Wandel stap voor stap de digitale wereld in

Datum: 16-09-2020

12:07  uur - Je hebt een mooie laptop gekocht maar eigenlijk weet je niet goed wat je er allemaal mee kunt. Dan is de zesdelige cursus Klik & Tik: De Basis echt iets voor jou. Stap voor stap ga je de digitale wereld in en wordt je vaardig in het gebruik van je computer. De eerste les wordt gehouden op donderdag 1 oktober in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Avonturenpark Hellendoorn gaat iconische achtbaan een metamorfose geven

Datum: 15-09-2020

14.42 uur - Groot nieuws uit Hellendoorn: De iconische gele achtbaan – De Tornado (1990) - van Avonturenpark Hellendoorn is bezig met zijn laatste ritjes! De in 1990 geopende achtbaan zal in zijn huidige vorm tot 26 oktober 2020 te bewonderen zijn. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

Oproep speelgoed Sinterklaasfeest vluchtelingen en andere minima

Datum: 15-09-2020

9.54 uur - Ieder jaar geeft Sinterklaas een mooi feest voor minima- en vluchtelingenkinderen uit de gemeente Hellendoorn, zodat ook zij kunnen meegenieten. De tijden in deze coronaperiode zijn nog spannend en onzeker. De Sint en zijn pieten denken diep na hoe ze veilig naar Nederland kunnen komen, maar hebben ondertussen de commissie Help Sint helpen gevraagd om hem wederom te assisteren bij het organiseren van een Sinterklaasmoment voor deze kinderen.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Heroverweging lokale energietransitie

Datum: 14-09-2020

10:58 uur - Lokaal Hellendoorn heeft een brief gestuurd  aan het college van B&W en de gemeenteraad van Hellendoorn, inzake de heroverweging lokale energietransitie.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Waarschuwing voor nieuwe vorm online oplichting

Datum: 11-09-2020

16.00 uur - Gemeente Hellendoorn waarschuwt voor een nieuwe vorm van online oplichting. Er zijn foute websites die geld vragen voor het maken van een afspraak bij de gemeente Hellendoorn. Dit is pure oplichting, want het maken van een afspraak bij de gemeente Hellendoorn is altijd gratis.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Inloopspreekuur wooncoaches Duurzaam (t)huis Twente in nieuwe Duurzaamheidscentrum

Datum: 11-09-2020

8.24 uur - Nu het nieuwe Duurzaamheidscentrum vanaf half juli gevestigd is aan de Grotestraat 164 in Nijverdal, is er overleg geweest met de wooncoaches van Duurzaam (t)huis Twente. Besloten is dat het inloopspreekuur dat tot de uitbraak van de Coronacrisis elke donderdag in het gemeentehuis werd gehouden vanaf september zal plaatsvinden in het Duurzaamheidcentrum.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Demo Classic Race op de Luttenbergring

Datum: 09-09-2020

16.15 uur - In verband met de maatregelen tegen het corona virus  moest het bestuur van de “Stichting Behoud Luttenbergring”” de demo races van 13 juni afblazen. Maar eind augustus kregen we van de Gemeente Raalte het verlossende woord. Met het naleven van het landelijke en lokale advies mogen we op 26 september classic demonstratie races organiseren.  

0 reactie(s)

Lees meer... »

Muziek onder de Trap tijdens corona in de ZINiN Theaterzaal
Datum: 09-09-2020

8.09 uur - In maart werden de concerten van Muziek onder de Trap voor de rest van het seizoen afgezegd en gingen de leden van de werkgroep in lockdown door de coronacrisis. Maar zij hebben achter de schermen niet stilgezeten en vanuit huis een nieuw seizoen Muziek onder de Trap voorbereid. De nieuwe reeks concerten start aanstaande donderdag 17 september.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Nu al veel belangstelling voor coronaproof programma Bruisend Nijverdal

Datum: 08-09-2020

10.46 uur - “As ut n't geet zoas ut mut, mut ut mear zo as ut geet”. Met dit motto is het bestuur van Bruisend Nijverdal op zoek gaan mogelijkheden om toch een dorpsfeest te organiseren. “De afgelopen maanden waren heel onzeker. Wat kan wel, wat mag niet?! Wanneer mogen we weer iets organiseren? Helaas is het coronavirus nog steeds onder ons, vandaar dat we hebben gezocht naar een corona proof alternatief”, vertelt voorzitter Ewald Aaltink. “Bruisend Nijverdal is en blijft een sociaal feest van ontmoeten en plezier hebben! Dat moet doorgaan.”

0 reactie(s)

Lees meer... »

Kermis in Nijverdal

Datum: 06-09-2020

7 reactie(s)

Lees meer... »

Leer beter solliciteren bij ZINiN

Datum: 16-09-2020

12:03 uur - Juist in de huidige tijd kan het van wezenlijk belang zijn om net iets beter voor de dag te komen dan al die andere sollicitanten voor die ene leuke baan. Er net even met kop en schouders bovenuit steken, zodat jij aangenomen wordt. Deskundige Sheena Kozijn leert je op donderdag 1 oktober tussen 16.00 en 17.00 uur de fijne kneepjes van het solliciteren in de ZINiN Bibliotheek in Nijverdal tijdens het Inloopspreekuur Solliciteren.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Provincie ondersteunt goede ideeën voor de toekomst van het platteland

Datum: 15-09-2020

9.59 uur - De provincie Overijssel is trots op het platteland en wil de kwaliteit van het buitengebied graag in stand houden en versterken. De provincie zoekt daarom inwoners en ondernemers die hieraan een bijdrage willen leveren. Voor goede ideeën is een nieuwe subsidieregeling beschikbaar.

0 reactie(s)

Lees meer... »

CDA Hellendoorn bezorgd

Datum: 14-09-2020

16:39 uur - Deze week wordt de gemeenteraad Hellendoorn geïnformeerd over het ambitieplan voor Nationaal Park Sallandse Heuvelrug waarin de plannen voor het verbinden van de Natura2000 gebieden in de gemeente Hellendoorn worden omschreven. Naar aanleiding van de berichtgeving in lokale media is er veel onrust ontstaan bij agrarische ondernemers in onze gemeente over de bedreigingen die dit met zich mee kan brengen. CDA Hellendoorn deelt deze zorg.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Lokaal Hellendoorn: Thema-avond ‘Windturbines: het andere geluid’

Datum: 14-09-2020

8.03 uur - De kans is groot dat onze gemeente er over een aantal jaren heel anders uitziet. Er staan dan grote windturbines om energie op te wekken. Maar zijn windturbines wel efficiënt en wat zijn de effecten voor je gezondheid en jouw leefomgeving? Om inwoners van de gemeente hier een helder antwoord op te geven organiseert de politieke partij Lokaal Hellendoorn op vrijdag 25 september de thema-avond ‘Windturbines: het andere geluid’.

20 reactie(s)

Lees meer... »

Echtpaar Bals-Aarts uit Hellendoorn 70 jaar getrouwd

Datum: 11-09-2020

13.25 uur - Vandaag zijn de heer en mevrouw Bals-Aarts uit Hellendoorn 70 jaar getrouwd. Burgemeester Anneke Raven bracht vanochtend om 10.00 uur een bezoek aan dit platina echtpaar.

0 reactie(s)

Lees meer... »

PvdA stelt vragen over inzameling PMD

Datum: 10-09-2020

19.55 uur - De fractie van PvdA Hellendoorn-Nijverdal heeft het college van B&W vragen gesteld over wijzigingen in de inzameling van plastic, metalen en drankverpakkingen (PMD). Onderstaand de brief.

0 reactie(s)

Lees meer... »

Burgemeester feliciteert briljanten echtpaar Ter Avest-Greevink

Datum: 09-09-2020

11.39 uur - Vandaag zijn de heer en mevrouw Ter Avest-Greevink uit Nijverdal 65 jaar getrouwd. Burgemeester Anneke Raven brengt vanmiddag om 13.30 uur een bezoek aan dit briljanten echtpaar om hen persoonlijk en met gepaste afstand te feliciteren met deze bijzondere mijlpaal.

0 reactie(s)

Lees meer... »

ZINiN Taal daagt u uit: Wat heeft Corona met u gedaan?


Datum: 09-09-2020

7.56 uur - Doe mee aan de verhalenwedstrijd en schrijf een kort verhaal over deze bizarre tijden

Aarzel dan niet en doe mee aan de ZINiN Taal verhalenwedstrijd in de gemeente Hellendoorn en gooi uw frustraties, belevenissen of verdriet van deze nieuwe werkelijkheid op papier. 

1 reactie(s)

Lees meer... »

‘Gezelligste kroeg van Nijverdal’ ook thuis te beleven

Datum: 08-09-2020

10.41 uur - Vol trots heeft het team van Bruisend Nijverdal, in samenwerking met de lokale horeca, een supergaaf coronaproof programma voor zaterdagavond 12 september gepresenteerd. Deze avond kan al niet meer stuk, gezien alle positieve reacties en reserveringsverzoeken die bij onze lokale horeca zijn binnengekomen. Zo veel zelfs dat de verwachting bestaat dat er geen plaats is voor iedereen. Om het evenement toch coronaproof te houden en zoveel mogelijk mensen mee te laten genieten, wordt de Youtube live-stream openbaar gesteld. 

0 reactie(s)

Lees meer... »

'Dankzij het Hulpfonds kan ik verder'

Datum: 04-09-2020

8.12 uur - Geen huis, geen inkomen, geen eten. Direct na haar scheiding zag het leven van Maria (niet haar echte naam) er weinig hoopvol uit. Dat veranderde toen ze in contact kwam met de Stichting Hulpfonds Hellendoorn.

4 reactie(s)

Lees meer... »