College antwoordt op vragen HOP over digitale veiligheid

Datum: 10-06-2015

13.40 uur - Hellendoorns Onafhankelijke Partij heeft vragen gesteld aan het college van B&W in Hellendoorn over de digitale veiligheid van onze gegevens. Onderstaand het antwoord hierop van het college van B&W.

 
 
 
 
Aan Fractie HOP
 
Geachte heren Geugies en Stuut,
 
Naar aanleiding van uw brief met "Vragen  over  de  digitale  veiligheid  van  uw  en  onze  gegevens", delen we u het volgende mee.  
De gemeente Hellendoorn heeft meerdere websites. De domeinnaam hellendoorn.nl is bij Equinix geregistreerd.  
De website www.hellendoorn.nl is gehost bij leverancier Muze uit Enschede, met eigen hardware. Equinix is eigenaar van het pand, van het datacenter. Hellendoorn.nl bevat alleen openbare informatie. 
Wat betreft uw zorgen over e-mailverkeer: onze e-mail gaat via een verbinding van GemNet.
 
De informatie over de Tolplasbewoners stond overigens niet op hellendoorn.nl maar op de site van de gemeenteraad: http://raad.hellendoorn.nl. Dit is van leverancier GemeenteOplossingen die zelf de hosting verzorgt, in een datacenter Nederland. Ook daar staan normaal gesproken geen persoonlijke gegevens op, dit was echt het gevolg van een menselijke fout, die nooit uit te sluiten is.
 
Onderdeel van www.hellendoorn.nl is het digitaal loket, hier staan wel persoonsgegevens, voor inwoners toegankelijk via DigiD. Dit digitaal loket wordt gehost door SCC Enschede, onderdeel van de gemeente Enschede. Voor dit loket wordt jaarlijks een Digid-Audit afgenomen. De gemeente voldoet aan  alle gestelde normen. Zie bijgaande brief met dagtekening 6-mei-2015.
 
Dan antwoord op uw vragen:
U schrijft:  "Is  het  u  bekend  dat  alle  data  van  de  gemeente  Hellendoorn  volledig  en  zonder voorbehoud  in  te  zien  en  te  gebruiken  is  door de Amerikaanse overheid? "
Antwoord: zie bovenstaande toelichting, de situatie die u schetst is niet van toepassing.
 
Wij delen uw mening dat van de overheid verwacht mag worden dat uiterst zorgvuldig met privacy-gevoelige informatie moet worden omgegaan. Wij worden hier jaarlijks voor ge-audit. 
 
Het contract met Equinix voor domeinnaamregistratie hellendoorn.nl is per direct opzegbaar. Wij zien geen reden om dit contract op te zeggen. Privacy-gevoelige data-opslag of verwerking bij bedrijf dat in Amerikaanse handen is, is niet van toepassing. 
 
Met vriendelijke groeten,
mw. A.H. (Anneke) Raven BA
burgemeester
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Arie schreef op 10-06-2015

Storm in een glas water dus...

Mitis schreef op 10-06-2015

Duidelijk en de zaak is dus netjes voor elkaar. Goed dat HOP er naar vraagt, maar vies van sensatie zijn ze daar niet...

Lia van Dam schreef op 17-06-2015

http://www.binnenlandsbestuur.nl/digitaal/nieuws/hellendoorn-wil-privacyprobleem-niet-zien.9479161.lynkx

Uw reactie

Naam:
Bericht: