij foto's ontwikkelde in zijn donkere kamer. 

1 reactie(s)

Lees meer... »

Duo Delta Scuti geeft klassiek (benefiet) concert in ZINiN Theater

Datum: 15-05-2023

11.24 uur - Muziek van over de hele wereld, die laat zien dat muziek verdeeldheid kan overstijgen. Ondanks allerlei culturele verschillen zijn de menselijke emoties uiteindelijk hetzelfde. Vrijdag 26 mei om 19:30 geeft Duo Delta Scuti (piano en cello) een benefietconcert in het ZINiN Theater in Nijverdal, onder de trap in de Centrale hal van de Theaterfoyer. Ze zullen werken spelen van componisten van over de hele wereld: Shostakovich, Grieg, Lysenko, en Piazzolla.

0 reactie(s)

Lees meer... »